![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
LG GCE-8481B a predkosc zapisu CD-RW
Witam Grupowiczow
Mam nagrywarke LG GCE-8481B (48x 24x 48x), bios ver. 1.05 Mam pytanko: 1. Czy da sie nagrywac plytki CD-RW (1x i 2x), bo w instrukci jest napisane, ze nagrywa CD-RW od 4x ![]() 2. Czy da sie "jakos" wlaczyc predkosc zapisu 8x (instrucjcja 4x, 10x, 12x, 16x i 24x), bo mam plytke CD-RW 1-8x, a chcem nagrywac troche szybciej niz 4x (tylko tak moge w Nero ![]() Czekam na wszelkie sugestie :-) EB70 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
prędkość zapisu płyty zależy od jej samej.
Jeżeli dana płytka RW (4X) pozwoli Ci nagrać wolniej to znaczy, że jest do takich prędkości przystosowana. Zasad nie przeskoczysz. Nie rozumiem za bardzo pytania drugiego. Ale tu jest podobnie jak w pierwszym. I nie wzoruj się tym co jest napisane na płycie bo nagrywarka i Nero mogą wykryć swoje prędkości inne od tych co są napisane.
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Ad. 1:
Nie jest to możliwe. Dla tej nagrywarki najniższa możliwa prędkość zapisu CD-RW to 4x; dlatego też np. nie można w niej zapisywać starych płyt CD-RW 2x. Ad. 2: Też nie - albo 4x, albo 10x. To zależy tylko od tego, jakie prędkości zapisu przewidziane są w konstrukcji nagrywarki - innej prędkości nie da się wymusić.
|
|