Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.09.2002, 22:32   #1
caleba
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.09.2002
caleba w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
52x LG, piski z DAC i firma LG

Powiem wam cos ciekawego na temat 52x LG. Oddalem ostatnio jednego takiego do serwisu bo mialem juz dosyc dziwnych dzwiekow dobiegajacych z DAC CD-Rom'u.
Na moje narzekania serwis LG powiedzial mi ze wszystkie napedy z serii 52x slychac w glosnikach . Nie wiem jak oni sobie to wyobrazaja ale dla mnie jest to wada ukryta napedu. Niestety wartosc
tego CD-rom'u nie jest dla mnie az tak wazna zeby im udowadniac ze mam racje. Uwazam tylko ze ludzie powinni o tym wiedziec ,a skoro sa takie klimaty z 52x i oni doskonale o tym wiedza to czemu nie
pisza na pudelku "Super predkosc...cicha praca...piski w glosnikach..."
caleba jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.09.2002, 23:14   #2
maciusk1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.08.2002
maciusk1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mój LG też piszczał

Proponuje troche cierpliości 8) Mój Lg x52 też pewnego dnia zaczął piszczeć! Trwało to kilka dni a potem samo przestało! Ewentualnie spróbój odłączyć kabelek AUDIO, ale nie wiem czy z LG to pomożę! Kiedyś miałem jakiś bardzo stary czytnik i to pomogło!
maciusk1 jest offline  
Stary 05.09.2002, 23:25   #3
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale u mnie ten problem pojawił się już 6 lat temu, gdy byłem w posiadaniu pierwszego mojego CD-ROM'u Philips PCA-123 (12x). Teraz na LG 40x mam to samo. Problem pojawiał się niespodziewanie i znikał jeszcze szybciej - to pewnie jakieś zwarcie. Kable audio mam mam obydwa wyłączone, więc sygnał zapewne przebija się przez obudowę.
Stary 05.09.2002, 23:28   #4
emer74
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.07.2002
emer74 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
U mnie LGx52 ( a mam go ponad rok)tez ostatnio zaczął wydawać z siebie dziwne dzwięki.A odkad pamietam to najbardziej jest "uczulony" na plyty z czasopisma ENTER.Dostaje wtedy takich wibracji ze huczy cała obudowa,fakt ze ja wkoncu przeczyta, ale ile sie przy tym napiszczy i nastęka.
emer74 jest offline  
Stary 05.09.2002, 23:44   #5
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jeżeli dobrze rozumiem, to spotkałem się już kiedyś z tym problemem.
ale nie pamiętam co pomogło, podam za tem dwie możliwości:
1) kabel audio won, we właściwościach napędu ustawić 'cyfrowe audio' - kabel cd-audio jest nieekranowany, a wszelkie komponenty wewnątrz PeCeta "sieją", co powoduje zakłócenia.
2) sprawdźcie czy wieża jest dobrze podłączona, i czy komp jest uziemiony

Twoje uprawnienia: