Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2004, 19:23   #1
muirgen
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2002
muirgen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Płyta CDRW ultra-speed (16-24x) na nagrywarce x2

Witam,
Chciałem się Was zapytać, czy istnieje sposób aby wrócić do nominalnej prędkości zapisu płyty CD-RW tj. 16-24x po nieudanej próbie zapisu na nagrywarce x2 ?
Od tego czasu mogę jedynie nagrywać na tą płytę z prędkością x2.

Dzięki za info,
Pozdrawiam,
Mike
muirgen jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2004, 19:53   #2
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
:o no to tym mnie zagiales, jak przedpodopwa nagrywarka rozpoznala ultre
i jakim cudem na niej chciala cos nagrac :o
probowales sprawdzic ten nosnik u kogos kto ma nagrywarke ktora napewno je obsluguje
Stary 08.01.2004, 21:56   #3
muirgen
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Pawel_k
:o no to tym mnie zagiales, jak przedpodopwa nagrywarka rozpoznala ultre
i jakim cudem na niej chciala cos nagrac :o
probowales sprawdzic ten nosnik u kogos kto ma nagrywarke ktora napewno je obsluguje
Sęk w tym, że chyba nie do końca ją rozpoznała - fakt, próbowała coś nagrywać, ale po ok.20 minutach dała za wygraną.
Nośnik sprawdziłem na dwóch nagrywarkach, na których już wcześniej nagrywałem tego typu płyty - niestety max. prędkość nagrywania 2x.
Mam pytanie - czy nie ma jakiegoś oprogramowania, które byłoby w stanie albo odzyskać nominalne parametry płyty albo ustawić nowe?

Pozdrawiam,
Mike
muirgen jest offline  
Stary 08.01.2004, 22:53   #4
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez muirgen
Sęk w tym, że chyba nie do końca ją rozpoznała - fakt, próbowała coś nagrywać, ale po ok.20 minutach dała za wygraną.
Nośnik sprawdziłem na dwóch nagrywarkach, na których już wcześniej nagrywałem tego typu płyty - niestety max. prędkość nagrywania 2x.
Mam pytanie - czy nie ma jakiegoś oprogramowania, które byłoby w stanie albo odzyskać nominalne parametry płyty albo ustawić nowe?

Pozdrawiam,
Mike
polecam wybrobowac programik Super Blank !
nie zaszkodzi a moze pomoc, bo nie patrzy on na plytke tylko ja maze,wiec moze "naprawi"
Stary 09.01.2004, 07:27   #5
muirgen
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ApproachingEvil
polecam wybrobowac programik Super Blank !
nie zaszkodzi a moze pomoc, bo nie patrzy on na plytke tylko ja maze,wiec moze "naprawi"
dzięki za info - spróbuję Super Blank'iem - nic innego mi nie zostało...

Mike
muirgen jest offline  
Stary 08.01.2004, 22:07   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pelne kasowanie w jakims programie do nagrywania, moze pomoze (choc pewnie juz probowales)
nimal jest offline  
Stary 08.01.2004, 22:10   #7
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to chyba cos laser zrobil za duze "ala" tej plycie wg mnie
Stary 08.01.2004, 22:13   #8
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
coz - po takich zabiega zdazaly sie i uszkodzenia nagrywarki (bylo kiedys na forum - dopiero reinstalka biosu spawarki pomogla), wiec zwalona plyta to i tak mala cena
nimal jest offline  
Stary 09.01.2004, 10:31   #9
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

ale nadal mnie dziwi jak ta spawara rozpoznala plyte US

przeciez to nie mozliwe... a tym bardziej chciala nagrywac! ja piernicze ale jaja
Stary 09.01.2004, 10:37   #10
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie koniecznie
ja wlozylem US-RW do spawarkie HP (modelu nie pamietam, ale 2x1x6x -to jej predkosci) i tez chcial i nawet wypalil ja. oczywiscie potem nie do odczytu,ale nagral
Stary 09.01.2004, 10:45   #11
nimal
Author
Zlotowicz

stare nagrywarki nie maja w biosie zabezpieczenia przed nowymi plytami - po prostu wtedy nikt nie myslal oplytach o takich predkosciach, nikt nie myslal pewnie wtedy ze bedzie potrzebna zmiana technologii
dpiero spawarki hs i nowsze sprawdzaja i rozpoznaja technologie do jakiej zostala stworzona plyta
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: