![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Problem z Teac
Posiadam Teaca 16x jusz jakis czas. Do dnia dzisiejszego wszystko bylo wprorzadku. Dzisiaj chcialem wypalic plytke z plikami w nero i caly czas dostaje info:
Could not perform Fixation. Cdrwin i alcohol wogole nie chce wypalac. Moj sytem to WinXP Prof. Zgory thx za pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Hmmm........ czyżby koniec żywota tego sprzetu?
a Teraz pięć rady: 1 zanieś nagrywarkę do kumlpa i sprawdź czy działa 2 zainstaluj nowszy bios (jeśli taki jest) 3 przeinstaluj ASPII, stery od płyty głównej, programy do nagrywania 4 możesz zaryzykować wyczyszczenie lasera w nagrywarce 5 przeinstaluj system jeśli to wszystko nie przynosi pozytywnych rezultatów to ..... zbieraj kasę. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Z racji ze mam w domu troche plytek sprawdzilem jak sobie radzi z roznymi plytkami.
Esperanzy - kupilem wczoraj 15 szt na kazdej ten sam error Platiniumki i Vebratimki nagrywa na kazdej predkosci bezproblemu. Akoski to samo co esperanzy. TDK CDRW - to samo co esperanzy cdr Platinium CDRW - bezproblemow nagrywa. Czym to moze byc spowodowane ? Mozliwe jest ze partia 15 szt esperanz jest uszkodzona ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Czyżby Platinum i Verbatim to najlepsze płyty
![]() Sprawdz w winoncd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
ludzie! odrozniajcie PLATINUM od PLATINIUM, te drugie sa tak beznadziejne, ze po roku mozna farbe zrywac platami, a o jakosci zapisu to juz nie wspomne. ps. co do problemu.. uzywaj dobrych plytek
![]() |
#7 | |
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Wow nie widziałem juszcze platinium. taki to jest szajs? wygladaja one podobnie? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
jak byly te starsze PLATINUM - takie gladkie, to od PLATINIUM roznily sie tylko literka "I" w nazwie... pozniej PLATINUM zmienilo troszke wyglad plytek i napis. Ja kiedys (jak jeszcze byly identyczne) kupilem przez przypadek PLATINIUM i do dzis przeklinam te plytki - jak juz pisalem, farba odpada platami poczawszy od zewnatrz plytki (a minal dopiero rok). Od dawna nie widzialem PLATINIUM - moze juz wycofali ten szajs, ale skororo SHO pisze, ze takie ma to moze gdzies kupil, albo sie pomylil i ma PLATINUM.
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Tak te plytki to PLATINUM. Co do esperanz to nie wypalaja sie jedynie na mojej nagrywarce.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2003
![]() |
![]()
Mialem taki sam problem z TEAC 24 x.
Z poczatku przestal zapisywac niektore plytki. Po jakims czasie bylo coraz gorzej i nawet nie palil niektorych serii plytek markowych. z cdrw - zaczal robic bledy (wylazily przy rejestracji) bios najnowszy nie pomogl - i TEAC poszedl do serwisu. za dwa tygodnie sie zobaczy. ![]()
![]() |
#11 |
Zlotowicz
![]() |
ja mam juz drugiego teac'a i nie narzekam. pierwsz (4x, 4x) wyp[alil ponad 1500 plyt. ten co mam teraz ponad 300 (40x 12x 48x)
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|