![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
![]()
WITAM. Mam problem z nagrywarką LITE-ON LTR-24102B. Problem polega na tym, że nagrywarka odczytuje prawie każdą płytę jako płytę czystą. Nie ma natomiast żadnego problemu z nagrywaniem płyt. Nie wiem co się dzieje. Zmieniłem już firmware'a na najnowszego, ale to nic nie pomogło. Wyczyściłem także laser. Nic nie pomaga. PROSZĘ O POMOC. IRONDARIO.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
prawdopodobnie laser jest już rozkalibrowany, sprawdż dla pewności na innym kompie.
a czyszczenie samego lasera może nie starczać ...warto wyczyścić całą optykę lasera która składa się z między innymi pryzmatów i soczewek ... więcej o czyszczeniu znajdziesz tutaj...http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...86&postcount=2
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 04.02.2005 o godz. 18:59 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
LITEON LTR-24102B na AMD Duron 750 Mhz płyta główna ECSK7VZA 256 SDRAM dysk twardy 20GBSprawdziłem na innym kompie i nagrywarka działa bez żadnych problemów(czyta i nagrywa płyty). Jest jeszcze coś. Ta nagrywarka nie czyta tylko płyt wypalonych przez samą siebie, poza tym pracuje inaczej na jednym kompie przy odczytywaniu płyt niż na drugim. Może to wina zasilacza. W jednym kompie mam 300W(i na tym kompie chodzi doskonale) a w drugim chyba 200W(na tym są problemy). Nie wiem co się dzieje. Dzięki za pomoc Maciek.
|
![]() |
![]() |
#5 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
wgraj najnowszego biosa do płyty głównej (ECS
![]() zainstaluj sterowniki do Via ...via4in1 zainstaluj sterowniki ...ForceAspi 1.7 sterowniki znajdziesz tutaj...http://seba.wsm.wielun.pl/pliki.htm biosa do płyty K7VZA tutaj...http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloa...uID=45&LanID=0 sprawdż dokładnie jaką masz wersję PCB płyty 1.0 czy 3.0, żebyś nie wczytał złego biosa.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 08.02.2005 o godz. 22:35 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki Maciek ale bios'a do płyty głównej już dawno zmieniłem na najnowszy. Sterowniki VIA4in1 też mam najnowsze. Po prostu ECS to największa kaszana jaką można kupić.
Jeszcze spróbuję z ForceAspi może to coś da.Nie wiem tyko czy to coś pomoże pod XP, ale spróbuję nic nie mam do stracenia.Jeszcze raz dzięki. IRONDARIO. |
![]() |
![]() |
|
|