Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.05.2005, 21:41   #1
Tovi
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.05.2005
Tovi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z płytą SONY DVD-RW x2

Witam

Robiłem przed formatowaniem dysku kopie dosyć ważnych dokumentów po nagraniu sprawdziłem płyte wszystko ok . Po sformatowaniu na nowo zainstalowanym systemie (win XP z sp2) płytę odczytałem raz i skopiowałem z niej tylko 2 pliki bo musiałem wysłać na pocztę , za drugim razem gdy chciałem już skopiować całą płytę to nie mogłem nic skopiować (tak po godzinie) dioda od nagrywarki dvd mruga po włożeniu płyty, poczym stoi (gaśnie) klikam na dysk F: (dvd-rw) i taki alert "System Windows nie może czytać z tego typu dysku. Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows". Nagrywarka to Toshiba SD-R 5112 ver.b (soft 1033) , a płyta, którą nagrywałem Sony DVD-RW x2 . Zmieniałem nawet softa w nagrywarce na nowszy, oraz instalowałem tego samego Windows,a na drugiej partycji i też nic . Co mogę zrobić z tą płytą gdyż jest ona dla mnie bardzo ważna .
Tovi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: