![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
![]()
Mam LG 8240b
W Nero ustaliłem prędkość wypalania płytek audio na 8x. Zrobiłem tak dlatego, iż nie raz słyszałem że większa prędkość może zaszkodzic. Problem w tym że w opcjach CDA jest "prędkość odczytu płyt audio" ustawione na 40x. Nie można tej opcji zmienic ![]() Czy to oznacza, że cały mój plan wypalania 8x jest nic nie warty? Czy może ta prędkość odczytu nie ma zasadniczo wpływu na jakość i liczy się tylko prędkość zapisu. Jak to jest?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym nie ufal nero i zrzucal innymprogsem - dedykowanym do tego, a potem w nero tylko palil z plikow z dysku
ale jak juz chcesz nero -> wlozyles plyte audio? dopukinie wlozysz zmiana predkosci moze byc "utrudniona" |
![]() |
![]() |
#3 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
predkoscia odczytu sie nie przejmoj
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
jesli nadal nie mozesz ograniczyc predk. odtwarzania to uzyj programy CDBremse, ktory skutecznie w tym pomoze
#5 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
PS. W profilu Copy prędkość odczytu powinna dać się ograniczyć. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 27.01.2004 o godz. 09:35 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Jeśli wypalasz płytki CDA to użyj Feurio! 1.67. Super proram do wypalania muzy. Znajdziesz go na www.cdrinfo.pl
![]()
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
[QUOTE=Viktor]Mam LG 8240b
W Nero ustaliłem prędkość wypalania płytek audio na 8x. Zrobiłem tak dlatego, iż nie raz słyszałem że Witaj! Tak naprawdę to liczą się mozliwości odczytu CD ROM lub nagrywarki, a konkretnie jakość zrzucania ścieżek audio. I tak, nawet jesli ustawisz prędkość 40x napęd może nie pojechać tak szybko - rozpędzi sie np. tylko do 12x bo ma słabe możliwości ekstrakcji audio. Jeśli faktyczne rozbuja sie do 40X to daj sobie spokój z ustawieniami, bo masz naprawdę dobry napęd. |
![]() |
![]() |
|
|