![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Teac CD-W512EB - NIE NAGRYWA SKŁADAKÓW
Nie wiem co jest ale wymienilem w tej nagrywarce BIOS na najnowszy i przestala wspolpracowac przy nagrywaniu skladakow i muzycznych audio z praktycznie wszystkimi programami do nagrywania... jedyny ktory dziala to WinOnCD 3.7 ale tez nie chodzi rewelacyjnie... inne zawieszaja sie podczas poczatku nagrywania. A dokladnie to nawet nie zaczynaja nagrywac plyty tylko mysla i mysla i nic
![]() PORADZCIE COS !!! Czy to wina nowego Biosu ? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
to raczej nie wina biosu, upgrade'owalem wszystkie biosy do tej nagrywarki i nigdy nie bylo takich problemow. ale chyba po ktorym razie skonczylo sie reinstalka systemu.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
no wlasnie ale jest problem... reinstalowalem 150 razy juz... i to samo jest po 98 jak i pod 2000... i dlatego nie wiem co jest nie tak bo chyba zwalona nie jest bo by nie dziala wszedzie a w koncu spox pod WinOnCD 3.7 nagrywa... wiec sam juz nie wiem o co biega
|
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
miałem coś podobnego na Yam 8424. Zrobiłem wymianke biosu z 1.0g na 1.0j. po kilkukrotnym uruchomieniu z nowym biosem zaczołem szukać w sieci wersji 1.0g bo ta nowa była jakaś skopana(objawy podobne do twoich, zwis co chwilke). Jednak po jakimś czasie znowu wymieniłem bios na 1.0j tylko tym razem ściągłem sobie inny niż ten co aktualizowałem wcześniej i wszystko śmiga extra. Spróbuj znaleść inny bios. Może być stary (oryginalny) lub inny nowy( nie ten którego ostatnio używałeś) i zmień znowu. Może coś pomoże.
#5 |
Gość
|
hmm no i pewnie tak trzeba bedzie zrobic... jeszcze tylko pojde ze sprzetem do kumpla i zobacze czy dzieje sie u niego to samo bo jesli tak to wina nagrywary a jesli nie to moze u mnie cos w kompie sie pierdzieli...
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
NOWE WCALE NIE OZNACZA LEPSZE , JADE NA ORYGINALNYM BIOSIE I WSZYSTKO BZYKA W
KAŻDYM CALU , A O TAKICH PROBLEMACH DOWIADUJĘ SIĘ OD WAS . MACIE DOBRY SPRZĘT A PRÓBUJECIE NA SIŁĘ USZCZĘSLIWIAĆ SPRZĘT I SIEBIE Z BARDZO MARNYM SKUTKIEM I NIEJEDNOKROTNIE Z WIELKĄ KLAPĄ. LUDZIE SAMI SOBIE STWARZACIE PROBLEMY , CHYBA ŻE SIĘ NUDZICIE !??!!!! CZUCHRAJ !!!! |
![]() |
#7 | |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
#8 |
Gość
|
Jesli juz chodzi o nie upgradownie to ja np. korzystam z nero 4.0.8.3 a mam HP9110i (8x4x32) i nie wiedze lepszej wersji tego programu
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.05.2001
![]() |
spróboj przeinstalować system i gdy bedziesz instalowal software do nagrywania, to zainstaluj go jako OSTATNI, po wszystkich programach - moze zadziala, ale jak nie, to nie mam innych pomysłów
|
![]() |
![]() |
|
|