Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.02.2001, 02:54   #1
Tupik
Gość

Mam problem z nagrywaniem!!!

Posiadam nagrywarkę Ricoh MP7083A (8*8*32).Wypalam płyty przy pomocy Nero Burning ROM 5.0.3.8.Następnie odsłuchuję ją na moim 10-letnim odtwarzaczu kompaktowym marki Technics.Na średnio co drugiej nagranej płytce końcowe utwory są zniekształcone(głośne charczenie,tak jakby utwór był mocno przesterowany).Każdy następny utwór,to coraz głośniejsze charczenie.Odtwarzając tę płytę na innych urządzeniach wszystko jest OK.Dzieje się tak niezależnie od tego czy robię kopię CD czy audio CD z plików mp3 czy wave.Dowiedziałem się,że chodzi prawdopodobnie o jitter.Ktoś powie że mam po prostu cienkiego i starego Technics'a,lecz jak wytłumaczyć fakt,że na jednej płytce słychać zniekształcenia ,a na innej nie.Przypadek?Z góry dzięki za pomoc!Aha nagrywam na płytkach Silver 800MB,Silverblue 800MB,Eurodata CD-R Silver-Silver kupowanych w Media Markt.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2001, 16:54   #2
JaroM
Gość

Niestety, Twój Technics ma problemy z odczytem ...
mam to samo z RW9120A - większość odtwarzaczy czyta dobrze jego płyty, a jeden (z ważniejszych dla mnie nie chce... Bij, zabij - płyty palone Philipsem 2x6 chodzą świetnie, a z Ricoha (TEACA4x4 i kilku innych) gorzej lub wcale...
Słaby odczyt...
Ale dlaczego stare chodzą świetnie ?
Może ktoś wie? Zmieniły się jakieś normy ? Płyty gorsze ?
Nie wiem...

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: