Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.03.2004, 11:47   #16
Ackbar
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.01.2003
Ackbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ostanio zaryzykowałem i kupiłem szpindel BenQ 50szt za 50 zł. Okazało się ze producentem jest Sony . Wypalam na Tecu 516 z 12X i jak na razie dla mnie miodzio Przedtem paliłem na Sony których producentem był dla odmiany Acer ( też kupiłem po 1zł za szt.) wypaliłem 100szt i też miodzio.
Jak dla odmiany kupiłem Acery to okazało sie że były od NaNy-plastic czyjakos tak.
Jak widać komletna loteria.

Osobiście pale wazne dane na Verbatim Pastel i TDK a inne rzeczy na SONY, Xdisc, Dysan, Esperanza, acer

Ostatnio zmieniany przez Ackbar : 08.03.2004 o godz. 11:50
Ackbar jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.03.2004, 11:59   #17
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem co Koledzy ostanio palili 8) ale, prawda jest taka, że Emtec'i są drogie a nagrywają się raczej średnio - szkoda kasy.
Espere silver-silver ostatnio były od Riteka (B-), kupowałem w Realu po 10,95 za cake 10szt.
Dysany mocno zdrożały ostatnio, czy ktos jeszcze to zauważył?

imola@interia.pl
imola jest offline  
Stary 08.03.2004, 12:12   #18
qrt
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.03.2002
qrt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
z moich przykrych doswiadczeń to chyba zadn, jesli chcesz zachować wypalone tam dane na dłużej niż pięc lat. Obejżyj co i jak. Producenci renomowani, wymieniani w tym watku jako najlepsi....
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32292
qrt jest offline  
Stary 08.03.2004, 12:20   #19
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
verbatim, tylko kogo na to stac...
kiedys platinium, potem dysan, teraz memorex (dzielane na rynek uk )
nimal jest offline  
Stary 08.03.2004, 12:34   #20
qrt
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez nimal
verbatim, tylko kogo na to stac...
wiesz szczeze powiedziwszy jestem skołonny zapłacić za płyte nawet 5 zł o ile zagwarantuje mi to bezpieczeństwo danych.

Varbatim nie gwarantuje - a już napewno nie najtańsze verbatimy - data life.
Nośnik poprostu odpada.
qrt jest offline  
Stary 08.03.2004, 12:40   #21
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez qrt
wiesz szczeze powiedziwszy jestem skołonny zapłacić za płyte nawet 5 zł o ile zagwarantuje mi to bezpieczeństwo danych.

Varbatim nie gwarantuje - a już napewno nie najtańsze verbatimy - data life.
Nośnik poprostu odpada.
? hmmm
jak nie Verbatim to co?
Verbatimki jedne z najlepszych płytek więc o co chodzi? Zresztą sam widzisz jak są polecane.
Ja nigdy nie zapłace 5 zł za nośnik - nie bede mial takiej potrzeby , a Verbatimki czy TDK wachają się już "luzem" od 1,50 zł.
Napisałeś coś co mija się częsciowo z prawdą.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 08.03.2004, 12:54   #22
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do super ultra waznych mega danych moze i warto wydac na verba (choc nie ma plyt pewnych, ale verby powiedzmy ze maja wieksza powtazalnosc udanych egzemplarzy)
ze po poltora roku Ci wszystkie plyty padly, to co Ty musiales z nimi robic?
na codzien pale na memorexach i jestem zadowolony, jakos nie natykam sie co chwile na bledy umniemozliwoajace odczyt (odpukac) takze na innych plytach palonych pare lat temu - odpowiednia pradkosc i niekoniecznie nalezy grac w deusex2 w czasie palenia a wsxzystko bedzie ok
nimal jest offline  
Stary 08.03.2004, 13:16   #23
qrt
Nowy na forum

Co do potrzeb - to jeden krotki przyklad - zdjecia z cyry - jak je przechowywać aby przetrwały dla potomości ? (nie liczac odbitek) - na czym składować ? trzymac na hdd ?
a przydało by sie aby takie dane wytrzymały te kilkanascie lat.

A co do tego trwałości zobacz moj post

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32292

jak chcesz to moge na jutro dozucić zdjecie varbatim data life z pomarszczonym nosnikiem ktorym mozna palcem zdzierać
qrt jest offline  
Stary 08.03.2004, 14:07   #24
petrol
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.03.2004
petrol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy mółby ktos rozpracować te Sigmy Blue i Silver-Blue?

Witam. mikrobanan1 wspomniał o płytkach Sigma Silver-Blue (tez uważam za interesujące), niestety w Gdyni dostalem tylko 1 szt. Są dostępne tylko Blue. Moja nagrywarka Benq jest w serwisie i nie mogę ich przetestować. Może jakiś posiadacz litka (k's probe, smart burn,...) mógłby je rozpracować pod względem różnych prędkości nagrywania. Nie są najlepiej wyważone (przedruk, nie jest to gładka warstwa farby, posiada liczne minimalne rowki), ale myśle, że są godne uwagi.
PS. Czy słabo wyważone płytki należy nagrywać wolno, czy wręcz przeciwnie (interesowalaby mnie opinia smart burna i błędy przy różnych prędkościach nagrywania)? Czy przy wyższych obrotach wibracje nie ustają/stabilizują się? Przychodzi mi tu np. obraz blaszanego bączka, który puszcza się po podłodze - trzeba go dobrze rozkręcić, żeby był stabilny, gdy traci prędkość, zaczyna wariować.
petrol jest offline  
Stary 08.03.2004, 14:14   #25
nimal
Author
Zlotowicz

coz, b.wazne dane po prostu nagrywam 2,3 razy, tak dla pewnosci
nimal jest offline  
Stary 08.03.2004, 17:19   #26
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja palę na: Verbatim pastel, Verbatim metalAzo - troche mi zostało , Hawk(limited edition Ritek), eProformance, TDK Dviev
piotrek123 jest offline  
Stary 08.03.2004, 17:41   #27
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wedlug mnie najlepsze sa Verbatimy, zaraz po nich TDK, a pozniej Dysan i Esperanza .
czero jest offline  
Stary 08.03.2004, 18:31   #28
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
czero : przed esperanza dorzucilbym Platinum jeszcze ;-D

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline  
Stary 09.03.2004, 11:34   #29
.::MARCIN::.
x

Data rejestracji: 03.03.2004
.::MARCIN::. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Polecam: Plextor, Sony, Maxell; a z tańszych: MMore, Platinum, Esperanza (silver-blue)
.::MARCIN::. jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: