![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2004
![]() |
![]()
Witam.
Jak w temacie. Mam z netu plytke, na ktorej sa 4 wersie instalacyjne XP: Home, Prof SP1 CORP, PROF RETAIL, MEDIA CENTER SP1. Powiedzcie jakim cudem i to w postaci butujacej plyty. Drzewo katalogow wyglada normalnie tzn. 4 katalogi z instalkami i kilka z innymi danymi. Do tego sa tam jeszcze opcje uruchomienia (w dosie) w trybie 98, ME, Ghost ... to juz wystarczy by mnie zszokować. Powiedzcie ludiska jak zrobic taka hybryde ... Pozdrowka ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Spoko na tym forum są lepsi koledzy ! ja już ledwo na oczy widzę i idę spać ale podejrzewam że dziś wieczorem będziesz miał ze 4 alternatywne rozwiązania problemu. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Poszukaj tutoriala xin1 (może być i na tej płytce).
Polega to na tym, że większość plików się powtarza - takie pliki są zapisywane fizycznie na płycie raz i linkowane z różnych katalogów (jakbyś wyszukał unikalne pliki, to byłoby poniżej700MB). Robi się to programikiem małomiętkiego do edycji iso (program był do użytku wewnętrznego, ale jakoś wyciekł - nazwy nie jestem pewien, ale to był chyba winiso??)
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Jak rozpakuje plyte to jest fizycznie pnad 2GB bez zadnych linkow. A jesli sprawdze rozmiary to mam
--------------------------------- Images 283 201 Mctr 6 505 387 PATCH&OTHERS 728 778 Pvlk 6 454 635 Winxp 1 982 994 343 Wxph 6 417 160 Wxpp 6 428 134 --------------------------------- W tym wielkim sa 4 katalogi: --------------------------------- Mcntr 451 542 125 Prvlk 530 978 312 Prvlk 492 517 746 Wxppr 507 956 160 --------------------------------- to sa wagi wg WC, okienka pokazuja nieznacznie mniejsze rozmiary. Rozbilem to iso na 4 osobne i wszystko dzialalo. Sorka, ale nadal wymiekam i nie kapuje jak. PS. Slyszalem cosik o mozliwosci virtualnych sektorow (4 na 1), ale nie mam poja czym i jak. PS1. Mysle, ze powinnismy to rozwalic do konca bo jest to niezly sposob na przechowywanie danych ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Wiesz co kolego mi się wydaje. Że ten obraz jest przeznaczony dla nośników DVD o większej pojemności.
http://www.powerlite.hostings.pl/for...?showtopic=479 - taki relas znalazłem (coś podobnego) Na 99% będzie to na DVD ;]
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ale ja to wypalilem na plycie 800MB !!!
I dlatego mnie to szokuje ![]() I chcialem z wami rozgryzc ten temat: jak to mozliwe ![]() PS. A ten link to juz by byla przesada na 1 CD to jest na 110% (wg mojej malej wiedzy) na DVD. PS1. Jesli nie PS to poco kupowac DVD ? Ostatnio zmieniany przez Maly_Jasio : 23.09.2004 o godz. 16:07 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Cichy mod
![]() ![]() |
Cytat:
Więc tak fizycznie nie da się zmieścić tylu danych na 1CD Ile obraz zajmował ? Ile zajmuje po wyciagnięciu plików ? np. WinISO ? Tak jak napisał wyzej kolega pliki uzupełniają się w jakiś spsoób ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Always newbie
A teraz, po wypakowaniu wyszukaj zdublowane pliki i zostaw tylko po jednej sztuce takowego.
Linków nie widać - są zaszyte w strukturze ISO. Wchodzisz do katalogu A i widzisz plik x, to samo w katalogu B, C i D. Tylko, że patrzysz na ten sam fizycznie sektor na dysku. Update Dla świętego spokoju pogooglałem. Podałem złą nazwę programu - takie ISO robi cdimage.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 23.09.2004 o godz. 16:24 |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Obraz mial ok. 780 - 790MB.
Ok. To w takim razie jak po wypakowaniu 1,9GB ? Ok. w jakis sposob sie uzupelniaja, zgoda, ale w jaki, jakim programem i w jakich warunkach klimatycznych ?! ![]() Bo idac ta droga to podejzewam, ze wszystkie XP'ki dalo by sie na 1 Cd wypalic ... |
![]() |
![]() |
#10 |
Always newbie
To działa tylko wtedy, gdy na płycie masz kilka razy ten sam plik. W TOC są odwołania z różnych katalogów do tych samych sektorów na płytce. Więc możesz tak robić x in 1 wersji programu, gdy instalka zawiera np. 80% takich samych plików w każdej wersji.
Możesz też zrobić taką płytkę ze zdjęciami, gdzie będzie katalog "mama", "tata", "ja" itd. i zdjęcie na którym jest tata, mama i Ty będzie fizycznie na płytce umieszczone raz, za to będzie widoczne w 3 katalogach (i po skopiowaniu na dysk taka płytka może zajmować kilka GB).
#11 |
Cichy mod
![]() ![]() |
Więc chyba wszystko wyjaśnione
A co do Xin1 to google naszym pryzjacielem ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Czytam sobie ten temacik i naszedł mnie pomysl aby wszytskie swoje wersji WIndy wladowac na jedna plytke jak to ma kolega. Tylko jak? Najlepiej bym prosil o jakis art na ten temat.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Popieram, ze przydalo by sie zakonczyc ten temat namiarami na jakies fachowe literature alibo na arty. Najlepiej w jakims ludzkim jezyku, ktoreby zawieraly:
- jak zrobic sobie win98.img, ktory wybrany przy starcie uruchomi tak jak dyskietka startowa win98 lub dowolnego win'a - jak zrobic sobie *.img, ktory by uruchamial np. ghosta lub innego tulsa (bo fajnie coby taka plyta miala takie lub jeszcze inne tulsy) no i moze ktosik cosik dorzuci - mam na mysli pomysla da sklad takiej plyty ... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|