![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
BENQ1640 i EAC
Napiszę od razu , że EACa używam już....długo, opanowanego mam go w swoim mniemaniu , chyba dobrze.
Problem jest następujacy , zgrywam EACkiem płytę - w programie można ją normalnie odsłuchiwać , finał zgrania utworów przebiega pomyślnie, komunikat kopia doskonała , no i .....doopa blada , klikam na *.cue tego zgrania otwiera się foobar i słychac tylko szumy, w innych playerach jest tak samo . Napęd podłączony jest z dźwiękówką kabelkiem , przy odłączonym jest tak samo. Zmieniałem w opcjach napędu i w opcjach EACa "używaj alternatywnego ...." , ale nic to nie daje. wrzucam ta płytke do Liteona .....COMBO i jest tak jak powinno. Dlaczego kurna na BENQu są tylko szumy w rippowanm pliku? Odinstalowałem EACa i zainstalowałem - to samo. Ponownie w opcjach napędu przetestowałem cechy napędu - nic to nie dało. Ma ktoś pomysła? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
jeszcze sie z tym osobiscie nie spotkalem, ale znajmomy mial dawno temu podobny problem [po zripowaniu byl szum]
jemu zdaje sie pomogla zamiana kanalow prawy-lewy w opcjach EAC-a
#3 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Zmiana kanałów raczej nie pomoże , ...ale sprawdzę choć sam nie wiem po co.
No i nie pomogło. Już prędzej opcja "Big Endian" ale jest włączona - napisano by przy szumie była włączona - na przekór wyłącze , a nuż błąd w tłumaczeniu ![]() UPDATE: No i po problemie "Big Endian" musi być wyłączone ,a w opcjach EACa "używaj alternatywnego...." nie zaptaszone -kabelek do karty dźwiękowej - i wszystko gra i buczy . Należą mi się ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Don Laser : 02.02.2006 o godz. 00:08 |
![]() |
![]() |
#4 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
najwazniejsze, ze problem sie rozwiazal
![]()
|
|