![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
The Sims: Randka
Dzień dobry
Chciałbym zrobić kopię bezpieczeństwa The Sims: Randka, ale nie mam zielonego pojęcia jak się za to poprawnie zabrać. Wolałbym grać na kopii, żeby nie zniszczyć oryginały (mój CD potrafi). Czy może ktoś mi powiedzieć jak mam się za to zabrać ![]() ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź. AvE |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
napisz moze jaki masz sprzet do tej kopii ??
nie wiem dokładnie ale czyżby randka miała sd v2 ? pozdro
#3 |
Gość
|
nagrywara - Plextor 12/10/32
sysop - WinXP PRO czy to wystarczy ![]() jakby co to mój numer GG to 1060633 AvE |
![]() |
#4 |
Gość
|
nikt nie zna odpowiedzi
![]() nikt nie potrafi pomóc ![]() AvE |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Beda do tego potrzebne dwa programy.
ClonyXL i CloneCD. Najpierw odpal clony on pakaze ci jakie zrobic ustawienia w clonie . Potem odpalasz clona i jedziesz. No Problem |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2001
![]() |
Cos mi sie wydaje ze PLEXTOR 12/10/32 nie potrafi zrobic kopii SD2. Dodatkowo musisz zaznaczyc w CloneCD opcje "Nie naprawiaj blednych sektorow" (czy jakos tak
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
oki
coraz bardziej mnie wkurza że co wchodze na to forum to sie musze od nowa logować ![]() ![]() a co do twojego problemu to probonuje tak.. clony xl stwierdzi czy to faktycznie sd v2 (sądze ze tak ale na 100% clony Ci tego nie potwierdzi, z doświadczenia wiem (lub domyślam sieze faktycznie to jest sd v2), zerknij czy w głównym płycie są dziwne pliki o rozszeżeniu *.tmp, np: 256%$^.tmp, te znaczki "#$%$" mogą być dowolne (na cdrinfo jest to wyjaśnione dokładniej jak rozpoznać "wzrokowo sd). jesli są to na 90% sd v2 (nie wiem czy ktośobecnie stosuje sd v1) .. następnie co do nagrywarki.. to też nie wiadomo z tego co sie kiedyś tym interesiłem potrzebujesz biosu 1.04 chyba o ile sie nie mylę ... jesli go masz to też nie masz pewności że zrobisz odpowiednią kopię...( niektóre plexy 12x nie mogły skopiowac nawet z tym biosem i już , chyba zależało to od tego gdzie zostały złożone), - to jest stara metoda, też zalezy kiedy został zakupiony Twój plex bo ostatnie modele miały nowy bios i nie dało się cofnąć na 1.04 to taka blokada Plexa chyba po podpisaniu umowy z Macrovision... no cóż .. obcenie chyba rozwiązali tę umowę ![]() nowsza to - przed wyjściem amplify weak errors... w clone cd obecnie - tego niestety niesprawdziłem , można skopiować sd v2 używając tej opcji (przeglądnij posty bodajze o harym poterze lub the wiggles pl ) oczywiście ustawienia jak przy sd v2 - clony Ci podpowie... oczywiście jest jeszcze kilka metod skopiowania ...użyć betablockera , lub dograć cracka ... jak to mówi ktoś w tv "-wybór należy do Ciebie.." pozdro 6 WESOŁYCH ŚWIĄT |
![]() |
![]() |
|
|