![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2004
![]() |
Zamykanie Plyty
tydzien temu kupilem nagrywarke, LiteOn DVD+-R o tajemniczym kodzie SOHW-1613S i wszystko było pieknie, wypalałem CDR, DVD+R, DVD-R, Uzywając Nero.
Dzis pojawił się problem: Wypalałem CDR i Nero nie potrafił zamknąć płyty, po awaryjnym zamknięciu programu (Trzech Króli) nagrywarka zaczęła wydawać coraz mocniejsze dźwięk, płyty nie chciała oddać. Po zamknięciu i uruchomienia kompa proces powtórzyłem, na innych danych - to samo. Kreator XP, zamknął płytę gdy ją przed chwilą testowałem, choć wydaje mi się, że proces zamykania trwał dłużej niż zazwyczaj miało to miejsce w Nero. Co jest nie tak, co zrobić? Prostym językiem proszę ![]() Owe płyty wypalne w Nero działają, ale martwi mnie proces nagrywania. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Jakie plyty? Jakie Nero? Jaka predkosc i tryb nagrywania? Czlowieku podaj odpowiednie informacje bo nikt tutaj nie jest wrozka...
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nero 6.6.0.3
Nagrywanie: ISO 9660, płyta jednosesyjna Płyty: Hawk Multispeed 1-52x (więcej nie wiem) Wcześniej nie było problemów z tym nośnikiem |
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pojedynczy przypadek? no to nic sie nie stalo - jak sprawa zacznie sie powtarzac na roznych nosnikach to bedzie dopiero powod do niepokoju
no a tak na marginesie - ten nosnik to szajs, kazda partia od innego producenta wiec o powtarzalnosci efektow nie ma co wogule mowic |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Wracając do tematu, to trochę się boje, wkładać kolejną płytę i wypalać, w chwili obecnej mam na stanie tylko HAWKi, więc chyba kupię inną płytę jutro i sorawdzę |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
Na 96% to wina płyt ![]() Dobre, wręcz niesamowite są płytki BENQ ze złotym nadrukiem nagrywane z prędkością x24. Polecam, a cena jednego nośnika to około 80gr!! |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tak fakt faktem kolo 80 gr mozna juz kupic verba w szpindlu
kolo 1pln lepszego verba ![]() sklepu internetowe, hurtownie, prywatni "przemytnicy" zza zachoodzniej granicy ![]() |
![]() |
![]() |
|
|