![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2004
![]() |
Cytat:
ale czy to jakis problem udac sie do najblizszego kiosku i zakupic ta plytke ? Wtedy wszystko bedzie juz OK.
Ostatnio zmieniany przez mark54 : 13.08.2004 o godz. 13:32 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2003
![]() |
No przebrnalem w koncu przez to wszystko...
Tylko ze jest nie ciekawie, bo po wrzuceniu plytki do napedu faktycznie calosc sie ladnie bootuje, ale... jakby sie wiesza, bo widze ekran tytulowy Drive Image i napis 'loading', ale do samego programu nie przechodzi... Co ciekawe, sprawdzalem na innym komputerze i dziala BEZ ZARZUTU. Co jest
|
|
|
|
|
#18 |
|
Bywalec
![]() |
Sprawdz poczte.
Wypal przeslany projekt I zobaczymy wtedy.
|
|
#19 |
|
Nowy na forum
![]() |
mark54: Twoj projekt 'zawisa' przy wczytywaniu menedzera pamieci EMM czy jak mu tam. Natomiast na drugim komputerze laduje sie bez zarzutu, tyle, ze tam nie ma Drive Image'a niestety, wiec... nie za bardzo qmam po co mi on... ?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Nowy na forum
![]() |
Tzn. chodzi mi o to, ze Twoj projekt nie zawiera w ogole programu Drive Image...
|
|
|
|
|
#21 |
|
Bywalec
![]() |
Projekt
Zgadza sie, projekt zawiera jedynie 2 dyskietki "startowe" programu Drive Image przeniesione na dysk CD, a nie caly program.
Zreszta dokladnie to jest przedmiotem artykulu na cdrinfo... Te dwie dyskietki (lub plyta CD z nimi) sa w zupelnosci wystarczajace do uzywania programu Drive Image. Przy ich uzyciu mozna w DOS-ie utworzyc obraz partycji jak rowniez przywrocic partycje z tak utworzonego obrazu. Nie ma potrzeby uzywania i instalowania calego programu Drive Image. Osobiscie uzywam tylko tych dyskietek i niczego wiecej do tworzenia i odtwarzania obrazu partycji. Co do problemow z uruchomieniem programu z tych dyskietek u Ciebie, to problem moze dotyczyc sprzetowej konfuguracji komputera. Podlaczenie dyskow na Serial ATA lub SCSI moze powodowac takie problemy. Uzywalem ten program juz wielokrotnie u wielu osob na roznych komputerach i nie mialem z nim zadnych problemow (poza dyskami na Serial ATA - tu jest problem). Nie robilem tego rowniez jeszcze w przypadku laptopow. Poza tymi przypadkami program spisuje sie idealnie. O uzyciu programu poczytaj jeszcze tutaj: http://www.centrumxp.pl/forum/viewto...er=asc&start=0 http://www.centrumxp.pl/forum/viewto...hlight=#109615 A czy z samych dyskietek program uruchamia sie u Ciebie poprawnie ?
Ostatnio zmieniany przez mark54 : 14.08.2004 o godz. 10:50 |
|
|
|
|
#22 |
|
Bywalec
![]() |
Projekt
Sorry....
Faktycznie z tym projektem z Nero cos jest nie tak. Zrobilem to jeszcze raz, ale tym razem jako plik *.ISO Czyli jako obraz dysku CD, wypal to w Nero i sprawdz czy dziala
|
|
#23 |
|
Nowy na forum
![]() |
Z samych dyskietek (sztuk 2) program dziala bez zarzutu, nawet na komputerze z dyskiem SATA. Natomiast ten projekt (nawet ten Twoj ostatni co mi przyslales) nie dziala. Nie wiem dlaczego, bo inne dyski bootowalne np. instalacyjne z programami dzialaja. Dlaczego tak jest ?
Qrcze tylko dlatego ze mam SATA to nie moge zrobic tego projektu hmmm.... a moze jest nowa wersja Drive Image'a jakas ktora sobie z tym radzi ? |
|
|
|
|
#24 |
|
Bywalec
![]() |
Projekt
Plik *.ISO ktory ci przeslalem na pewno jest OK, wypalilem z niego plytke CD-RW w Nero i spawdzilem na swoim komputerze.
Co do dysku Serial ATA, to wlasnie tu moze byc problem. Kumpel kupil nowy komputer z dyskiem na IDE ale podlaczyli mu go przez jakas przejsciowke do SATA no i kicha... Tzn. komputer i wszystkie programy dzialaja OK, ale Drive Image z CD nie dziala. Kumpel przelaczyl dysk na IDE i wszystko jest OK. Sa nowsze wersje Drive Image, np: Drive Image 2002 (czyli 6.0) i jest tez wersja 7.0
|
|
#25 |
|
Nowy na forum
![]() |
Co to znaczy ze "Kumpel przelaczyl dysk na IDE i wszystko jest OK." ?
Czyli wywalil SATA i zainstalowal IDE tak ? Ja mam SATA i przeciez nie bede go zamienial na IDE tylko po to, zeby mi ten projekt dzialal. Czyli krotko mowiac moge pozegnac sie z calym tym 'projektem' i musze zostac przy dyskietkach ? |
|
|
|
|
#26 |
|
Bywalec
![]() |
Dysk
Kumpel mial dysk IDE, ktory byl podlaczony przez jakas przejsciowke do zlacza Serial ATA.
Wywalil ta przejsciowke i podlaczyl dysk bezposrednio do zlacza IDE i od tego momentu nie ma juz problemow z Drive Image. Tak wiec wyglada na to ze musisz pozostac jednak przy tych dyskietkach.
|
|
#27 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ooooo nieeee....
![]() szkoda, szkoda... A tak w ogole to co jest z tym SATA ze tak potrafi 'zablokowac' bootowanie CD w tym przypadku
|
|
|
![]() |
|
|