Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.12.2004, 19:15   #1
opek
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2004
opek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamykanie Plyty

tydzien temu kupilem nagrywarke, LiteOn DVD+-R o tajemniczym kodzie SOHW-1613S i wszystko było pieknie, wypalałem CDR, DVD+R, DVD-R, Uzywając Nero.

Dzis pojawił się problem: Wypalałem CDR i Nero nie potrafił zamknąć płyty, po awaryjnym zamknięciu programu (Trzech Króli) nagrywarka zaczęła wydawać coraz mocniejsze dźwięk, płyty nie chciała oddać. Po zamknięciu i uruchomienia kompa proces powtórzyłem, na innych danych - to samo.

Kreator XP, zamknął płytę gdy ją przed chwilą testowałem, choć wydaje mi się, że proces zamykania trwał dłużej niż zazwyczaj miało to miejsce w Nero.

Co jest nie tak, co zrobić? Prostym językiem proszę
Owe płyty wypalne w Nero działają, ale martwi mnie proces nagrywania.
opek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.12.2004, 19:19   #2
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Jakie plyty? Jakie Nero? Jaka predkosc i tryb nagrywania?

Czlowieku podaj odpowiednie informacje bo nikt tutaj nie jest wrozka...
Stary 26.12.2004, 19:32   #3
opek
Nowy na forum

Nero 6.6.0.3
Nagrywanie: ISO 9660, płyta jednosesyjna
Płyty: Hawk Multispeed 1-52x (więcej nie wiem)

Wcześniej nie było problemów z tym nośnikiem
opek jest offline  
Stary 26.12.2004, 19:51   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pojedynczy przypadek? no to nic sie nie stalo - jak sprawa zacznie sie powtarzac na roznych nosnikach to bedzie dopiero powod do niepokoju
no a tak na marginesie - ten nosnik to szajs, kazda partia od innego producenta wiec o powtarzalnosci efektow nie ma co wogule mowic
nimal jest offline  
Stary 26.12.2004, 20:00   #5
opek
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez nimal
no a tak na marginesie - ten nosnik to szajs, kazda partia od innego producenta wiec o powtarzalnosci efektow nie ma co wogule mowic
Chodziło mi raczej o to, że płyty z jednej "szpuli", że jest szajs to wiem, ale nagrywam dość dużo, a zasobność portfela jest raczej mała (Chyba, że nagrywam, płyty, które często będą używane). Są jakieś tanie a dobre nośniki?

Wracając do tematu, to trochę się boje, wkładać kolejną płytę i wypalać, w chwili obecnej mam na stanie tylko HAWKi, więc chyba kupię inną płytę jutro i sorawdzę
opek jest offline  
Stary 26.12.2004, 20:27   #6
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez opek
Chodziło mi raczej o to, że płyty z jednej "szpuli", że jest szajs to wiem, ale nagrywam dość dużo, a zasobność portfela jest raczej mała (Chyba, że nagrywam, płyty, które często będą używane). Są jakieś tanie a dobre nośniki?

Wracając do tematu, to trochę się boje, wkładać kolejną płytę i wypalać, w chwili obecnej mam na stanie tylko HAWKi, więc chyba kupię inną płytę jutro i sorawdzę

Na 96% to wina płyt hawki to najgorsze płyty jakie kiedykolwiek wypałałem.

Dobre, wręcz niesamowite są płytki BENQ ze złotym nadrukiem nagrywane z prędkością x24. Polecam, a cena jednego nośnika to około 80gr!!
kodziu jest offline  
Stary 26.12.2004, 21:48   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak fakt faktem kolo 80 gr mozna juz kupic verba w szpindlu
kolo 1pln lepszego verba
sklepu internetowe, hurtownie, prywatni "przemytnicy" zza zachoodzniej granicy
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: