Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2001, 20:57   #1
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dalsze problemy z nagrywarką Teac 16/10/40 - CDR Audio

Witam !

Pisałem już o moich problemach z wypalaniem płyt CDR Audio na Teacu x16/10/40 EB z biosem 1.0B.

Poszedłem dziś ponownie do zaprzyjaźnionego sklepu. Koledzy wyciągnęli drugiego Teaca x16, założylismy go do kompa. Tym razem mam konfigurację :
IDE kanał 1 - HDD (Master)
kanał 1 - nagrywarka (Slave)
IDE kanał 2 - CD ROM Teac CD 540 (Master)

Jest tak, bo w konfiguracji nagrywarka(M) i CD ROM(S) na IDE 2, mieliśmy problemy z komputerem podczas bootowania. Mój komp to Celeron 400, płyta Gigabyte z chipsetem BX, 256 MB RAM, dysk Seagate UDMA 66 (ale płyta jest 33) 20 GB, CD ROM Teac CD 540 z biosem 3.0A (na niego nie narzekam, jest OK).

Problem z wypalaniem dziwnych koncentrycznych "prążków" na CDRach Verbatim niby minał. Wypaliłem kilka Verbatimów (jako Audio, prędkość wypalania = x4) i nośnik wyglada zwyczajnie. Nie ustapił jednak problem ze skakaniem cyferek pokazujących czas na displayu CD Playera. Cyferka "miga" od czasu do czasu, ale utwór gra i nie słyszę cyków ani trzasków. Nie spotkalem się dotąd z takim problemem a otrzymałem już wiele płyt CDR Audio od kumpli, nagranych na takim sprzęcie jak : Plextor,LG,Teac(x4),HP. Czasami miały wady - pojedyńcze trzaski ale takich numerów z czasem na displeju nie robiły. Swoją starą Yamahą 6/4/16 SCSI nagrywałem na wielu nosnikach z przewaga Verbatim i TDK (ale takze Esperanza-przedruk,Esperanza Diamond, Esperanza zwykła, Dysan, Arita, LG - wszystkie raczej 700-tki).

Dotąd używałem CDRWina 4.0A, teraz miałem nadzieję zacząć naprawdę używać Clone CD (mógłby kopiować w DAO RAW i nawet ściągać indexy). A może to Clone robi mi takie numery (wersja 3.0.9.1, najnowsza) ? Od której wersji Clone CD obsługuje Teaca x16 ? Dotąd instalowałem go, nainstalowujac wersję nowa na starą. CDRWina mam z sierpnia 2001. Może Clone nie lubi cdrów 700-tek ? Albo nagrywarka Teac ich nie lubi ? Ale to bzdura, to przecież sprzęt nowy i nowoczesny.

Wspomóżcie radą, jesli możecie. Co może być przyczyną "migania" cyferek na displayu CD Playera (stacjonarny Pioneer PDS 505, czyta w zasadzie wszystkie CDRy, rzadko zdarzały mu się płytki, których nie czytał).

Pozdrawiam
Jabba the Hutt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.09.2001, 07:29   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nagraj audio na jakims kombajnie-Nero, Wion i wtedy zobacz. Ja mam tego teaca jakis czas, robie glownie audio i problemow tych nie mam. Moze twoj klonik juz sie "zuzyl"
czasowo, bo to dziwny programik. ja mialem pere wersji zarejestowanych crackie all 3.x - ale jak wyrzucilem klona to wersji 3.8 nie moglem juz zarejestrowac mimo czyszczenia rejestru i musialem poszukac nowego craka.
To wydaje sie wrecz nieprawdopodobne, ze bus trafil na dwa walniete teacy.
bgn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: