![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
jesli chcesz krecic sprzet to tylko nforce2, bo kt600 nie jest az tak podatny na OC a pamieci... jesli plyta obsluguje D-Channel to bardzo dobrze i warto kupic takie same pamieci i puscic je w dualu tylko najczesciej sa to sloty 1+3 ja teraz planuje kupic na w niedalekim czasie druga kosc 512MB DDR400 Kingston i pusisc obie w dualu ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.05.2002
![]() |
oc owszem ale w pozniejszym stadium uzywania sprzetu..bo naprawde nie widze potrzeby no chyba ze dla satysfakcji...A jak wogole ze stabilnoscia sprzetu na podkrecanie?Kiedys sie w to bawilem ale to na p 233 i od tamtego czasu nie bawilem sie w to.
|
![]() |
![]() |
#18 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
wszystko zalezy od konfiguracji... mozna spokojnie podkrecac... do granic stabilnosci
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
oc należy przeprowadzać nie do granic stabilności ale do ustawień które proponuje producent sprzętu np: amd produkuje A3200+ tz barton 2200MHz na fsb200 czyli nasz burton2500+ puszczony na fsb 200 i to działa i to nie jest oc tylko wykorzystanie możliwości
|
![]() |
![]() |
#20 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
no bez przesady... jak juz robic cos w kierunku OC, to warto zobaczyc, jak mozna maksymalnie wysrubowac sprzet, zeby pozniej ustalic gorna granice wydajnego/oprymalnego OC przeciez jak przesadzisz z OC, to najwyzej komp mnie wstanie i trzeba bedzie zrobic reset BIOSU, dzieki temu wiesz, ze np. o 150MHz mniej lub o jakies FBS mnie komp bedzie chodzil stabilnie... pozostaje tylko zrobic test np w Prime95 jakies 6 godzin testu powinno wystarczyc do stwierdzenia stabilnosci... i wtedy jest git oczywiscie nalezy kontrolowac temperatury, vCore itp. niestety, ale zeby skutecznie krecic sprzet, trzeba sie troszke znac i wiedziec na co zwracac uwage... ktos, kto jest laikiem w temacie najpierw powinien zapoznac sie z tematem, bo moze sie to skonczyc zniszczeniem sprzetu... polecam forum twek.pl dzial o OC
#21 |
![]() ![]() |
Posiadam Abit NF7S v.2 NForce 2 SATA do tego Barton 2500
2 x 256 MB Kingston dual chanel Gforce 4 TI 200 Baracuda 120MB Sata,DVD,CDRW,karta TV, system 2000 i XP Przez ok.roku zmieniałem różne płyty i grafiki,pamięci i raz cdrw. to co mam teraz to jest to czego szukałem procek kręci się ladnie ale obecnie nie kręce bo i bez tego do moich domowych zastosowań to i tak za dobry sprzęt. Płyta wypasiona o dużych możliwościach OC grafika też(cała wygląda jak jeden wielki radiator z przodu i z tyłu) Płytę zmienię chyba dopiero na NForce 3 ale dopiero jak znajdę odpowiednią Stopień zadowolenia ze sprzętu w skali 1-10 to 9.7 co do KT 600 miałem dwie i jakoś się do nich nie przekonałem. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.05.2002
![]() |
no tak ale czy jest sens podkrecac? jak przeciez wszystkie aplikacje dzialaja podobnie..No nie mowie o wyciskaniu klatek ,ktorych nie sposob zauwazyc golym nie uzbrojonym okiem.A zmiana fsb to rowniez katowanie dysku...
|
![]() |
![]() |
#23 |
![]() ![]() |
Efekt jest widoczny dopiero np. przy ripowaniu DVD do DivX lub np. jak u mnie przy programie Seti lub konwersji muzyki z płyt do MP3
|
![]() |
![]() |
|
|