Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.01.2003, 09:52   #1
MS
Bywalec

Data rejestracji: 10.05.2002
MS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy ClonyXXL + Clon + nagrywanie audio

Witam. Mam pytanie. Sprawa dotyczy nagrywarki Lg 32x10x40 (przeorbiona na 40x). Chcę skopiować płytę z muzyką. Rozpoczynam od ClonyXXL (tylko po to żeby ograniczyć szybkość z jaką będzie zrzucał ścieżki a potem nagrywał Clon). W Clony XXL (wersja 2.0.0.6) w pozycji:jakość zrzucania nagrań audio mam tylko do wyboru: "kiepska". Wydaje mi się, choć nie jestem pewny tego na 100%, że przed przeróbką nagrywaki były dostępne jeszcze 2 inne opcje we wspomnianym polu. Nie wiem, czy muszę coś tu pokombinować, bo muzyka nagrywa się jak trzeba (przynajmniej na moje "drewniane ucho").Jestem jednak ciekaw z czym to jest związane. Jeżeli więc ktoś miałby jakiś pomysł na logiczną odpowiedź, to bardzo proszę. Pozdrawiam.
MS jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.01.2003, 10:00   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam CloneCD ver.4.2.0.2 i mam aż cztery opcje wyboru jakości zrzucania ścieżek audio.A wiąze się to tylko z szybkością ich zrzucania....:
Kipska (najszybciej)
Średnia (szybka)
Dobra (wolna)
Najlepsza (bardzo wolno).....

............Pozdrawiam.
Stary 03.01.2003, 10:09   #3
MS
Bywalec

ok. To mi wystarczyło. Zmieniłem clona i teraz faktycznie jest ok. Dzięki.
MS jest offline  
Stary 03.01.2003, 10:13   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A czemu sie uparles zeby muze kopiowac clonem? Zrzuc to do wavow jakims ripperem, najlepiej EAC lub nawet zrobisz to w nero i pozniej nagraj to wolno i na dobrej plytce. Z muzyka nie warto sie spieszyc.
Stary 03.01.2003, 14:12   #5
MS
Bywalec

A troszkę się przyzwyczaiłem do tego clona. Może dlatego, że kiedyś udało mi się skopiować nim kilka płytek muzycznych, które nie mógł rozpracować nero. Ale powiedz mi Grzeniu, czy kopiowanie clonem muzyki jest na tyle stratne jeżeli chodzi o jakość, że nieopłaca się tego robić?
MS jest offline  
Stary 03.01.2003, 14:17   #6
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kopiowanie Clonem nie jest stratne. Ale jest to program przeznaczony do kopiowania zabezpieczonych płyt i może się zdarzyć że uszkodzoną płytę muzyczną (np. porysowaną) może rozpoznać jako uszkodzone sektory i nagra je na kopii (czyli kopia będzie mogła mieć trzaski), a rippery tego nie zrobią i z porysowanej płyty z którą masz problemy będziesz miał kopię która działa bezproblemowo.

Pozdrowienia

Ostatnio zmieniany przez para : 03.01.2003 o godz. 14:20
para jest offline  
Stary 03.01.2003, 14:19   #7
MS
Bywalec

A to faktycznie rozsądna odpowiedź. Dzięki. O czymś takim nie pomyślałem
MS jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: