![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Brak przerw przy nagrywaniu Audio w Nero
Mam album, którego piosenki składają się w jedna całość. Próbowałem nagrywać go bez przerw. Niestety wyraźnie słychać przejście między piosenkami. Próbowałem więc bawić sie ocją crosfade wpisując np. 0.1 ( do Nero 6 jest to możliwe- w 6 nie można wpisać liczb z przecinkiem). Prawie sie udało. Pierwsza i druga piosenka w dalszym ciągu mają przerwy. Jest to spowodowane tym że przed pierwszą piosenką nie może być przerwy=0. Musi być 2 lub 3.
Próbuje, testuje, już chyba 10 razy nagrywałem tą płyte i w dalszym ciągu nie jest tak jak powinno być. Jeżeli to cos pomoże to mam zainstalowane Nero 5580. Byłbym wdzięczny również jeżeli ktos podałby mi nazwe programu, który pozwoli na nagranie płyty audio w taki sposób. Z góry dziękuje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Tutaj znalazłem takie coś :
http://seba.wsm.wielun.pl/2sek.htm pamiętaj aby nagrywać w DAO. Najlepszy dla mnie sposób na kopiowanie płyt audio to ...zrobienie obrazu całej płyty audio do .wav programem EAC .Potem wypal ten obraz w NERO. Do audio też jest dobry FEURIO. EAC ściągniesz stad: http://www.cdrinfo.pl/software/strona.php?page=CDR-EAC Tutaj masz opis EAC: http://cdrinfo.pl/software/artykuly/...20030509160730
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 06.02.2004 o godz. 20:16 |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Witam!
Przy ustawieniu przerw na zero często słychać przy odtwarzaniu lekką "czkawkę". Ja stawiam indeksy tak: Właściwości ścieżki -> Indeksy, granice, podział. Pozdrawiam. D. |
![]() |
![]() |
#4 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
a ja do nagrywania audio uzywam Feurio! (jak pewnie wiekszosc "starych" uzytkownikow tego forum) i nie mam zadnych problemow ![]()
#5 |
Bywalec
![]() |
Witam!
Najważniejszy problem jest zawsze jeden: Kupić soft czy nie kupić? Pozdrawiam. D. |
![]() |
![]() |
#6 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Feurio nie trzeba kupowac jedynym ograniczeniem jest okno otwierajace sie na poczatku!
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
[QUOTE=sunstroke]Mam album, którego piosenki składają się w jedna całość. Próbowałem nagrywać go bez przerw. Niestety wyraźnie słychać przejście między piosenkami.
Można w Nero zrzucić ścieżki na dysk, potem przerzucić do okna Nowy CD, zaznaczyć wszystkie tracki i we właśicwościach ustawić przerwy na "0" sekund. Ja tak wypalałem koncerty i nie mam żadnych przerw. A tak na marginesie to nie prościej przegrać " locie"? Albo CloneCD? |
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Na pewno prościej, ale kopiuje się wszystkie błędy. Pozdrawiam. D. |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Żeby nie było przerw między utworkami trzeba w nero ustawiś przerwy między utworami na 0 i płytkę nagrać chyba w trybie DAO. Tak mi się wydaje.
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
CDAudio zawsze w DAO. Sunstroke napisał - "Próbowałem nagrywać go bez przerw. Niestety wyraźnie słychać przejście między piosenkami." - więc wszystkie rady "ustaw przerwy na 0" są bez sensu. Pozdrawiam. D. |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Cytat:
TAO stosujesz wtedy jakbyś chciał w przyszłości dograć jakieś utworki na płytke (chociaż zapewne nie wszystkie stacjonarne odtwarzacze CD radzą sobie z płytami wielosesyjnymi). Ograniczeniem TAO jest wprowadzenie właśnie 2 sekundowej przerwy między kolejnymi utorami. Przerwa ta powinna zawierać cyfrową ciszę, chociaż nieraz mogą pojawić się lekkie trzski przy przechodzeniu jedenego utworu do drugiego. DAO stosujesz wtedy gdy nie będziesz już nic na płytke dogrywał. Metoda ta daje też mozliwośc nagrania płyty z ręcznie zdefiniowanymi przerwami między utworami (np. 0s). Jest jeszcze jedna prymitywna metoda żeby nagrać te tracki bez przerw. Połącz pliki które zgrałeś (np za pomocą Total Commandera albo Norton Commandera) w jeden plik i wypal ten jeden plik na płytce. Ta metoda ma wadę, poniewaź nie możesz przeskakiwać między trackami tylko musisz przewijać cały utwór. Ostatnio zmieniany przez lipek16 : 07.02.2004 o godz. 20:20 |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Błędy są na każdej płycie. Ciekawe jak często pucujesz płyty z kurzu i polerujesz ryski przed kopiowaniem. Pozdrawiam. D. |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Capo di tutti capi
![]() |
Witam!
Bledy sa na kazdej plycie? Co Ty gadasz!!?? Mam Ci pokazac obrazki z NeroCDSpeed jak wszystkie kwadraciki sa zielene (oprocz ostatniego, bo on zawsze jest czerwony jak sie zamyka CD)? Nawet przed chwila sprawdzalem plyte - zrobilem plyte bootable w UltraISO, wrzucilem tam jeszcze narzedzia i potrzebne programy i wyszlo tego 691MB i zaczalem wypalac, a ze w UltraISO nie mozna ustawic predkosci wypalania to wypalalo mi 52x (oczywiscie pod sam koniec dopiero osiagnelo taka predkosc) na plycie Verbatim DataLife 48x. No i kiedy juz ta plyte po wypaleniu sprawdzilem co sie okazalo... wszystkie zielone kwadraciki(oprocz wspomnianego ostatniego)! Tak wiec nie mow mi, ze kazda plyta ma bledy!
|
|