![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
CDRW ultraspeed x24
Wlasnie dostalem od kolegi ze stanow plytke memorexa:
Disc Type ULTRA SPEED CD-RW 24X Manufacturer Infodisc Technology Co., Ltd. Material Cyanine Media ID 97:25:31 Length 79:59:73 Capacity 702,80 MB Free Size 702,80 MB Free Blocks 359846 Total Tracks 1 Format Capacity 576,70 MB Formatted No MRW Formatted No Maximum Read Speed 12x Maximum Write Speed 24x Current Write Speed 16x CLV Write Speed Performance Descriptor 1 24x CLV Write Speed Performance Descriptor 2 16x CLV mam wiec pytanie czy ktos wypalal takie plytki ?? jaka maja one jakosc czy bezstresowo moge wypalic na niej z predkoscia x 24 majac pewnosc ze odczytam ja np za pol roku ?? max |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
a kto ma wiedzieć co będzie za pół roku...
to są nowe dosyć nowe płytki ,tak więc nikt jeszcze ich nie testował pół roku po nagraniu ich. Nikt ci tego nie zagwarantuje.
|
|
#3 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Mam 4 te płytki, niezły shit ;O Nawet nagrywane w Plextorze... nie zabardzo da się je odczytać... z bólem i wolno odczytuje nagrywane 16X... Verbatim i TDK r00x
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
hmm macie racje !!!
przeciez nikt nie ma z nimi dluzszych doswiadczen
|
|
|
|
|
#5 |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Też mam tego memorexa, syf jak cholera, nie można nic nagrać, ani wyczyścić płytki
|
|
|
|
|
#6 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
z plytek CDRW to tylko i wylacznie VERBATIM
to co, ze sa te 2 zlote drozsze skoro masz gwarancje, ze ci nie pojdzie do piachu po 2krotym jej nagraniu mam 2 plytki HS i jedna US od Verbatima, ZERO problemow, a przed ich zakupem zdazylem wywalic kilka plytek CDRW typu Akkos/ogolnie tanie do kosza
|
|
#7 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Ludzie, ale na czym tu oszczedzac? Verbatim x 32 kosztuje w pudelku 5zl (5,50). Czyli po wypaleniu plytki piec razy, koszt jednostkowy wynosi zlotowke. Po co sie meczyc z innym gownem (esperanza za 3 zl x24)? Zycie jest na to za krotkie
|
|
#8 |
|
Banned
![]() |
U mnie w miescie nie widziałem Verbatimów 24 lub 32
|
|
|
|
|
#9 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
hehe,,baku ja też z Bydzi ....i też nie widziałem ,jak byś gdzieś widział daj cynk
|
|
#10 |
|
Banned
![]() |
@Maciej, wiem, wiem... MaciejT jeszcze jest z Bydzi
Z jakiej ulicy jesteście? Ja Anonima Galla > Fordon > Nowy ... dziura <lol> hiehie(na). Dobra koniec offtop'u. Co do Memorexów to dałem za nie 7zł, ale to było bardzo dawno temu. Teraz nagrywam na moich 5 letnich Proview 4X (które kupiłem z HP 9310i która działa do dziś ). Unikajcie tych memorexów Ale nie wiem co jest powodem że te płyty się tak źle nagrywają... Memorexy CD-R... nie są takie złe...
Ostatnio zmieniany przez Baku [pl] : 04.07.2004 o godz. 18:57 |
|
|
|
|
#11 |
|
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Memorex, Dysan i Esperanza RW Ultra Speed 24x to ta sama płyta od Infodiska - niestety, kiepska! Zdarzają się sektory nie do odczytania już zaraz po nagraniu, choć trochę zależy to od nagrywarki i prędkości zapisu. Odradzam.
Jedyne dostępne u nas (ale, jak się okazuje, nie zawsze i nie wszędzie) płyty RW US to Verbatim i można je polecać z czystym sumieniem. Pozostałe są marne.
|
|
#12 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Popieram gdy kupiłem płytkę MEMOREXA to po dwurkotnym nagraniu mam z nią same problemy. Albo po nagraniu cała płytka ma błędne sektory albo się jej nie da sformatować. A płytka Varbatima x32 spsiuje się nieźle. Więc lepiej wydać te 2-3 zl więcej i dostajemy towar wysokiej jakości. MEMOREXY do śmieci.
![]() |
|
|