![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() |
Płyty LightScribe już są a nagrywarki ?
Nowe płyty Verbatima, gotowe do pracy z technologią LightScribe już są w sprzedaży np. tu: Płyty Light Scribe
![]() PS. Wiadomo napewno że programem do wypalania w LightScribe napewno będzie najnowsze NERO. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dotychczas na rynku pojawiły się nagrywarki:
BenQ DW1625 , Philips DVDR16LS , HP DVD640i |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeszcze HP Pavilion W1268 i Pavilion W1266 będzie.
a czy w Polsce będzie ten Philips? oj nie był bym taki pewien. HP/LiteOn DVD640i to chyba jakiś zewnętrzny kombajn? |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Opis nagrywarki - > DVD640i i juz niedługo ma byc w sprzedaży |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
Od dziś juz jest w sprzedarzy.....
DVD +/- RW LiteOn/HP DVD640i LightScribe Dual Layer BOX czarna - 399zł i nawet cena nie szokuje....myslalem ze bedzie duzo drozsza http://www.sirius.pl/news.php?id=4599 http://sirius.pl/product.php?action=info&id=13055&sid=1 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() gdzieś wcześniej widziałem zdjęcie od góry w tej budzie i myślałem, że to zewnętrzna. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Sądząc po wyglądzie panela w HP sądze, że da się przerobić jakiegoś litka na tego hp. Pewnie 1673 lub 1693.
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
A ja sie powaznie zastanawiam nad taka nagrywarka... Swego czasu polowalem na Yamaha F1, ale ciezko bylo takie cudo dostac...
Wypalanie obrazow nie jest kiepskim pomyslem i mysle ze za jakies pol roku, ew. kilka miesiecy technologia sie na tyle upowszechni ze ceny spadna do poziomu ~300zl. Teraz plytki sa po ok. 4.5zl/szt (ale niestety CD-R...).
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2005
![]() |
nagrywarka HP LightScribe
Chętnie bym zobaczył wypaloną nagrywarką HP etykietę. Może ma ktoś zdjęcie takiej płyty. Te co widziałem do tej pory w internecie to były po prostu czarne nadruki, ale mnie interesuje czy można wypalić np kolorowe zdjęcie.
|
![]() |
![]() |
#12 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
gdybyś czytał a nie tylko podziwiał fotki to byś wiedział, że nadruki są tylko czarno białe
![]()
#13 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Również myślę,że na Lightscribe potrzeba z rok , może więcej by się rozwinęło.Zapis DVD zatrzymał się na x16 i to po długim czasie od wejścia pierwszej nagrywarki . Teraz to tylko podchody i nie warto kupować takiego sprzętu. Czytaliście ile się wypala grafikę na takim nośniku? Dość długo...i co z trwałością lasera? Do tego nośniki drogie.....zostaję przy pisaku . Sądzę też ,że upgrade do lightscribe jest niemożliwy przez nowe firmware... więc posty w stylu może da się upgradować np nadmienianego wyżej LiteOn'a do tego czy tego napędu wywołują uśmiech raczej...przecież to już inny typ sprzętu i firmware nie sądze by dało cokolwiek...na pewno . Podniecamy się każdą nowością, wydajemy kupę kasy a za 2 lata jest coś znacznie tańszego i znacznie lepszego.Do kupna nagrywarki DVD czekałem aż osiągnie granicę szybkości zapisu i teraz nie pluję sobie w brodę ,że ktoś ma tam szybciej i lepiej. Po prostu mam normatywny sprzęt. Na pośpiechu w tej branży rzadko się wychodzi dobrze...zwłaszcza jako kupujący sprzęt. Dlatego mówię...WARTO POCZEKAĆ.
No chyba,że nie macie co robić z pieniędzmi.. i zmieniacie sprzęt co rok. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 23.04.2005 o godz. 17:07 |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Jest juz DVD LightScribe
;d Dziś pojawiły się w sprzedaży płyty DVD+R x8 LightScribe z firmy Verbatim !
Można je kupić w sieci sklepów Media House . Verbatim DVD+R x8 LightScribe kosztują 5.5 zł za sztukę Czy ktoś widział inne dvd lightscribe w sprzedaży ? |
![]() |
![]() |
|
|