![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Płyty Sigma
Cze spawaczom i spawaczkom!
Pytanko jest takie, Czy ktoś wie więcej o płytach Sigma? Chodzi mi oto jak sie one sprawują na wszystkich dostępnych spawarkach i jak sie potem odczytują na cedekach od zabytków do ścigantów. Kolejna kwestia jest trwałość, jak długo one wytrzymują w niekorzystnych warunkach typu słońce, płyny (np browar, woda z procentami i takie tam). Moja spawarka Teac 16x nagrała je tak jak trza, cedek Mitsumi 12x (1997 r) odczytał je tak jak trzeba. Poza tym mam okazję je kupić za 99 grosza za sztukie. Warto kupić śpindel Sigm czy też nie? Prosiłbym wszystkich spawaczy o posty na ten temat. za góry dzienki Pozdro i miłego łykendu długiego Ziutek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
miales stycznosc z Sigami dosc niedawno
otoz jeden z kolesi z mojej szkoly mial na sigmie jakiegos divix'a ogladam te plytke (z tylu zolto-zielona, najtansza) i jako faktura mi sie nie podoba (chodzi mi o farbe na wierzchu) takie jakies napisy 'sigam' jeden na drugim itd. i nagle zauawazylem cos jakby zamalowany napis CD-R i pod nim 700MB (to bylo pod warstwami napisu sigm) no wiec zaczalem drapac... i doskrobalem sie do Platinum x24 700 MB CD-R ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.04.2002
![]() |
Wiadomo juz od dawna, ze plyty Sigma to sa przedruki plyt z "rozmazem" powstalym w czasie produkcji. Na rozmazany nadruk naklada sie nowy.
|
![]() |
![]() |
#4 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Bardzo dobre płyty,tak jak wyżej to platinum tylko przedrukowane z wierzchu
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
cos mi tu nie gra... albo sciemniasz, albo masz BARDZO wyrozumialych kolegow a to ze SIGMY to przedruki (tak jak kiedys Esperanze) to kazdy (nawet laik) wie... pozdrawaim i milego drapania
![]() |
![]() |
#6 | |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
lecz tym razem sam zdrapalem, poza tym zdrapana zostala jedynie wierzchnia farba, w poprzednim (dobrze ci znanym) przypadku, zszedl caly wierzch, razem z warstawa do zapisu danych, ale to przeciez nie wazne, wazne jest to ze jestes blyzkotliwy i fantastycznie czepiasz sie za slowka |
|
![]() |
![]() |
#9 | ||
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
to cholery jedne uzywaja juz farb na roznych rozpuszczalnikach? te plyty (a wlasciwie ich producent) to chyba rzeczywiscie do dupy sa... swoja droga - nawet kiedy juz farba odpadnie na amen czasem pomaga zamalowanie 'odpadnietego' miejsca czarnym markerem - uratowalem tak jedna z moich plyt audio (nomen omen akkos) zadrapanych na ktorejs z imprez... dalo sie ja zrzucic na dysk i nie slychac znieksztalcen [farba nie odpadla od niej platami tylko ciagle i mocarnie sie trzyma - oddalem plyte koledze i ciagle dziala] choc zdaje sobie sprawe ze rysa musi byc plytka i w miare nie duza to jednak jako ostatnia deska ratunku polecam sprobowac milego palenia
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2001
![]() |
Nie wypowiadam się co do tego drapania... mnie jakoś zawsze schodzą wszystkie warstwy
![]() Co do płyt SIGMA - ostatnio kupiłem ich trochę i okazały się być Verbatimami Crystal 700MB by CMC Magnetics. Chodzą O.K. (nawet lepiej niż partia oryginalnych Crystali, na którą ostatnio trafiłem - total kashana). Pozdro.6 |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Cze. Po tej dyskusji doszedłem do wniosku, że kupie na próbę 10 sigm i zobaczę jak sie sprawią w spawaniu i w odczycie. Dopiero potem zdecyduję sie na zakup lub nie.
Pozdro |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
Dokladnie :-) ja tez ostatnie sigmy testowalem : CMC ...
nagrywaja sie spoko :-), hehe chociaz mam zasade ze jak plytka "nieznana" to nagrywam 4x.... i nigdy nie ma problemu (praktycznie) , z różnymi markami |
![]() |
![]() |
|
|