![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
52x LG, piski z DAC i firma LG
Powiem wam cos ciekawego na temat 52x LG. Oddalem ostatnio jednego takiego do serwisu bo mialem juz dosyc dziwnych dzwiekow dobiegajacych z DAC CD-Rom'u.
Na moje narzekania serwis LG powiedzial mi ze wszystkie napedy z serii 52x slychac w glosnikach ![]() tego CD-rom'u nie jest dla mnie az tak wazna zeby im udowadniac ze mam racje. Uwazam tylko ze ludzie powinni o tym wiedziec ,a skoro sa takie klimaty z 52x i oni doskonale o tym wiedza to czemu nie pisza na pudelku "Super predkosc...cicha praca...piski w glosnikach..." |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Mój LG też piszczał
Proponuje troche cierpliości 8) Mój Lg x52 też pewnego dnia zaczął piszczeć! Trwało to kilka dni a potem samo przestało! Ewentualnie spróbój odłączyć kabelek AUDIO, ale nie wiem czy z LG to pomożę! Kiedyś miałem jakiś bardzo stary czytnik i to pomogło!
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale u mnie ten problem pojawił się już 6 lat temu, gdy byłem w posiadaniu pierwszego mojego CD-ROM'u Philips PCA-123 (12x). Teraz na LG 40x mam to samo. Problem pojawiał się niespodziewanie i znikał jeszcze szybciej - to pewnie jakieś zwarcie. Kable audio mam mam obydwa wyłączone, więc sygnał zapewne przebija się przez obudowę.
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
U mnie LGx52 ( a mam go ponad rok)tez ostatnio zaczął wydawać z siebie dziwne dzwięki.A odkad pamietam to najbardziej jest "uczulony" na plyty z czasopisma ENTER.Dostaje wtedy takich wibracji ze huczy cała obudowa,fakt ze ja wkoncu przeczyta, ale ile sie przy tym napiszczy i nastęka.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
jeżeli dobrze rozumiem, to spotkałem się już kiedyś z tym problemem.
ale nie pamiętam co pomogło, podam za tem dwie możliwości: 1) kabel audio won, we właściwościach napędu ustawić 'cyfrowe audio' - kabel cd-audio jest nieekranowany, a wszelkie komponenty wewnątrz PeCeta "sieją", co powoduje zakłócenia. 2) sprawdźcie czy wieża jest dobrze podłączona, i czy komp jest uziemiony
|
|