Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.06.2002, 23:45   #1
admin@wset.edu.pl
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.06.2002
admin@wset.edu.pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podkrecenie LiteON`a z LTR-40125S na LTR-48125W

Witam mam problem.
Zrobilem update BIOSu z LiteON`a LTR-40125S na LTR-48125W.
I teraz Ciekawostka.
Bios i Windows pokazuje < indentyfikuje urzadzenie > ze jest to nagrywarka LTR-48125W, Co Ciekawe Wlaczam Nero 5.5.8.2 pisze ze max nagrywanie jest 32x. Jak wczesniej wlaczalem NERO przy starym biosie pisal mi ze max nagrywanie 40x. i Co o tym sadzicie ?
Czy to NERO nie moze Sobie poradzic z nagrywaniem 48x ? czu po prostu cos zle sie zaprogramowalo ?
Ten post jest podobny do kolegi za co serdecznie przepraszam, ale nie chce mieszac wersji nagrywarek choc problem jest dokladnie taki sam.
Jesli ktos ma podobny problem lub wie czego to wina prosze o kontakt.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.06.2002, 11:36   #2
macxxx
Bywalec

Data rejestracji: 25.05.2002
macxxx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sprawa jest prosta, włóż płytke którą można nagrać x48 (prawie niemożliwe kupić, ja mam taką jak kupiłem nagrywarke, była w zestawie) i zrób Nero CD speed, no i wtedy włącz NERO
macxxx jest offline  
Stary 13.06.2002, 09:12   #3
Kucyk
Bywalec

Kucyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wczoraj sprawdzałem różne płytki i okazało się, że Esperanza 24x granatowa śmiga 48x. Natomiast płyta kupiona razem z nagrywarką LiteOn 40125W chodzi tylko 40x.
Stary 13.06.2002, 09:27   #4
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przecież ta płytka ma działać na 40x (bo z taką nagrywarką została kupiona), dawno dawno temu też się łudziłem - gdy jeszcze nagrywarki 32x były absolutną nowością kupiłem Esperanzy 16x i jaki byłem szczęśliwy gdy okazało się że mój Liteon 32x te płytki nagrywa z prędkością 32x, nagrałem chyba 1 szpindel tych esperanz. Parę dni później wpadł znajomy żeby cośtam mu skopiować, wkładam jedną z tych esperanz... rozpoczynam kopiowanie 'on-the-fly' i na jakimś 70% proces się zatrzymuje.... i koniec. Sprawdziłem potem wszystkie nagrane esperanzy... tak z 80 sztuk było do wywalenia, od tamtej pory:
a) palę na płytach dedykowanych dla prędkości
b) unikam jak ognia b-klasowych płyt jak Esperanza Princo czy inne Akossy... wbrew pozorom TDK Gold są niewiele droższe (na szpindlu) najwyżej o jakieś 50% ceny)..
Stary 13.06.2002, 09:40   #5
admin@wset.edu.pl
Nowy na forum

admin@wset.edu.pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to mi sie udalo ostatnio nagrac na predkosci 48x plyta 700 MB nagrywala sie 2:51 sek a na pudelku bylo napisane max 24x :-) Ale to szczegol.
Ale co Ciekawe czy to jest blad Nero czy nie?
Jesli wlaczam nero pisze mi ze max predkosc nagrywania jest 48x, wkladam plytke pisze mi ze jest 40x, PO czym wyjmuje plyte zamykam nero znow uruchamiam nero bez plyty i pisze mi juz caly czas max 40x, az do restartu kompa. Po restarcie pisze mi max 48x i na niektorych nosnikach da sie nagrac.
Co wy na to ?? czyzby blad nero ?

Twoje uprawnienia: