![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2004
![]() |
![]()
Mam poważnego problema, ten zafajdany lit od początku wyczyniał cyrki, nie kończył zapisu, nie mógł rozpocząć sesji, ale płytę palił. Skorzystałem z rady serwisantów z pewnej firmy i wgrałem sobie nowy firm. Miałem QS09, ale szarpnąłem się na nowszy QS0E57, potem próbowałem wszystkie dostępne wersje z tym samym skutkiem - nagrywarę widzi, płyty psuje (ok 70%), oryginalnych nie widzi w ogóle. Wg programów do flash'u wszystko dobrze, ale nie jest. Starej wer. nie chciał wczytać nawet bo użyciu fixflash. Co robić
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...masz gwarancję to do serwisu z nią.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety po konsultacji z sklepem w którym kupiłem nagrywarę powiedzieli mi, że po flash'owaniu gwarancja się ulatnia. Wolałbym poradę jak to naprawić samodzielnie.
Ale i tak dzięki. : ( |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Ale bzdury, po prostu Cie zmyli jak chcieli w tym sklepie... Gwarancje traci się tylko w przypadku nieudanej aktualizacji biosu, a nie po aktualizacji biosu - to jest wielka różnica. Radziłbym Ci wgrać do tego napędu biosa, któego miałeś na samym początku i zaniesienie tego napędu do sklepu w którym kupiłeś jeśli gwarancja się nie skończyła. Jak nie będą chcieli jej przyjąć to postrasz ich rzecznikiem praw konsumenta - na 99% podziała... Biesz się do dzieła i nie daj sobie wkręcić, że po aktualizacji traci się gwarancje... Karz im pokazać gdzie pisze w gwarancji, ze po aktualizacji biosu gwarancja jest nie ważna, ale będą mieli miny, heh
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
fajnie, chętnie wgram starego biosa, ale po ponownym wgraniu wersji Q09 w oknie informacyjnym pokazuje mi wersję Q52, nawet po flashfix'ie, mimo wszystko dzięki.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Już sobie poradziłem. Wgrywałem wszystkie biosy od dziewiątki w górę i pomogło, już działa normalnie. Dzięki za pomoc
![]() |
![]() |
![]() |
|
|