![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2005
![]() |
Porysowana plyta
Mam problem z porysana plyta. Chcę skopiować z niej pliki ale wyskakuje błąd w odczycie pewnie dlatego, żę jest troche porysana, ale tylko troche. TAk to jes jak sie komuś porzycz płyty. Jak mogę odzyskac te dane, jak nagrac na nowo tą płyte zeby wszystko dzialolo dobrze. SZukalem na forum podobnego tematu ale nie moglem znaleźć z gory przepraszam jesli naruszylem jakis przepis i za zamieszanie ale potrzebuje bardzo ta płyte, ona musi dzialac.
Z góry dziękuję !!! /edit by CIAPEK.... porysana i porysana? chyba porysowana, poprawiłem chociaż temat. Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 07.10.2005 o godz. 23:11 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
Ja znam 2 programy:
badcdrepair badcopy3 Nie testowalem ich wiec nie wiem jak one dzialaja. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2005
![]() |
Witam.
Najprostsze rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to "pasta do zębów i wacik" - jakieś 15 minut polerki , spłukaj letnią wodą i powinno być ok(tylko nie pasta wybielająca) - ta metoda dotyczy tylko mocno porysowanych płyt i robisz na własną odpowiedzialność!! Bardziej mnie martfi fakt, że płytka jest tylko troszkę porysowana - może postaraj się przeczyścić soczewkę lasera, poszukaj w goglach a napewno znajdziesz jak to sie robi. Powodzenia w polerce Ostatnio zmieniany przez withold : 07.10.2005 o godz. 12:46 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.10.2005
![]() |
badcdrepair
badcopy3 jak one dzilaja i skad je dostac ?? nie znam sie az tak bardzo |
![]() |
![]() |
#5 |
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
Pisze się porysowana.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i spłucz nie spłukaj
![]() pomysł z polerowaniem popieram ![]() tylko delikatna pasta do zębów (wybielająca odpada) jak płytka i tak nie działa to ryzyko zepsucia nie występuje ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.07.2005
![]() |
Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale postanowiłem dopisać się do posta
![]() Też mam problem z porysowaną płytką(płyty), próbowałem ją ruszyć BadCopy, ale się zawieszał ![]() Linki do wyniku testu Nero Speed: CD2 CD1 Da się coś z tym jeszcze zrobić ?? Po wyczyszczeniu płytki płynem do naczyć i ciepłą wodą, liczba złych sektorów zmniejszyła się o kilka procent ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
ISO Buster - polecam
http://www.isobusterdownload.org/isobuster_all_lang.zip |
![]() |
![]() |
#9 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Z tą pastą to bym uważał - każda ma teraz jakieś "ściernidło" i możesz mieć gorzej niż miałeś- kiedyś testowałem na jakiejś sterej płycie i rysa została a otoczenie zmatowiało.
Polecano paste polerską do samochodów najdelikatniejszą z dodatkiem wosku. Wosk załata rysę a pasta wygładzi resztę. A temat był już poruszany : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?p=475655 Jeszcze jest jakiś "specjalizowany" gotowiec: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66889620 Ostatnio zmieniany przez Wojtek Toruń : 07.10.2005 o godz. 23:20 |
![]() |
![]() |
#10 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
jeśli nie skopiujesz danych na dysk twardy i nie wypalisz ich ponownie to innego wyjścia nie masz.
Na mocno zajechane płyty nie ma lekarstwa. pozdr
#11 |
Bywalec
![]() |
Zrobiłem z nich obrazy, ale niestety nie da się z nich nic zainstalować...
|
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.10.2005
![]() |
ja polecam BadCopyPro i paste polereującą + sciereczke paste możesz kupić na każdej stacji benzynowej od 10 - 20(max) zł
![]()
#13 |
Bywalec
![]() |
Widze, że będę się musiał zaopatrzyć w tą pste :-/
A nie ktoś co możę być powodem zawieszania się BadCopy, z tego co pamiętam na każdej płycie to samo ?? |
![]() |
![]() |
|
|