Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   POMOCY - PADŁA MI NAGYWARKA !?! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/pomocy-padla-mi-nagywarka-7957/)

c0rdat 29.05.2002 09:58

Cytat:

obar (29-05-2002 02:44):
Cytat:

c0rdat (28-05-2002 13:17):

3. W CZYTNIKACH (komputerowych niektórych, audio - praktycznie 99%) znajduje się potencjometr regulujący moc lasera przy odczycie (np. jak wieża nie czyta CDRW, podkręcasz o 10% i... voila, działa). Nie ma to zastosowania w nagrywarkach (moc dla nagrywania jest dobierana przez automatykę napędu).
Pozdro. 6
hola hola panowie... nie tak szybko.. obywatel c0rdat zapewne ma racje bo tak akurat sie udało - ja tylko sprostyje ze NIE we wszystkiech próba jak to nazwał któryś z przedmówców "podkręcania" lasera wypadnie pozytywnie, czyt. poprawią sie własności lasera....bo:

1. Trzeba uważać na to co sie tam robi i nie zjechac tego potencjometru gdyż popsucie go moze doprowadzić do konieczności jego zmiany co nie jest takie proste.. - cd nie bedzie czytał nic nawet jesli bedziemy kręcili w "kółko"

2. Skłonny bym był potwierdzić teze ze niektóre firmy tak dobierają mozliwość regulacji mocy lasera w/w potencjometrem by w całym zakresie regulacji potencjometru nic nie uległo zniszczeniu (po to to jest by mozna było regulować) jednak w niektórych przypadkach zakres jest na tyle mały ze poprawa jest znikoma lub żadna (sprawdzone, Pioneer , Teac , Panasonic , Acer , Mitsumi - wszystkie te napedy to CDROMY - co do odtw audio nie zabieram głosu)
ad 1. 100% racji - ZAWSZE grzebiąc w sprzęcie trzeba wiedzieć, co się robi, i wspomniałem o regulacji O 10% a nie "w kółko" ;)

ad 2. Jak w cytacie - CD-ROM'y niektóre - sprawdziłem osobiście regulację na jakichś starych SONY, natomiast globalnie moja wypowiedź dotyczyła czytników AUDIO, i tutaj widzę największy sens regulacji.

Pozdro.6

TOMMYx 29.05.2002 22:59

Super panowie, że poruszyliście temat podkręcania CD-ków, ale może któryś z Was w końcu mi pomoże i odpowie na mój post.
Co oznacza komunikat: "Not found ASPI Manager" ???
Czy ktos wie , o co tu chodzi?
Pozdrawiam. TOMMYx

djsaint 29.05.2002 23:31

Przeinstaluj ASPI (do ściągnięcia na cdrinfo.pl).

TOMMYx 31.05.2002 23:58

Witam, :-)
Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim za pomoc.
Wszystko jest już ok. Nagrywarka działa poprawnie.
Pozdrawiam / TOMMYx

TOMMYx 03.09.2012 00:48

OMG ... łezka w oku ... !! :)

Szukając zupełnie innego tematu w sieci, trafiłem przypadkowo na link do powyższego tematu z powyższymi postami ...
Czytałem przed chwilą wszystkie powyższe wypowiedzi. Normalnie łezka w oku mi się zakręciła ... :) To były cudne czasy ... czasu Counter Strike, czasy końcówki studiów, czasy spokojnego (w miarę) życia, cudne czasy ... na prawdę ... :)

Kiedyś tutaj byłem stałym bywalcem, maniakiem tego forum, Moderatorem.

Przyszły inne czasy, zrezygnowałem z niektórych "używek" ;) Usunąłem konto (szkoda!!). Niespełna rok po usunięciu założyłem konto na nowo ... Ale już czasy były inne, generalnie czasu było mało ...

Jak sobie tak pomyślę, przypomnę Druchów z CDRinfo ... Majonez (Bartek, nadal mieszkasz we Wrocku?) , ThanatoS (co tam ciekawego?? kiedyś przepadło mi GG i się na nie obraziłem, w sumie to do dnia dzisiejszego obrażonym na nie, choć mam jakieś nowe, ale w czasach FB mało przydatne ;) ), Sobal, Surf (ostatnio byłem w Poznaniu i od razu mi się przypomniałeś, ten nasz wypad na piwko nie wypalił, ale co tam, minęła niespełna dekada, zgadamy się jeszcze ... :spoko: ), Aster (pisane /\/\aster - pamiętacie?? Nasz kolega zza oceanu - Miami, Floryda :) ), Zetoxa, Sniper, Sid The Rat, Bartek Danowski (Bartku, Twoją książkę z dedykacją mam do dnia dzisiejszego! :czytaj: Pamiętasz?? :) ) , ZiP, Laser i wielu innych (wybaczcie, że nie wszystkich tak "na gorąco" pamiętam, troszkę czasu upłynęło ... :help:), którzy zawsze i chętnie pomagali rozwikłać różnorakie tematy z naszymi nagrywarkami. Dzięki Panowie! Nigdy tego nie zapomnę! :spoko::piwo:

Piękne czasy, których zapewne nie znają lub nie pamiętają co niektórzy "Nowi" Starzy Wyjadacze.

Ach, łezka się w oku kręci, no ale te sentymenty plus ten obecny wiek ... ::fiu: ;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich aktywnych i obecnych Użyszkodników tego forum, a przede wszystkim moich dawnych Kolegów z CDRinfo :) Nie wiem nawet, ilu z Was tu zostało, ilu z Was nadal "żyje" na tym Forum. Za chwilkę poszukam innych tematów, które powołałem do życia i w których brałem czynny udział :) Strasznie fajnie, że archiwum takich tematów działa, nadal działa (w sumie to zawsze działało ... aż po dzień dzisiejszy :D ).

Kurka ... wzięło mnie na sentymenty ... starczy na dziś ... ;)

Tomek aka TOMMYx

PS. Wybaczcie, Szanowni Admini i Mody, którzy obecnie panują na CDRinfo, za mój offtopic'owy wpis w tym akurat wątku, ale proszę o wyrozumiałość, to były niepowtarzalne czasy :) Dziękuję :piwo:

Zetoxa 03.09.2012 10:30

aleś się obudził :wow:k***a
witaj ponownie :piwo:

Prezesik 03.09.2012 10:35

Jak pacjent w śpiączce :taktak:
Wybudził się nagle w zupełnie inne rzeczywistości :)

Jabba the Hutt 03.09.2012 14:14

A tu rządzi Dark Side..... I jak tu żyć panie Prezesiku ? Jak żyć ?

Smartek 04.09.2012 16:28

Pominięty się czuję.

andrzejj9 04.09.2012 16:37

Zobacz na datę tematu ;)

(spóźniłeś się trochę z rejestracją.. ja w sumie też..)

sobrus 06.09.2012 08:16

Vizzardu!!!
Calmu!!
malaczarno!!!
czołgistu!!
Mich@łu!!!
ksviperu!!!
piternielu!!!
burtu!!!
desdenu!!
prometeuszu!!

gdzie Wy!? :hmm:

Kris 08.09.2012 16:08

Calme i ksviper siedzą na nikoniarzach, chyba, że to tylko zbieżność nicków. :D

TOMMYx 16.09.2012 09:45

Witam, witam :)

Zetoxa!! :) Jak miło Ciebie widzieć wśród żywych :spoko: :piwo:

Normalnie wybudziłem się, jak w seksmisji ... tfu, tfu, oby nigdy nie :D

Zacytuję swoje słowa... ;)
Wybaczcie, że nie wszystkich tak "na gorąco" pamiętam, troszkę czasu upłynęło ...

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1220883)
Pominięty się czuję.

Smartku, nic z tych, rzeczy ;)) pamiętam również Ciebie :)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1220887)
Zobacz na datę tematu ;)

(spóźniłeś się trochę z rejestracją.. ja w sumie też..)

A nie prawda Andrzeju, ponieważ Ciebie również pamiętam :)

Pozdrawiam! :) :piwo:

TOMMYx 16.09.2012 09:49

Jabba, Sobrus, Kris - witam Kolegów :) Niestety nie miałem przyjemności poznać wcześniej :) :piwo:

A Calme kojarzę, jasne, że kojarzę :)

Prezesik 16.09.2012 11:18

Ależ tu sentymentalnie.
Aż bym sobie piwko jakieś wypił...
Niestety muszę się zadowolić herbatą.
:herbatka:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:58.