![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2001
![]() |
w58e i nagrywanie on-the-fly
czesc
mam problem z nagrywaniem plytek "w locie" z cd-romu w540e do w58e. predkosc odczytu danych mam obnizona do poziomu 4x-10x. za kazdym razem bufor podnosi sie, a przy magicznych 3% zaczyna spadac i... ![]() ![]() pozdro |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Spróbuj włączyć DMA.
Pozdro. Gazor |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2001
![]() |
Nie nagrywaj on-the-fly tylko zrzucaj obraz i wypalaj z obrazu.
Przy twoim CD x 40 to tylko 4 min zrzucenie obrazu i pewność, że nie sie nie spieprzy. Ja mam czytnik x48 a nagryware x4 i nie nagrywam w locie tylko zawsze z obrazu. Zero problemów. |
![]() |
![]() |
#4 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
Cytat:
ale jesli sie juz upierasz, to zapewne masz bios 3.0A, a nie rozumiem dlaczego masz predkosc odczytu zmniejszona do 4-10x ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2001
![]() |
JJ: tez mam 540e i nie nadaje on sie do kopiowanie w locie,
ale jesli sie juz upierasz, to zapewne masz bios 3.0A, a nie rozumiem dlaczego masz predkosc odczytu zmniejszona do 4-10x ![]() Kto Ci powiedzial ze Teac 540e nie nadaje sie do kopiowania w locie ![]() Oczywiscie wszytko to po zmianie biosu na 3.0A i przestawieniu predkosci zrzucania przes specjalny progeramik dolaczony przez producenta do 17-40x Napewno pomoze tez wlaczenie trybu DMA Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no tak, sam zauwazyles, ze uzywasz go do kopiowania w locie przy V=12x, czyli musisz jakis burnproof/justlink czy cos innego,
a do predkosci 8x jest ciezko, szczegolnie jak plytka jest choc troszke zarysowana, nie mowiac juz, gdy jest na niej kilka sciezek |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
![]() |
Po pierwsze mozna z tego Teaca nagrywać w locie x12
Po drugie firmware musi być zmienione na 3.0a Po trzecie sterowniki ASPI powinny być zainstalowane w systemie Po czwarte UDMA musi być włączone Po piąte płyta odczytywana musi być "czytelna" na całej długości (np: niezabezpieczona) Po szóste nagrywarka i cedek muszą być na różnych kanałach IDE Po siódme powinno się wyłączyć wszystkie programy działąjące w tle (np: program antywirusowy) Po ósme płytka nie powinna zawierać ścieżek audio (ewentualnie pod sam koniec) Po dziewiąte nie polecam kopiowania płytek Playstation w locie Po dziesiąte z testów wynika że Teac może być użyty do kopiowania w locie x16 Po jedynaste trzeba troszkę poczytać zanim zacznie się nagrywać ![]() Po dwunaste opcję nagrywania w locie zawsze można wyłączyć :-) Jeśli nadal nie możesz nagrywać w locie z takiego sprzętu to lepiej zajmij się czymś co potrafisz robić, wybór pozostawiam tobie ![]() Pozdrawiam (u)lotnych palaczy
#8 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
mam bios 3.0 A, wlączony DMA, nagrywara(master) i cd-rom(slave) na innych EIDE, nagrywam na dobrych plytach, które sa czytelne (nieporysowane) , mam wylaczone anty-wirusy a predkosc cd-romu zmniejszylem, poniewaz czytalem, tak jest lepiej, gdyz dane sa przesylane ciagle i bez przerw w transmisji (?). Aha, przegrywam prawie tylko audio i chyba zajme sie kopaniem rowów lub sadzeniem drzew w lesie (bo to moze mi sie uda)
![]() pozdrawiam i dzieki za posty ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
zapomnialem dodac, ze twardziela i cd-rom mam na tym samym kanale EIDE. Czy to cos zmienia?
pozdro |
![]() |
![]() |
|
|