Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2002, 21:51   #1
zorba
Bywalec
 
Avatar użytkownika zorba
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Posty: 61
zorba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy pomocy - internet sie zawiesza podczas nagrywania

jak nagrywam plyte to zawiesz mi sie internet jak sie skonczy nagrywac to znow wszystko wraca do normy. Kto mi powie jak to zmienic (kiedys tak nie mialem od niedawna to sie pojawilo). Powiem tylko ze juz probowalem roznych programow do nagrywania, zmienialem ustawienia na tasmie, mam najnowsze 4in1.

Calosc dzieje sie na winxp

z gory dziekuje za zainteresowanie
zorba jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.10.2002, 16:45   #2
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam ten sam problem na w98se
jak na razie nic nie wymyslilem i nikt nic nie wie
powiem ci tylko ze problem pojawil sie wraz ze wzrostem predkosci nagrywarki przy x4 all dzialalo normalnie jak kupilem x12 juz net wisial to samo przy x40 sie dzialo i dzieje teraz przy x48
sprawdz takze czy przy kopiowaniu clone-cd (robienia obrazu plyty) jak ci kopiuje na hd z predkoscia >20x czy ci tez net odcina, bo mi odcina, nic nie pomaga zadne dma, drivery nowe, czy co tam jeszcze, all co bylo mozna zrobilem, pozostaje wymiana plyty mi chyba i moze sie to skonczy
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Stary 01.10.2002, 17:03   #3
Cobra
Bywalec
 
Data rejestracji: 16.04.2002
Posty: 28
Cobra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cześc Wam,

Może po prostu komp jest tak obciążony nagrywaniem przy prędkościach > 8x że nie starcza mu na tyle mocy aby robić coś innego.Niewiem co może być jeszcze nie tak...
Cobra jest offline  
Stary 01.10.2002, 19:02   #4
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;
 
Avatar użytkownika tomgoo
 
Data rejestracji: 28.06.2002
Lokalizacja: Sokołów Młp.
Posty: 2,766
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no cóż pozostaje wam tylko (jak narazie )2 możliwości
1 . nie siedziec na necie podczas wypalania
2 . Nie nagrywać podczas siedzenia na necie
__________________
Pozdro for all
Chat
Tomgoo
tomgoo jest offline  
Stary 01.10.2002, 20:26   #5
Andy_K
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.08.2002
Posty: 9
Andy_K w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zapomniałeś o jeszcze jednej możliwości:

4) Wymienić wreszcie te wypracowane P133 na nowsze np. P4 1.8 Ghz.
Andy_K jest offline  
Stary 01.10.2002, 22:53   #6
zorba
Bywalec
 
Avatar użytkownika zorba
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Posty: 61
zorba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dodam ze ta nagrywarka nie pracuje na p133 tylko na plycie MSI K7T, AMD Ahlon XP 1600+, 3x 128 DDRAM, HDD IBM VANCOUVER 120 GB . Wiec jakiekolwiem obciazenie sprzetu nagrywarka nie wchodzi w gre> 8) 8) 8) .
zorba jest offline  
Stary 01.10.2002, 23:06   #7
VermilioN
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika VermilioN
 
Data rejestracji: 08.09.2002
Posty: 200
VermilioN zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a moze

