![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stara nagrana plyta audio-CD i trzaski
Okolo 1999 roku ponagrywalem sobie plyty audio, plyty TDK, w tamtych czasach byly bardzo drogie, zapis max 4 razy, plyty chodzily dobrze, graly ladnie na kazdym odwatrzaczu CD, mam kilka "perelek" koncertowych tam ponagrywane, a wczoraj wyciagnalem to z pudla aby sobie odsluchac po wielu latach, poczatek plyty gra ladnie, srodek rowniez bez zastrzezen, koniec natomiast jeden wielki trzask w tle dopiero utwor, czyli dwa ostatnie utwory do wyrzucenia... plyty nie sa porysowane...
No coz nie spodziewalem sie za tak szybko dane audio na plytach CDR szlag trafii, oczywiscie mam archiwum w postaci mp3 al;e audioCD to audioCD ktos wie jak to jeszcze odratowac?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
EAC próbowałeś ? pozdrawiam
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Te***380; to przerabia***322;em, ale tylko z p***322;ytami nagranymi na kiepskich no***347;nikach.
EAC nic nie da***322;o, jedyne co mi pozosta***322;o (i tak zrobi***322;em) to znalezienie jej na sieci ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Niestety EAC odczytuje trzaski... zupelnie tego nie rozumiem, plyte przechowywalem jak trzeba, nosnik jest pozbawiony rys, tak sama z siebie sie utlenila... nieslychane!
![]()
#5 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
ja bym probowal na innym czytniku sciagac
#6 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
to jest bardzo dobra rada
![]() trzaski mogą być również spowodowane zabrudzeniem soczewki lasera, ale skoro na początku jest dobrze, to raczej nie to ... pozdrawiam
![]() |
#7 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
zobacz jak to wygl***261;da w Nero CD-DVD Speed, program znajdziesz...http://www.cdspeed2000.com/
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
![]() To jest jakby takie cykliczne amplitudowe syczenie/trzask To trudno wytłumaczyć, ale kto to słyszał - wie o co chodzi Niestety nic z tym nie da się zrobić, EAC sobie z tym nie radzi ![]() A sprawa dotyczy faktycznie końcowych ścieżek nieporysowanych płytek AudioCD nagrywanych z niezbyt dużymi prędkościami Jedyna rada to znalezienie dobrego czytnika AudioCD który będzie czytał dobrze po digitalu Z tym, że jedna rzecz - sprawdziłem już kilkanaście napędów i okazuje się Że napęd wcale nie musi posiadać dobrej korekcji danych żeby dobrze czytać AudioCD Na ten przykład Liteon 52327S który ma bardzo dobrą korekcję danych Czy też nagrywarka DVD Samsung 182M - radzą sobie z tym dość kiepsko ![]() Najlepiej AudioCD z moich doświadczeń czyta ... Nec 2500A ![]() ![]()
![]() |
|
|