![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
![]()
Mam cd-roma Teac 540E. To super sprzecik. Wszystkie plytki czyta cacy, ale nie moge nim zrobic image'u w albo nagrac plytki w locie uzywajac Nero, gdyz zaraz po rozpoczeciu i podczas analizowania plytki proces zatrzymuje. Wyswietla sie: Poszukiwanie indeksow w subkodach, i wszystko stoi i w miejscu. Cdrom nawet nie chce sie otworzyc, ale tez i dioda sie nie swieci. Tylko dioda od dysku twardego ciagle swieci. Pomaga tylk orestart kompa. Uzywam Nero 5.5.9.14 i Windows XP prof. Cdrom ma firmware 3.0A. Nie wiem co robic. Wczesniej jak mialem stara Toshibe to spokojnie z niej moglem nagrywac w locie. Podobnie bylo na Samsungu 52x. I co to jest to Poszukiwanie indeksow w subkodach. Moze da sie jakos wylaczyc.
Cdromik ma swietna korekcje, wiec w locie moza nim na pewno swietnie nagrywac. Kupujac go teraz myslalem wlasnie o tym. Z gory dzieki za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Prowdopodobnie płytka jest zabezpieczona...
![]() Spróbuj zrobić obraz programem CloneCD ... ![]() I zaznacz ...Odczyt danych subkanałowych ze scieżek danych i audio... ![]()
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 25.02.2003 o godz. 18:48 |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Tutaj nie chodzi o zabezpieczenia. Probowalem juz z kilkoma plytkami i zawsze jest tak samo. I sa to plytki z danymi, nie cd-audio.
|
![]() |
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Próbowałeś w Clone CD zrobić obraz ...?
#5 |
Bywalec
![]() |
W CloneCD udalo mi sie zrobic obraz.
A czy w CloneCD mozna przegrywac plytki w locie? Nie znam sie na tym programie gdyz zawsze uzywalem Nero? Nie rozwiazuje to jednak mojego problemu, gdyz na innych cdromach wszystko jest ok a na tym nie. |
![]() |
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
A czy w Nero wybrałeś...w opcjach zapisu/metoda zapisu/Disc-At-Once96 ... ![]()
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Nie wybieralem tej opcji w nero tylko zwykle disc at once. Ale tp tez nie o to chodzi, gdyz juz podczas analizowania plytki przez cdroma komp sie wiesza. Nagrywarka nawet nie drgnie jeszcze.
|
![]() |
![]() |
|
|