![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
polskie litery w nero 5.5.9
Witam
![]() Niedawno zakupiłem nagrywarkę Lite-on, zainstalowałem nero i... nie mogęzmieniać wielkości liter (małe, duże)oraz nie mogę nagrywać płytek z polskimi literami (nazwy folderów i plików). Co z tym fantem zrobić?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Sprawdzilem! mam Nero 5.5.9.9 (bundlet LG) i zadnych problemow ze zmaina wielkosci liter i polskimi znakami. Dograna polska nakladka jezykowa, ustawienia: Joliet, ISO1.(ISO2)
|
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2002
![]() |
Dokładnie takie trzeba mieć ustawienia no i oczywiście zainstalowany polski pack językowy. Na wszelki wypadek trzeba jeszcze sprawdzić po instalacji polskiego packa w ustawieniach czy ustawił sie domyslnie jezyk polski. Jak nie to trzeba go ustawić ręcznie w File/Preferences/Language.
pozdrówko Pe2k |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Witam ponownie
![]() W zasadzie mam takie same ustawienia. Nagrywarka wypala mi dopiero polskie litery jak odznacze opcję "Użyj standardu ISO 9660 dla Joliet". Czy tak powinno być. A może brakuje mi jakiegoś pliczku?
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.10.2002
![]() |
W moim Nero 5.5.9.14 polskie litery nagrywają się prawidłowo przy nastepujacych ustawieniach w oknie kompilacji:
- zakładka Opcje ISO są zaznaczone: poziom 1 ISO; tryb 2/XA; ISO 9660; Joliet oraz 2 górne pominiecia ograniczenia ISO, - zakładka Opis płyty: wybrane ISO 9660 i zaznaczone dla standardu Joliet uzyj również tekstu ISO 9660. O konieczności posiadania polskiego packa pisałem juz wcześniej. Powodzenia ![]()
|
|