![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2002
![]() |
760 MB na płytę 650 MB czy napewno tylko w Win98SE???
Po przeczytaniu tego artykułu ( http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/over/over.php ) nasuwa mi się jedno pytanie. Dlaczego nie można skorzystać z dobrodziejstw tej metody w systemach nowszych niż Windows98SE. Rozumiem, że w tych systemach podmiana pliku cdfs.vxd w Windows\iobussys nie działa, ale istnieje bardzo dużo riperów które kopiują ścieżkę audio na wav-y 16bit i 44100Hz, czyli tak jak za pomocą pliku cdfs.vxd.
Co o tym sądzicie? Czy można zrobić za pomocą jakiegoś ripera to samo co za pomocą pliku cdfs.vxd ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Można. Bo tak zrobiłem. Prawdą jest, że pod Win98SE próbowałem, bo takiego systema mam, ale nie chciało mi się podmieniac tego cdfs'a. