Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2000, 23:42   #1
fym
Gość

POMOCY coś nie tak z nagrywarką ?

Mam niewielki problem, przez który spieprzyłem chyba już 20 płytek cdr i straciłem prawie wszystkie włosy ***8211; łoniaki również.
Podczas wypalania płyty udaje wypalić raz prawidłowo a raz nie ***8211; raz można je odczytać tylko w nagrywarce a raz w cdromie, nie ma komunikatów o błędach wszystko jest niby ok. a jednak nagrywają się żle. Zmieniłem nagrywrkę na master stało się jeszcze gorzej teraz nic się nie wypala a wcześniej było tak sobie ? Ludzie oświećcie mnie biednego dekla bo rozwalę tego złoma na amen
Konfiguracja komputera:
Windows 98 se
Celeron 400 Mh kręcony na 523 Mh
64 ram
nagrywarka ***8211; philips cdd 3610 firmware 3,09 chodzi jako slave
cdrom LG ***8211; 40 x max ( cdrom i nagrywarka chodzą na innej taśmie niż twardziel )
Twardziel segate baracuda II ata 66 -10 gb.
Program Nero 5031
Zauważyłem, ze najczęściej padają płytki Basf 650mb ( czerwona okładka ) chociaż jest różnie.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.12.2000, 07:37   #2
MaTyS
Gość

Po pierwsze to cd basf to szrot, a po drugie sprobuj odpalic procesor
z czestotliwoscia nominalna

Stary 03.12.2000, 04:02   #3
Smiech
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2001
Smiech zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra rada zmień nagrywarke!!!!
Dlaczego? POdam 3 powody. Dwóch moich kumpli co mieli tego cdra miało te same problemy skuteczność wypalania wynosiła ok 50% więc je wymienili na SCSI Yahahe a drugi na TEAC i teraz są happy. Trzeci mój kumpel (jemu akurat trafił się dobry modekl bo miała skuteczność wypalania 99%)ale chciał zmienić na szybszą i ją sprzedał jak miała 10 mies i wiesz co temu gościowi co ją kupił padła mu w 13 miesiącu czyli bye gwarancja end i jej żywot też. Statystycznie te nagrywary sa do (inteligentni w to miejsce wstawią odpowiednie słowo)
Smiech jest offline  
Stary 03.12.2000, 15:32   #4
gALL
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.03.2001
gALL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moj przedmowca ma racje philips to syf!!!!!!!
oddaj sprzedaj wyrzuc,zrob cos z tym.
dam ci przyklad. sam mam 4X4X32 model pcrw404
tydzien temu zrobilem upgrade biosu i ....
od tamtej pory nie mam overburningu a z plytkami(tymi porysowanymi)
mota sie jeszcze bardziej niz przed tem.
nigdy wiecej philipsa!!!!!!!!
gALL jest offline  
Stary 03.12.2000, 17:12   #5
OBAR
Gość

6
właśnie byłem jednym z nieiwelu u których 3610 miała skuteczność 99% jednak idąc za głosem sumienia sprzedałem ją w 10 -11 miesiącu jej gwarancji .. niestety nie wiem co się z nią stało, ale jak słyszę podobno jestem szczęściarzem, który trafił na dobry model...
jeśli masz możliwość pożycz od kogoś nie Philipsa i ustaw go na master najlepiej na jednej taśmie i zjedź z tą częstotliwością procesora do 450 i spróbuj.. powinno być lepiej
w każdym bądz razie wykluczysz nagrywarkę i możliwość przegrzewania się procka - co z tego co pisałeś nie powinno mieć wpływu.
pozdrawiam 6

Stary 03.12.2000, 17:14   #6
OBAR
Gość

p .s
i zmień płytki z BASF np. na Verbatimki
Basfy sa takie że jak trafisz to jest ok a jak nie trafisz to jest shit...
6

Stary 03.12.2000, 17:14   #7
OBAR
Gość

p .s
i zmień płytki z BASF np. na Verbatimki
Basfy sa takie że jak trafisz to jest ok a jak nie trafisz to jest shit...
6

Stary 04.12.2000, 03:03   #8
Kundzior
Gość

Jak mi wiadomo to BASF`y są do niczego!!

