![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
lg 8080B a bios 1.07 - swap
mam..znaczy sie mialem nagryware LG-8080B. na początku byla z biosem 1.00 pozniej zaladowalem bios 1.06 (przy pomocy starszej wersji programu do fleszowania 2.00 - w nowszej nie moglem
). pare dni temu zaladowalem bios 1.07 i nagrywara zdechla... Na szczescie w serwisie dali mi nowa juz z biosem 1.06--- i teraz mam dylemat czy znowu probowac z biosem 1.07 czy dac sobie spokoj.... jesli ktos obczaja niech da znac...
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
mam LG 8080B z biosem 1.06 i u mnie bezproblemowo nagrywa w Nero 5.0.4.4, CloneCD (pewnie niedlugo trafie na plyte, ktorej nie uda mi sie przegrac...) i DirectCD (wszystko pod win2k PL). Wg. mnie ten bios (poza dao-raw) obsluguje to, co powinien.
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Nie wgrywaj biosu 1.07 - jest tak samo skopany jak bios 1.08 - nie działa zółta dioda, u mnie zawiesza się EZCD i Nero i w ogóle jest do bani. Lepiej faktycznie pozostać przy biosie 1.06 , rezygnując niestety z CDText'u na niektórych płytkach (u mnie nie działa na żadnych) i poczekać na "prawdziwy" nowy biosik.
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Zeby było jeszcze ciekawiej to po biosie 1.07 nagrywara w Nero przestaje poprawnie zrzucać płyty na dysk. Wali non-stop komunikatami EDC, ECC error correction check - mozna zapomnieć więc o odczycie jakiegokolwiek cdka... Pozostaje tylko cdrom....
|
![]() |
|
|