![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
Problemy z nagrywarka
Miałem ( mam ) sobie nagrywarke CD - pewnego dnia odmówiła posłuszenstwa - mysle moze brudna zaniosłem do servisu zostawiłem przeczyscili mówia bedzie OK - odpalam u siebie - dup...a dalej nie działa ( niose kompa do servisu ) zostawiam przychodze wieczorkiem twierdza działa - nauczony doswiadczeniem sprawdzam ( u nich ) i NIE DZIAŁa - pytam dlaczego / gosc zmieszany twierdzi zejemu działaó - okazało ze ze nie zostawiłem hasła do profilu i gosciu odpalał CD pod DOS-em . Odpalił przy mnie pod DOS-em działa az miło - dpalamy pod winda - i nIE DZIAŁA . Zadne sterowniki nic nie zmieniły , wywalenie urzadzenia i ponowne zainstalowanie takzne nic nie dało - reinstalka windy tez nie. Pozyczyłem nagrywarke od kumpla ( inna ) i dziala bez najmniejszych problemów instalkowania itp. Nioe byłoby NIC w tym dziwnego gdyby ta moja nie działała pod DOS-em ale działa sam widziałem ( tzn odczytuje plili ) pod winda wiesza kompa - pytanie - wiec w konczu DZIAŁA czy NIE DZIAŁA ?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Dziala.
#3 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No Remix! dziala ale tylko w 50%
![]() Jest to co prawda polowa sukcesu, ale... tak naprawde nie dziala. Sugeruje serwis, rozmowe z serwisantem (serwusem?) i jednak albo naprawe, albo wymiane. Dla wzmocnienia argumentow przelaczylbym te nagrywarke do innego kompa, albo na twoim odpalil jakas inna. Jezeli w obu przypadkach zadziala - wracamy do poczatku, czyli wymiana albo naprawa, co by i ta dzialala na 100%. |
![]() |
![]() |
#4 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
a co to w ogóle za nagrywarka
![]() nagrywarki "lubią" być podłączone jako sec master, czasem też samotnie jeśli to możliwe to wgraj też świeższy bios
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2004
![]() |
yahol >>>
u kumpla na innym kompie NIE DZIEŁA u mnie nagrywarka kumpla DZIAŁA w servisie - nie wie czemu działa pod DOS-em a pod winda nie - sugeruje strowniki itp przestała działac po wymianie płyty głownej ( system ja widzi ale przy próbie odczytu mieli do nieskonczonosci - wyjecie płytki przywraca winde ) juz kupiłem inna - problem jest czemu DZIAŁA pod DOS-em a pod winda nie chce ? |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jezeli przestala dzialac PO wymianie plyty glownej, to najprawdopodobniej kontroler. Tak sadze. W sposob dosc oczywisty, mialem na mysli elektronike nagrywarki a nie kontroler plyty ![]() Jezeli bredze, jest to wynikiem, chwilowego zamroczenia, po spozyciu znacznych ilosci tonicu BEZ alkoholu ![]() Ostatnio zmieniany przez yahol : 19.09.2004 o godz. 22:54 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Wymieniles plyte, ale Windowsa nie przeinstalowales? Moze warto sie zainteresowac sterownikami do plyty, a w szczegolnosci wspomnianym juz kontrolerem IDE, skoro dziala pod DOS'em to pod Windowsem tez zadziala - warunek: dobre podlaczenie + dobre sterowniki.
|
|