Stary 05.12.2000, 16:03   #9
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kilka dobrych rad:
1) Daj nagryware na drugiego mastera
2) Procka pusc na nominalnej czest - niektore nagrywary nir toleruja przetaktowania proca
3) Wylacz Auto Insert Notification -> w menadzerze urzadzen na zakladce CD-ROM wybierz swoja nagryware i wlasciwosci i odchacz to badziestwo chyba ze uzywasz Nero - wtedy nie musisz tu nic zmieniac
3) Zmien plytki - polecam Verbatimy -nie zwalila mi sie jeszcze ani jedna
4) Jesli masz kase to kup sobie inna a ta opchnij - jesli nie zalezy ci zbytnio na szybkosci wypalania plytek to polecam Teac'a 4x4x32x czy jak kto woli W54E, dzieki niej nie mialem - szczerze mowie - do tej pory ani jednej skopanej plytki a na dodatek radzi sobie ze wszystkimi zabezpieczeniami nawet Plextor wysiada na LaserLocku a Teac - no coz informuje Cie ze plytka jest zabezpieczona i... ) kopiuje ja w 25 min
5) Uzywaj Nero odlacza na czas nagrywania windowsa od napedu CD co by nic nie mieszal
Majonez jest offline  
Stary 23.12.2000, 15:45   #10
tomik
Gość

faktycznie cd3610 to shit kumpel ją ma i nic nie może nagrać(na cdr - boi sie),nagrywa tylko na cdrw

Stary 07.03.2003, 18:11   #11
Majordomus
Gość

Cytat:
Majonez napisa***322;(a)
Kilka dobrych rad:
1) Daj nagryware na drugiego mastera
2) Procka pusc na nominalnej czest - niektore nagrywary nir toleruja przetaktowania proca
3) Wylacz Auto Insert Notification -> w menadzerze urzadzen na zakladce CD-ROM wybierz swoja nagryware i wlasciwosci i odchacz to badziestwo chyba ze uzywasz Nero - wtedy nie musisz tu nic zmieniac
3) Zmien plytki - polecam Verbatimy -nie zwalila mi sie jeszcze ani jedna
4) Jesli masz kase to kup sobie inna a ta opchnij - jesli nie zalezy ci zbytnio na szybkosci wypalania plytek to polecam Teac'a 4x4x32x czy jak kto woli W54E, dzieki niej nie mialem - szczerze mowie - do tej pory ani jednej skopanej plytki a na dodatek radzi sobie ze wszystkimi zabezpieczeniami nawet Plextor wysiada na LaserLocku a Teac - no coz informuje Cie ze plytka jest zabezpieczona i... ) kopiuje ja w 25 min
5) Uzywaj Nero odlacza na czas nagrywania windowsa od napedu CD co by nic nie mieszal
A czyz nie jest to pierwszy post Majoneza na tym forum?
To byly czasy!
Sorry, taki moj prywatny joke.

Stary 07.03.2003, 21:32   #12
kamil.17
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.03.2003
kamil.17 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb

Kup lite-ona to jest najlepszy sprzęt. A najlepiej radzę ci nowszy, szybszy procesor i trochę więcej ramu to wtedy będziesz mół zainstalować XP professional i ciężko będzie popsuć jakąś lepszą płytę. Bo te za 2 zł to każdą nagrywarką można zasrać
kamil.17 jest offline  
Stary 07.03.2003, 22:00   #13
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ludzie co to za jakas moda na wyciaganie
3-letnich postow. Czlowiek czyta czyta
i juz nie wie co mam myslec - toz to
osiwiec mozna
Stary 07.03.2003, 23:33   #14
Majordomus
Gość

OK! To joke!
Po prostu chcialem sobie przypomniec tresc pierwszego postu Majoneza!

Stary 07.03.2003, 23:59   #15
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
kamil.17 napisa***322;(a)
Kup lite-ona to jest najlepszy sprzęt. A najlepiej radzę ci nowszy, szybszy procesor i trochę więcej ramu to wtedy będziesz mół zainstalować XP professional i ciężko będzie popsuć jakąś lepszą płytę. Bo te za 2 zł to każdą nagrywarką można zasrać

Do tej pory to pewnie juz ma lepszy sprzet
Krzycho83 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: