Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2003, 08:35   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation Poważny problem

Uśmiejecie się znowu... Wziąlem nero dalem że chcę skopiować z cd na cd w2k integrę. I to cholerne draństwo system dokladnie przy 99 % pokazuje za malo pamięci nero staje i koniec ze spawaniem. sys pokzuje za malo pamięci pamięć nie może być read. Qrcze przecież 256 na w2k to nie jst malo co??!! Nigdy nie robil tak

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 09:02   #2
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Sprawdź czy nie masz jakiegos wirusa - ja mam 256MB Ramu i 2k jak wiesz i nie ma problemu pamiec jest zapchana +/- 160 - 200MB.

Mozesz Boota zrobić jeszcze inaczej - zassij sobie plik boot http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/pics/boot.zip i właduj go do obrazu win2k a nastepnie ustaw ten plik jako BOOTABLE za pomoca np UltraISO.

Ja tak mam i działa bez problemu
Laser jest offline  
Stary 16.04.2003, 09:22   #3
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

Sprawdź czy nie masz jakiegos wirusa - ja mam 256MB Ramu i 2k jak wiesz i nie ma problemu pamiec jest zapchana +/- 160 - 200MB.

Mozesz Boota zrobić jeszcze inaczej - zassij sobie plik boot http://www.cdrinfo.pl/software/artykuly/pics/boot.zip i właduj go do obrazu win2k a nastepnie ustaw ten plik jako BOOTABLE za pomoca np UltraISO.

Ja tak mam i działa bez problemu
wira nie mam. mam 3 antywiry na cd nortonem 2003 pro testowalem czysto , pandą titanium czysto , i kasperskym czysto, antitrojanem testowalem i też czysto, nie rozumiem wywalilem wszystko ze startu odciążlem i nic nawet ram dalem 128 kość nowkę od kumpla to samo
Stary 16.04.2003, 09:55   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
memorando napisa***322;(a)
... mam 3 antywiry na cd nortonem 2003 pro testowalem czysto , pandą titanium czysto , i kasperskym czysto, antitrojanem testowalem i też czysto...
Masz trzy antywirusy zainstalowane...:o ? ...to teraz już wiesz co ci pamięć zajmuję...
Stary 16.04.2003, 10:31   #5
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Maciej napisa***322;(a)
Masz trzy antywirusy zainstalowane...:o ? ...to teraz już wiesz co ci pamięć zajmuję...
NIE!!! Najpierw zainstalowalem jednego tzn nortona 2003 pro. uaktualnilem bazy zeskanowalem , nie wykryl nic , odinstalowalem go . To potem dalem kasperskyego , i nic to odinstalowalem . to dalem pandę i nic też wywalilem . Wywalilem wszystkie zużycie pokazuje taskmgr ramu bez niczego 30 % po właczeniu nero pokazuje się 100 % użycie ramu swapa przy tym 99 % nieszczęsnym :o :o rozwalę pudlo@!!!plyta główna jest oki. Dysk tym bardziej mordowalem go testami i nie chodzi wolno. Wszystko pudlo ma 7 miesięcy komp a nagrywarka ma z 2 miesiące do 3 qrcze:o szok 256 ramu nic w tle jak właczam nero zużywa 100 % ramu swapa przy 99 %:o szok doslownie

Ostatnio zmieniany przez memorando : 16.04.2003 o godz. 10:39
memorando jest offline  
Stary 16.04.2003, 10:38   #6
memorando
Młody żonkoś

Przekopalem rejestr. i nic tam nie ma aby bylo podejrzane. Pliki systemowe oki są. nero oki jest najnowsze. nagrywarkę testowalem u kumpla na tym samym nero oki jest. co to jest!!! że zawsze przy 99 % wywala mi ten komunikat pamięc nie może być read nie ma pamięci konwencjonalnej lub jej brak wyjątek krytyczne numer jakiś i coś tam jeszcze!!!
Stary 16.04.2003, 10:47   #7
memorando
Młody żonkoś

To już kompletny szok wziąlem spawarę podłaczylem do kompa z 64 ramu. I cholerne nero nagrywa to co chcę w 5 minut bez zająkniecią. Z tego kompa co ma 256 mega ramu wyjąlem kość. Dalem 128 i ten sam problem przy 99 %. wyjąlem ram dalem 64 i to samo. Sformatuję dysk za 90 minut dam info czy robi to samo:o :o w szoku jestem:o
Stary 16.04.2003, 12:27   #8
memorando
Młody żonkoś

a więc jestem w szoku:o Konfig w2k na czysto postawiony i problem ten sam. dalem nero 5.5.107 i problem ten sam. dalem nero przedostanie to samo. dalem najnowy to samo. Komp ma 7 miesięcy oryginalne fujitsu siemens. I cholerny grat przy 99 % pokazuje pamięc nie moze byc read co to jest do licha? Taskmgr do 95 % pokazuje zużycie ramu 45 % przy 99 % doslownie skacze do 100% i wywala ten komunikat cholera co to jest??. Nic w tle nie pracuje
Stary 16.04.2003, 13:26   #9
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A te kostki pamieci ram napewno masz dobre ?
Moze sprobuj inny system zainstalowac jak pamieci sa ok.
-=Shade=- jest offline  
Stary 16.04.2003, 14:06   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A aspi na tym swoim win2k masz w porzadku? Tak tylko dla formalnosci pytam.
Stary 16.04.2003, 14:32   #11
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mozesz sprawdzic ram ale to pewnie nie to (jest taki program gold memory czeski albo jeszcze jakis nie pamietam nazwy, ale dzialaja prawie identycznie). Hmm dobrze by bylo dbyby nero mial Log errorow...
Ja mialem kiedys problem z pamiecia (access_violation - the merory could not be read/written) ale ten jest powodowany raczej konfliktem softu i wpisami tychze softow do rejestru. Mam tylko pytanko - co instalowales ostatnio ? Moze znalazla sie tam gra War3 ? Albo zmieniales moze ostanio kodeki ? Ten duet (war3 + codecs) po ciagnacych sie errorach z ramem juz nie jeden komp doprowadzil do format c:
pawelblu jest offline  
Stary 16.04.2003, 14:59   #12
memorando
Młody żonkoś

cholera do wczoraj bylo oki!! Dzisiaj dalem ram no name to samo kingstona to samo. I cholera do wczoraj wszystko oki bylo nie pozostaje mi nic innego jak komp pod pachę do serwisu A nagrywać będę na tym gównie co teraz siedzę przynajmniej sprawny jest zawsze. Fujitsu po 7 miechach awaria:o
Stary 17.04.2003, 00:00   #13
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam pytanie. Instalowałeś Intel Application Accelerator ? Bo on czasami sprawia problemy.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 17.04.2003, 00:38   #14
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Mam pytanie. Instalowałeś Intel Application Accelerator ? Bo on czasami sprawia problemy.
nie a system świeżo stawialem wtedy i zanoszę kompa do serwisu mam gwarancję jeszcze niech robią

Twoje uprawnienia: