![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.08.2003
![]() |
Ratowanie LG 8523B
Podczas aktualizacji firmware w/w nagrywarki, wystąpił błąd podczas czysczenia starego flasha i tak oto pozostałem z niedziałającą nagrywarką. MtkWinFlash nie chce mi pomóc, gdyż nie rozpoznaje pliku biosu 1.03 (może jest zbyt nowy dla niego?). Liczę, że pomoże mi w tym MtkFlash pod dosa. Jakiej komendy muszę użyć, jeśli przykładowy plik z biosem to "8523.hex" a nagrywarka podpięta jest pod Secondary Slave?
Będę szczęśliwy, jeśli nie będę musiał zanosić nagrywarki do serwisu w celu wymiany ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
mtkflash 4 w 8523.hex
Ale na wszelki wypadek ściągnij jeszcze raz plik z firmwarem, bo u mnie mtkwinflashem szło wszystko w porządku, co prawda mam 8520 i trzeba było ją później ratować, ale wgrywał. Mtkflash najlepiej mi się sprawował kiedy nagrywarka była podłączona jako secondary master.
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.08.2003
![]() |
Gdy zrobię tak jak napisałeś - pojawia się
"ERR: FAIL TO ERASE FLASH" i nic więcej nie robi. Da się jeszcze coś zrobić? :/ |
![]() |
![]() |
#4 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
Można spróbować innej wersji mtkflasha. Najnowsza to chyba 1.80, warto spróbować jeszcze 1.55 i 1.62
|
|