![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
POMOCY coś nie tak z nagrywarką ?
Mam niewielki problem, przez który spieprzyłem chyba już 20 płytek cdr i straciłem prawie wszystkie włosy ***8211; łoniaki również.
Podczas wypalania płyty udaje wypalić raz prawidłowo a raz nie ***8211; raz można je odczytać tylko w nagrywarce a raz w cdromie, nie ma komunikatów o błędach wszystko jest niby ok. a jednak nagrywają się żle. Zmieniłem nagrywrkę na master stało się jeszcze gorzej teraz nic się nie wypala a wcześniej było tak sobie ? Ludzie oświećcie mnie biednego dekla bo rozwalę tego złoma na amen Konfiguracja komputera: Windows 98 se Celeron 400 Mh kręcony na 523 Mh 64 ram nagrywarka ***8211; philips cdd 3610 firmware 3,09 chodzi jako slave cdrom LG ***8211; 40 x max ( cdrom i nagrywarka chodzą na innej taśmie niż twardziel ) Twardziel segate baracuda II ata 66 -10 gb. Program Nero 5031 Zauważyłem, ze najczęściej padają płytki Basf 650mb ( czerwona okładka ) chociaż jest różnie. |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Po pierwsze to cd basf to szrot, a po drugie sprobuj odpalic procesor
z czestotliwoscia nominalna |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2001
![]() |
Dobra rada zmień nagrywarke!!!!
Dlaczego? POdam 3 powody. Dwóch moich kumpli co mieli tego cdra miało te same problemy skuteczność wypalania wynosiła ok 50% więc je wymienili na SCSI Yahahe a drugi na TEAC i teraz są happy. Trzeci mój kumpel (jemu akurat trafił się dobry modekl bo miała skuteczność wypalania 99%)ale chciał zmienić na szybszą i ją sprzedał jak miała 10 mies i wiesz co temu gościowi co ją kupił padła mu w 13 miesiącu czyli bye gwarancja end i jej żywot też. Statystycznie te nagrywary sa do (inteligentni w to miejsce wstawią odpowiednie słowo) |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.03.2001
![]() |
moj przedmowca ma racje philips to syf!!!!!!!
oddaj sprzedaj wyrzuc,zrob cos z tym. dam ci przyklad. sam mam 4X4X32 model pcrw404 tydzien temu zrobilem upgrade biosu i .... od tamtej pory nie mam overburningu a z plytkami(tymi porysowanymi) mota sie jeszcze bardziej niz przed tem. nigdy wiecej philipsa!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
6
właśnie byłem jednym z nieiwelu u których 3610 miała skuteczność 99% jednak idąc za głosem sumienia sprzedałem ją w 10 -11 miesiącu jej gwarancji .. niestety nie wiem co się z nią stało, ale jak słyszę podobno jestem szczęściarzem, który trafił na dobry model... jeśli masz możliwość pożycz od kogoś nie Philipsa i ustaw go na master najlepiej na jednej taśmie i zjedź z tą częstotliwością procesora do 450 i spróbuj.. powinno być lepiej w każdym bądz razie wykluczysz nagrywarkę i możliwość przegrzewania się procka - co z tego co pisałeś nie powinno mieć wpływu. pozdrawiam 6 |
![]() |
#6 |
Gość
|
p .s
i zmień płytki z BASF np. na Verbatimki Basfy sa takie że jak trafisz to jest ok a jak nie trafisz to jest shit... 6 |
![]() |
#7 |
Gość
|
p .s
i zmień płytki z BASF np. na Verbatimki Basfy sa takie że jak trafisz to jest ok a jak nie trafisz to jest shit... 6 |
![]() |
#8 |
Gość
|
Jak mi wiadomo to BASF`y są do niczego!!
|
![]() |
#9 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Kilka dobrych rad:
1) Daj nagryware na drugiego mastera 2) Procka pusc na nominalnej czest - niektore nagrywary nir toleruja przetaktowania proca 3) Wylacz Auto Insert Notification -> w menadzerze urzadzen na zakladce CD-ROM wybierz swoja nagryware i wlasciwosci i odchacz to badziestwo chyba ze uzywasz Nero - wtedy nie musisz tu nic zmieniac 3) Zmien plytki - polecam Verbatimy -nie zwalila mi sie jeszcze ani jedna 4) Jesli masz kase to kup sobie inna a ta opchnij - jesli nie zalezy ci zbytnio na szybkosci wypalania plytek to polecam Teac'a 4x4x32x czy jak kto woli W54E, dzieki niej nie mialem - szczerze mowie - do tej pory ani jednej skopanej plytki a na dodatek radzi sobie ze wszystkimi zabezpieczeniami nawet Plextor wysiada na LaserLocku a Teac - no coz informuje Cie ze plytka jest zabezpieczona i... ![]() 5) Uzywaj Nero odlacza na czas nagrywania windowsa od napedu CD co by nic nie mieszal |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
faktycznie cd3610 to shit kumpel ją ma i nic nie może nagrać(na cdr - boi sie),nagrywa tylko na cdrw
|
![]() |
#11 | |
Gość
|
Cytat:
To byly czasy! Sorry, taki moj prywatny joke. |
|
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.03.2003
![]() |
![]()
Kup lite-ona to jest najlepszy sprzęt. A najlepiej radzę ci nowszy, szybszy procesor i trochę więcej ramu to wtedy będziesz mół zainstalować XP professional i ciężko będzie popsuć jakąś lepszą płytę. Bo te za 2 zł to każdą nagrywarką można zasrać
|
![]() |
![]() |
#13 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
ludzie co to za jakas moda na wyciaganie
3-letnich postow. Czlowiek czyta czyta i juz nie wie co mam myslec - toz to osiwiec mozna ![]()
#14 |
Gość
|
OK! To joke!
Po prostu chcialem sobie przypomniec tresc pierwszego postu Majoneza! |
![]() |
#15 | |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Cytat:
Do tej pory to pewnie juz ma lepszy sprzet ![]() |