![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
pomocy Nie chce mi wypalić RW
mam nagrywarke lg 48x16x48 kupiłem plytke RW 24x. Pisało na niej że obsługuje tryby zapisu 8x 16x i 24x więc nie miałem obaw. Marka płyty to performance. Przyniosłem ją do domku chciałem coś wypalić a tu wyskakuje błąd: "błąd kalibracji mocy lasera" pomóżcie co mam robić
![]() Wszystkie inne płytki działają ale nie miałem jeszcze 24x maxim zapisywałem rw 12x ale do tej pory wszystko było ok. W sklepie i u kumpli ta 24x działa poprawnie tylko u mnie nie. Pomóżcie jak możecie :-) dzięks. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
poszukaj na forum o klaibracji .. znajdziesz mnustwo temato
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skoro masz nagrywarke obslugujaca cdrw us, to powinna taka plyta dzialac, jesli nie dziala to nie ma jej w bazie nosnikow (stad komunikat o bledzie kalibracji mocy lasera) lub wina samej plytki - po prostu walnieta (plyty rw us sprawiaja klopoty - jedyne pewniaki w tej chwili to verbatimy)
czyli - update biosu spawary, no i lepsze plytki ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
odp od quake
Cytat:
>>>> Może i masz racje ale kupiłem kiedyś 2 płytki verbatima 10x rw no i chyba datexa czy coś takiego też rw. I zgadnij co szybciej walneło - oczywiście verbatim i nawet nie był bardzo porysowany. Kompletnie nic nie działa. a Datekx(chyba datekx - jakiś szajs za 2zł) do tej pory działa i to jak dobrze a jest porysowany jak lodowisko w szczycie sezonu pozdrawiam urzytkowników |
|
![]() |
![]() |
#7 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Ale w tym topicu jest mowa o plytach US CDRW (24x), z nimi sa klopoty z jakoscia i praktycznie tylko verbatin jak na razie do czegos sie nadaje. Mozliwe ze z czasem to sie zmieni.
Ze starszych HS CDRW sam nie moge zajechac dysana, juz przeszedl ok 400 nagran i nic nie zapowiada zeby mial pasc, inne tez byly niezle. |
![]() |
![]() |
|
|