"ONI" maczali w tym palce
__________________
-==>> LTR-40125W (WS0B) <<==-
VermilioN jest offline  
Stary 01.10.2002, 23:35   #8
miernik
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 16.06.2002
Posty: 203
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak to napewno "ONI" !!! Lepiej juz dajcie spokoj bo jak sie dowiedza to bedzie kiepsko .
miernik jest offline  
Stary 02.10.2002, 02:34   #9
MariuszG
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.05.2002
Posty: 22
MariuszG w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem podobny problem i to przy w miare przyzwoitej konfiguracji P4 1.8 i 256 Rimm.UDMA i takie tam wszystko było włączone i nic.Interek się nie wieszał (połączenia), ale strony nie otworzyłem żadnej, nic praktycznie nie można było robić.Sprawę załatwiło wyłączenie auto ochrony Nortona na czas nagrywania.W chwili obecnej nawet przy dużych prędkościach nagrywania mogę spokojnie korzystać z internetu, oglądać divixy i inne duperele.Pozdrawiam.
MariuszG jest offline  
Stary 02.10.2002, 07:25   #10
Andy_K
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.08.2002
Posty: 9
Andy_K w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
zorba napisał(a)
Dodam ze ta nagrywarka nie pracuje na p133 tylko na plycie MSI K7T, AMD Ahlon XP 1600+, 3x 128 DDRAM, HDD IBM VANCOUVER 120 GB . Wiec jakiekolwiem obciazenie sprzetu nagrywarka nie wchodzi w gre> 8) 8) 8) .
Wybacz, ale na samo wspomnienie o chpisetach Via i procesorach od AMD dostaję drgawek (ze śmiechu). Ale to jest tylko (?) moje prywatne podejście do tych "rewelacyjnych" w stosunku cena/wydajność, produktów.
Chciałbym ewentualnie załagodzić Twoje oburzenie jedynm pytaniem:
Czy zauważyłeś gdziekolwiek aby podobne problemy mieli użytkownicy Intela?.
Andy_K jest offline  
Stary 02.10.2002, 07:31   #11
zorba
Bywalec
 
Avatar użytkownika zorba
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Posty: 61
zorba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
8) dla twojej wiadomosci Andy_K ten problem pojawil sie zupelnie niedawno i wiem ze mozna go jakos obejsc bo przez przypadek juz go raz obszedlem niestety nie wiem co w tedy zorbilem ze internet zaczal mi dzialac. dlatego spytalem na fomru z nadzieja ze moze ktos do tego doszedl.
Wczesniej norton mi chodzil i internet dzialaa podczas nagrywania wiec to w moim przypadku nie zadaziala.
zorba jest offline  
Stary 02.10.2002, 07:46   #12
Andy_K
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.08.2002
Posty: 9
Andy_K w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
zorba napisał(a)
8) dla twojej wiadomosci Andy_K ten problem pojawil sie zupelnie niedawno i wiem ze mozna go jakos obejsc bo przez przypadek juz go raz obszedlem niestety nie wiem co w tedy zorbilem ze internet zaczal mi dzialac. dlatego spytalem na fomru z nadzieja ze moze ktos do tego doszedl.
Wczesniej norton mi chodzil i internet dzialaa podczas nagrywania wiec to w moim przypadku nie zadaziala.
Nie chciałem Cię urazić, a tylko "zwalić winę" na AMD, robie to dlatego gdyż bardzo mnie wkurza podejście wielu nie znających się na win XP i zwalających na niego każdą usterkę. Oczywiście Ty tego nie robiłeś, ale cóż...
Andy_K jest offline  
Stary 02.10.2002, 12:58   #13
zorba
Bywalec
 
Avatar użytkownika zorba
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Posty: 61
zorba zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Andy_k no problem, po prostu z kolei mnie edenerwuje jak ktos psioczy na AMD bo jak mialem Pentiuma to mi sie co jakis czas cos kaszanilo a teraz jest wszystko ok. Dlatego tak sie unioslem. ale dzieki za wyrozumialosc A zgadzam sie z toba ze XP jest super.
zorba jest offline  
Stary 02.10.2002, 13:18   #14
statistica
Bywalec
 
Data rejestracji: 01.03.2002
Posty: 67
statistica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To ze XP lepiej dziala pod procesorami intela to kwestia tego , ze system jest optymalizowany pod ten procesor ....(generalnie procesory intela)

niemniej w domowym uzytku, podczas prawidlowej instalacji , procesory athlona sa wydajniejsze i wystarczajaco stabilne.... nawet z XP,

w pracy pracowalem (pracuje) na procesorach intela i sa o wiele bardziej ..... kaprysne... ,
statistica jest offline  
Stary 02.10.2002, 17:04   #15
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Andy_K a czytales post wyzej )
Poza tym ja i tak wole Athlona i tak czekam na hammera
Procek tu nie ma zadnego zwiazku
Jedyne co to moze byc winne to plyta glowna bo mam podobna :
MSI 6330 Lite, K7T Turbo V3.0
jesli tez taka wersje masz no to juz bedzie wiadomo a jesli inna no coz szukamy dalej
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.