![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.08.2002
![]() |
Płyty nagrane pod Liteon'em x40
Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał już taki problem i ewentualnie jak temu zaradzić. Mianowicie, nagrawarka Liteon40125W (WS05) sprawuje się znakomicie, płytki nagrywa i odczytuje również. Natomiast zdażyła mi się pare razy taka sytuacja, że płyta nagrana u mnie (powedzmy z prędkością x24) jest nieczytelna na innych CD-ROM'ach. Jeżeli już to CD-ROM/DVD widzi ją, ale przy próbie zgrania nawet i przez rok się nie wyraobi. Tym dziwniejsze jest to, że nagrywałem pod rząd 3 płyty (Verbatim Crystal) i CD-ROM ma problem z odczytem tylko jednej z nich. 1) Czy może być to wina wadliwego nośnika ? (Zatem czemu na nagrywarce wszystko jest wporządku z odczytem) 2) Czy może z moim Liteon'em jest coś nie tak ? Jeżeli ktoś z was spotkał się z podobnym problemem, to byłbym wdzięczny za porady/odpowiedź. Pozrawiam Xippon |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: Płyty nagrane pod Liteon'em x40
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: Re: Płyty nagrane pod Liteon'em x40
Cytat:
mój stary napęd cd nie radzi sobie z niektórym płytami nagranymi moim litkiem40s natomiast nowszy cd oraz dvd radzą sobie z tymi płytkami bezbłędnie. |
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Płyty nagrane pod Liteon'em x40
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
<<<Watcher>>>
![]() |
Re: Re: Re: Płyty nagrane pod Liteon'em x40
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywałem na płytkach Verbatim Crystal, lecz zdażało się, że na Smartbuy'ach też nie działały w innych napędach...
Czy miałeś podobny problem ? Jak tu teraz nagrywać i mieć pewność że nagrane cd będą widoczne na innych cd-rom'ach... bo o mojego Liteon'a się nie boję ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
A moze popelniasz jakis blad przy nagrywaniu.
Jestes pewny, ze dobrze zaznaczasz wszystkie opcje? Wez sprobuj jeszzce na innych plytach |
![]() |
![]() |
#8 | ||
<<<Watcher>>>
![]() |
Cytat:
Cytat:
u mnie nawet badziewskie noname chodza bezbłędnie. |
||
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nie ma aż tak dużo tych opcji ![]() Jeżeli chodzi o inne nośniki, najbardziej przypadły mi do gustu płytki firmy Platinium. Jednak, co mnie martfi, to fakt, że kiedyś może się powtórzyć taka sytuacja. Mniejsza o to gdy płyty nagryam na własny użytek, co jednak gdy nagrywam ją znajomemu.. (wiem że mogę wtedy nagrać jeszcze raz i jak będzie działać to po kłopocie. Jednak ciekawi mnie czemu tak się dzieje). Czy np. jest jakaś regóła, że po wypaleniu 400 cd jedna jest nieczytelna w innych napędach poza nagrywarką ? Pozatym nagrywałem ciągiem trzy płyty pod rząd, jedna za drugą w WinonCD/Nero więc teoretycznie kopie powinny wyglądać identycznie... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
wgraj
bios ws09. wiem, ze to i tak nic nie pomoze
![]()
|
|