![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
ranking producentow
witam wszystkich.....
mam taka propozyce, zeby zrobic aktualny ranking firm produkujacych plyty ( nie konfekcjonujących) Chodzi oto zeby w swiecie coraz wiekszej tandety jakos sie rozeznac. Np co jest lepszsze CMC czy Ritek? Ktora firma nadaje sie najbardziej do palenia audio itp. Pytanie stricte lamerskie-sorry. Chodzi mi o3wiscie o najswiezsze dane bo wiem ze niektore firmy wymiekaja z jakoscia ![]() pozdrufki:cool: |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
z plytami jest roznie - co z tego ze tdk metalic od riteka to swietne plyty kiedy inna marka tez od riteka taka boska juz nie jest?
wiadomo tylko ze jesli cos jest od TY to jest to dobra plyta - wiecej pewnikow ciezko znalesc
![]() |
![]() |
#3 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
hm, TDK corp robi srednio-dobre plyty - tzn zadnych rewelacji nie ma ale nie zdarzaja sie zbytnio niewypaly typu bledy C2.
Ritek ma chyba ogolnie najlepsza renome wsrod producentow. Obok jest Prodisc ktory robi tez dobrze (ale duzo i to jest troche taka masowka) no i oczywiscie TY ktory robi bardzo dobre nosniki, ale jest go duzo mniej na rynku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
wlasnie na TDK sie zawiodlem, ladny design i marketing bie ida w parze z tym co palacz by oczekiwal.
Swego czasu pamietam plytki TRAXDATA GOLD 8X. mialy duzy wspolczynnik odbicia i piknom barwe, takie zlotko, az milo wspomniec - do dzisiaj to smiga bez bledow C2.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy: mi nie chodzi o TDK jako firme ktora sprzedaje plyty, tylko o TDK corp ktore robi dla TDK niektore plyty (TDK corp jest manufacturerem niektorych plyt, a TDK sprzedawca wszystkich)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Niezły pomysł 8)
Ja tam nagrywam na Platinum, TDK, eProFormance ... i jeszcze się nie zawiodłem ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() ATIP: 97m 31s 07f Disc Manufacturer: Ritek Co. Reflective layer: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine) Media type: CD-Recordable Recording Speeds: min. unknown - max. unknown nominal Capacity: 656.69MB (74m 45s 00f / LBA: 336225) A co do tematu jakosci plytek. Wg. mnie Mitsubishi Chemicals Corp. jest najlepsza, a pozniej w losowej kolejnosci Ritek, Prodisc, CMC. Choc sadzac z powyzszego Ritek wcale nie jest specjalnie genialny. Co do plyt audio to po przeczytaniu Media Faq na CDFreaks sam nie wiem co mam sadzic, bo wynika z niego, ze nie roznia sie w zasadzie od zwyklych plyt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Sorry, zapomniałbym o VERABATIMkach ...
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Kodak Gold swego czasu byly bdb. Teraz glownie esperanzy, Verbatimy Crystale (pastele jak sie trafi)
![]() |
#10 |
Gordon Shumway
Data rejestracji: 16.05.2003
![]() |
Ja od pewnego czasu używam głównie Dysany od Prodisca. Do tej pory wypaliłem ok. 50-60 i ani jeden sie nie skopał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
A co sadzicie o NAN-YA Plastic. Corp
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Nagrywalem Platinumy z Nan-Ya - w CD Speed cale zielone. Mysle ze to niezly producent.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Od RiTEK-a ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Mam pytanie - jakim programem mozna sprawdzic informacje o plycie (dokladne informacje)
![]() |
#15 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
np. CDR Identifier
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|