Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.03.2002, 16:33   #1
Auror
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.06.2002
Auror w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG 32/10/40 !! :(

Tydzień temu kupiłem sobie na warszawkiej GK nagrywarkę LG 32/10/40. Jest to moja pierwsza nagrywarka i jestem w tym laikiem. Wszyscy mi wmawiali że będę nagrywał płyty w 2-3 minuty. Kupiłem sobie 10 TDK`ów 24x i zacząłem wypalać używając (chyba) najnowszego Nero Burning Rom ( używając oczywiście maxymalnej prędkości płytki , czyli 24x). Okazało się że przeciętnie nagrywak płytę 8 - 10 minut !!!! ( I jeszcze jedna uwaga - oprócz tak długiego czasu nagrywania płyt 24`ek zauważyłem że jak nagrywam na nie muzykę - tzn. przegrywam płyty muzyczne to jakość jest tragiczna ( jakieś trzaski ) i dodatkowo często jest taka akcja że płyta jakby się zacina ( jak winyl ) - tzn. leci se muzyczka po 2 razy !! Nie wiem co mam robić - czy to kwestia nagrywarki, jakichś ustawień czy Softu - jaki jest najlepszy program?? Błagam pomocy !!!!!!
Auror jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.03.2002, 16:39   #2
Dawid Partyka - Koli
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.01.2002
Dawid Partyka - Koli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[quote]Auror (01-03-2002 16:33):
Tydzień temu kupiłem sobie na warszawkiej GK nagrywarkę LG 32/10/40. Jest to moja pierwsza nagrywarka i jestem w tym laikiem. Wszyscy mi wmawiali że będę nagrywał płyty w 2-3 minuty. Kupiłem sobie 10 TDK`ów 24x i zacząłem wypalać używając (chyba) najnowszego Nero Burning Rom ( używając oczywiście maxymalnej prędkości płytki , czyli 24x). Okazało się że przeciętnie nagrywak płytę 8 - 10 minut !!!! ( I jeszcze jedna uwaga - oprócz tak długiego czasu nagrywania płyt 24`ek zauważyłem że jak nagrywam na nie muzykę - tzn. przegrywam płyty muzyczne to jakość jest tragiczna ( jakieś trzaski ) i dodatkowo często jest taka akcja że płyta jakby się zacina ( jak winyl ) - tzn. leci se muzyczka po 2 razy !! Nie wiem co mam robić - czy to kwestia nagrywarki, jakichś ustawień czy Softu - jaki jest najlepszy program?? Błagam pomocy

Wydaje mi sie że jest to wina procesora albo masz zbyt mało ramu.
http://SafeLock.CDRinfo.pl
Dawid Partyka - Koli jest offline  
Stary 01.03.2002, 16:46   #3
Auror
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.06.2002
Auror w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no w wymaganiach nagrywarki zalecany procesor to 500 Mhz ja mam 533 Mhz - czyli nie wiele więcej ale ramu chyba powinno starczyć - 192 MB ! .....a miało być tak pięknie .......
Auror jest offline  
Stary 01.03.2002, 20:01   #4
sebtar
Gość

Płyt CD-Audio nie można nagrywać szybciej niż 6x do 8x, bo inaczej będziesz miał trzaski i kiepską jakość. A co do ogólnej prędkości działania nagrywary to oczywiście też dużo zależy od tego jak wydajną masz resztę kompa. A skoro to jakiś stary Celeron 533 to...

Stary 01.03.2002, 21:17   #5
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
jejku, poczytaj WIndows98/2000 faq - zaloze sie, ze znajdziesz tam odpwiedzi na swoj problem ...

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline  
Stary 01.03.2002, 22:57   #6
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Audio powinienes nagrywac nie szybciej jak 16, ale sprawdz tez ustawenia, tak jak mowi Misiek4 poczytaj FAQi
Stary 01.03.2002, 23:04   #7
wonderes
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2001
wonderes zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Koledze Dragal'owi też doradzałbym lekturę faq
wonderes jest offline  
Stary 01.03.2002, 23:34   #8
olo Lodz
Gość

Nie widzę w tym nic nienormalnego .Mam taką samą nagrywarkę i przyznaje że chciałbym nagrywac szybciej ale w 5 sekund się nie da. Do testów użyłem najtańszych płyt sigma x24 i o dziwo nagrywa płytki x32 z tym że w 4 min.
jak na razie wypaliłem 15 i w między czasie dysk IBM 7200 obr poleciał a płytki wypaliły się bez błędów. Jeśli chodzi o audio to x12 nie polecam szybciej nagrywać bo nie każdy sprzęt komputerowy to później odczyta że już o audio czy kompaktach w samochodzie nie wspomnę ! Tak reasumując uważam że to przyszłościowy model na razie jednak nie w pełni obsługuje nagrywanie z pełną prędkością x32 ,poza tym to i tak jest MAKSYMALNA prędkość zapisu dopuszczalna a średnia i tak wyjdzie x16. Zamieniłem nagrywarkę x12 też Lg która wypalała płytkę 700MB w 6.5 min na Lg x32 która wypala w 4 z dysku ( kopia z cdromu Lg x52 trwa 10 min). Myślę że jeszcze było za wcześnie na zmianę aż tak daleko się nie posunęli w budowie nagrywarek. Pozdrawiam Olo

Stary 02.03.2002, 23:29   #9
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
wonderes (01-03-2002 23:04):
Koledze Dragal'owi też doradzałbym lekturę faq
Dzieki za troske o moja edukacje. Ja tylko wyrazilem swoje bardzo skromne zdanie. I nadal uwazam ze jesli nie bedziesz sluchal plyt w samochodzie to 16X mozna wypalac. Oczywiscie 2X to optimum jednak jakosc mp3 czy nawet plytek na polskim rynku nie jest godzien tego

Twoje uprawnienia: