Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.08.2001, 01:51   #1
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
POSZUKIWANE MP3 I DIVX

POSZUKUJE PILNIE JAKIS STRON Z MP3 LUB DIVX.
JESLI KTOS Z WAS ZNA JAKIS CIEKAWY ADRES NIECH
PODA, PLIZZ!!
krzpac jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.08.2001, 02:06   #2
Adam Bell
Gość

Jest mnóstwo stron z mp3 i divx, z tym że jeśli chodzi o mp3, to wygląda to w ten sposób, że na stronie jest 20-30 kawałków do ściągnięcia, i to najczęściej na każdej stronie tych samych, no a jeśli chodzi o divix, to na stronkach są filmy, najczęściej jeden, albo dwa, podzielone na 150 części rarem, albo ace'em, więcej "na wymianę".

Mp3 najlepiej ściągać z serwerów ftp, nawet tych z ratio, jeżeli wiesz, czego szukasz, lepiej jest wgrać coś na serwer i ściągnąć co chcesz, niż odwiedzać kolejne stronki http, na których jest to samo, czyli nic, do tego tego naklikasz się na banery, nagłosujesz i nic nie ściągniesz.
Natomiast filmów pełnometrażowych w divx, według mnie, w ogóle nie opłaca się ściągać, nawet jeżeli ma się sztywne łącze, bo i tak trwa to strasznie długo. Najlepiej jest po prostu przegrać je, albo kupić (8zeta), zaoszczędzi to wielu stresów itp.-

Stary 18.08.2001, 02:13   #3
Adam Bell
Gość

No ale chciałeś adres jakiejś stronki, to zamieszczam, parę rzeczy z niej ściągnąłem, ale nie wiem, czy wszystko na niej działa. http://www.unrealwarez.com

Stary 18.08.2001, 02:27   #4
Jerry
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.04.2002
Jerry w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
gościu ja poszukujesz mp3 to odpal sobie programik co sie nazywa AUDIOGALAXY znajdziesz tym prawie każda piosenkę jaką sobie zarzyczysz. Działa on na zasadzie podobnej do Napstera. Ma mozliwość wznawiania zerwanego połączenia. Mówie ci program jest super. Powiem ci że na hasło SONIQUE znalazł mi 3993 piosenki. A co do DIVx'a to spróbuj programik o nazwie KAZAA Kumpel nim ściąga. Jest cool
Stary 19.08.2001, 00:36   #5
berserk
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.01.2001
berserk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do empow to nie lepiej winmx? taki drugi napster.
berserk jest offline  
Stary 20.08.2001, 00:50   #6
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no ludzie nikt nic nie zna jakis sprawdzonych adresów
krzpac jest offline  
Stary 20.08.2001, 05:57   #7
Adam Bell
Gość

Cytat:
krzpac (20-08-2001 00:50):
no ludzie nikt nic nie zna jakis sprawdzonych adresów
Moim zdaniem nie istnieją strony http, na które się wchodzi, a po wejściu naszym oczom ukazuje się 3000 pełnych albumów do ściągnięcia, albo pół średniej wielkości wypożyczalni filmów w divx. Kto by miał interes w umieszczaniu takiego arsenału na servie, poza tym ile to miejsca zajmuje. Faktycznie może skorzystaj z audiogalaxy, nie wiem jak jest skuteczny, ja np. napsterem niczego nie ściągnąłem i niczego nie znalazłem, dopiero jak wpisałem hasła w rodzaju Michael Jackson, albo Madonna to znalazł, ale wpisałem je wyłącznie po to, żeby sprawdzić, czy napster jest w ogóle coś w stanie znaleźć, jeżeli interesuje Cię muzyka spoza list przebojów podejrzewam, że nawet audiogalaxy niczego nie znajdziesz, chociaż mogę się mylić, nie używałem tego programu, bo po napsterze jestem uprzedzony do tego rodzaju mechanizmów wyszukiwawczych.

Stary 20.08.2001, 21:34   #8
Jerry
Stały bywalec ;)

Zgadzam sie z przedmówcą co do 3000 albumów na jakimś serwerze. Jednak co do Audiogalaxy to właśnie sprawdziłem jak i co szuka i oto co znalazło

Scooter - 9230 znalezionych wyników
D.J. Dado - 938
Consilio - 58
Big Cyc - 743
El *** - 158
Iron Maiden - 16416 !!!!!!
De Press - 129
Sash - 7577
D.J. Valium - 523
Dr Motte & Westbam - 441
Marisa Turner 85
Ayman - 563
Britney Spears ;P - 25232 !!!!!
Sm Trax - 446
Więc mysle że jednak warto mieć ten program. Tak na marginesie powiem ze qmpel ma łącze stałe i ściąga tym programem około :o 200-250 piosenek na dzień. Aby potwierdzić to co mówie załączam screen z tego ściągania. Niektóre piosenki mają nawet 87 93 a nawet 106 MB. Szczerze polecam ten program.
Stary 23.08.2001, 23:55   #9
M-ario
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.05.2002
M-ario w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do mp3 zdecydowanie najlepshy jest AUDIOGALAXY , co do DiviX to ja uzywam Direct Connect .... narazie bezproblemowo sciagam wshystkie filmy ( chociaz to zajmooje troche czasu , ze wzgledu na rozmiar ) , ale jak sie uprzesh to praktycznei wshystko znajdziesh przy pomocy tego , w HUB-ach ( cos w rodzaju kanalu ) jest przecietnie od 2 do 15 TB ... czyli DUUUZO
M-ario jest offline  
Stary 24.08.2001, 12:44   #10
pico
Gość

Cytat:
Jerry (18-08-2001 02:27):
gościu ja poszukujesz mp3 to odpal sobie programik co sie nazywa AUDIOGALAXY znajdziesz tym prawie każda piosenkę jaką sobie zarzyczysz. Działa on na zasadzie podobnej do Napstera. Ma mozliwość wznawiania zerwanego połączenia. Mówie ci program jest super. Powiem ci że na hasło SONIQUE znalazł mi 3993 piosenki. A co do DIVx'a to spróbuj programik o nazwie KAZAA Kumpel nim ściąga. Jest cool
Skąd można zassać Audiogalaxy?

Stary 24.08.2001, 14:29   #11
Jerry
Stały bywalec ;)

http://download.cnet.com/downloads/0-1896420-101-6112973.html?tag=st.dl.1896420-100-6112973-6112973.dln.1896420-110-6112973 Spróbuj tam. Jest kilkanaście linków do stron gdzie znajdziesz Audiogalaxy
Stary 24.08.2001, 15:28   #12
koziol1001
Gość

To właśnie ja jestem tym gościem który ściąga mp3 na "tony", uwierz mojemu poprzednikowi on mi szuka nowości (starości też oczywiście) a ja to zasysam. ja też ci pokaże zrzut ekranowy, tyle ściągałem gdzieś około tygodnia oczywiście nie miałem cały dzień i noc włączonego kopa (choć niekiedy celowo przedłużałem posiedzenia przy kompie jak coś pilnie potrzebowaliśmy)tyko tak jak sobie siedziałem i grzebałem w sieci. Nie trwało to 2 godziny ale za cały dzień może jakieś 6-12 godzin. Polecam naprawdę jest niezły!!!!!!
Te pierwsze cydry to dziś a drugie to w ogóle czyli:
patrz nizej

Stary 24.08.2001, 18:32   #13
Adam Bell
Gość

Zainstalowałem sobie audiogalaxy, tak zachwalaliście, to postanowiłem sprawdzić. Rzeczywiście, to co znajduje nie można porównać z żadnym innym programem, używanym przeze mnie do tej pory. Wpisywałem nazwy grup naprawdę mało znanych, a on ciągle znajdował i znajdował. Musiałem bardzo mocno powydziwiać, żeby nie znalazł nic, ale utworów grup na prawdę mało znanych potrafił znaleźć z dwieście, czy trzysta. Gorzej było ze ściągnięciem, ale w końcu ściągnął pięć z dziesięciu poszukiwanych przeze mnie kawałków, których w inny sposób znaleźć po prostu się nie da, nie można ich zamówić ani w Polsce, ani w wytwórni płytowej - nakład został wyczerpany, wznowienia, jak na razie nie będzie. Tak więc mieliśćie rację - audiogalaxy jest w porządku.

Stary 28.08.2001, 17:26   #14
Jerry
Stały bywalec ;)

A nie mówiłem
Stary 28.08.2001, 18:28   #15
koziol1001
Gość

no ja też mówiełem hmmmmmm pisałem
on tzn ten programik jest OK a napewno lepszy niż NAPSTER

8) pozdrawiam 8)