Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.02.2002, 20:30   #1
kiki
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2002
kiki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomóżcie

Boże pomocy. Od tygodnia posiadam teaca 24x i wciągu paru dni rozwalił mi już około 20 płyt. Nie wiem co może być przyczyną faktu, że zawsze podczas nagrywania sam restartuje mi komputer psując tym samym płytkę. Próbowałem już zmienić pasek, gdyż najpierw miałem ją na 40 żyłowym, teraz już kupiłem nowy udma2 80 żyłowy, ale dalej jest to samo.Zmieniałem programy do nagrywania, próbowałem wiele płyt i rodzaji prędkości, ale nadal ten sam efekt. Czy możliwe , że jednak kupiłem padniętą nagrywarkę czy może być jeszcze coś innego przyczyną z mojej winy np. ustawień w biosie. Please pomóżcie
kiki jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.02.2002, 20:50   #2
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
powiedz coś więcej jaki system jaki program jakie płyty co nagrywasz (dane ,gry, muzyka) a jaki komp.to wszystko jest ważne jak jest podpięta slave cz master
jacoob jest offline  
Stary 27.02.2002, 21:25   #3
Tooth
Gość

...troche wiecej danych, jak sie resetuje to mysle ze masz XP....i nie jest to wina CDRW..

Stary 27.02.2002, 21:41   #4
SynX
Gość

Jesli przy wypalaniu restartuje Ci sie komp - to powod jest tylko jeden: masz za slaby zasilacz w komputerze, a za duzo urzadzen. Minimum potrzebujesz 300Wat, wtedy wszystko powinno byc dobrze.

Stary 02.03.2002, 22:30   #5
Cinas
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.02.2002
Cinas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Miałem taki sam problem jak ty tylko ze ja mam LG. No ale nie w tym rzecz. Z pewnościa masz XP i to wersje polska. W tym caly problem ten system jest troche do dupy jak narazie moze w przyszlosci beda jakies dodatki ale narazie lipa. Probowalem wszystkiego nowych sterownikow kablii itp. i nic niedziala ciagle to samo sam sie restartuje. Ale znalazlem rozwiazanie tego problemu i tobie tez radze tak zrobic zainstaluj drugi system najlepiej 98se inne sa niedopracowane a XP ma dobrze rozwiazany problem z istnieniem dwuch systemow na jednym kompie wie niebedzie problemu a pozatym niewszystko dziala pod XP. Warto miec drugi system.
Cinas jest offline  
Stary 02.03.2002, 22:52   #6
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wina moze tez lezec po stronie sprzetu ktory jest potpietu do tej samej tasmy. Moze tez byc jakis problem z kontrolerem. Jednak najpewniej jest to wina zasilacza. Swiadcza o tym objawy. Nagrywarka zaczyna wypalac obciaza zasilacz no i.... restart. Sprawdz moze nie masz za slabego zasilacza tylko nie jest sprawny. Mozesz miec tez problem z pradem z sieci elektrycznej. Spadki napiecia, albo inne zaklucenia
Stary 04.03.2002, 01:11   #7
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zobacz tez wiatrak na procku i obczaj jak zachowuje sie wiatrak w zasilaczu
z doswiadczenia wiem ze przegrzanie jest czesta przyczyna restartow - wiatr kreci sie jakby chcial a nie mogl a procek sie gzreje

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 04.03.2002, 12:14   #8
Merimac_Brownlock
Nowy na forum

Merimac_Brownlock w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Cinas (02-03-2002 22:30):
Z pewnościa masz XP i to wersje polska. W tym caly problem ten system jest troche do dupy jak narazie moze w przyszlosci beda jakies dodatki ale narazie lipa.
ja mam XP PL i nic mi sie nieresetuje, pewnie masz SDI i dlatego ci sie xp resetuje, jest artykul na www.winxp.pl jak zkonfigurowac dobrze sdi pod xp
Stary 05.03.2002, 15:32   #9
kiki
Nowy na forum

kiki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moze to zasilacz choc nie mam okazji na razie tego sprawdzic. jednak jak wylaczylem dma, to nagrywa mi teraz bez problemu, juz mi nie restartuje tylko ze nagrywa mi bardzo wolno. jad dam 16x to film mi wypala w 10 minut to cos jakby z predkoscia 8x i bufor nagrywary mi strasznie lata jak szalony.
Mam 2 pytanka do specjalistow :
1.czy mozliwe jest ze z wylaczonym dma ma jednak mniejsze wymagania co to pobierania pradu i jednak mozliwe nadal ze to zasilacz.
2. pewien kolega do mnie napisal ze ma dokladnie ten sam problem z teacem 24x i z tym restartem podczas wypalania przy wlaczonym dma.co sie okazuje ze ma tak jak ja durona i plytke ze sterownikami via.Obaj takze mamy sb live.Czy mozliwe jest to ze przyczyna tego stanu jest fakt ze sterowniki sb live koliduja z via i pomaga cos mieszac.( bo wyczytalem gdzies na forum , ze ktos juz tez mial taki problem )
kiki jest offline  
Stary 05.03.2002, 22:59   #10
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Chodzi wolno bo wylaczyles DMA ( nie odciazasz procka ), wiec szansa ze mniej pradu pobiera. Wiec moze to byc zasilacz. Moze to byc tez wina sterownikow. Wrzuc najnowsze VIA 4 in 1 chyba 4.37 . Bo plyty glowne z via tego potrzebua, aby poprawnie obsugiwac DMA. Jesli uwazasz ze moze byc to wina SB odinstaluj sterowniki, wyjmij karte i juz bedziesz wiedzial czy to SB choc ja w to szczerze watpie.

Twoje uprawnienia: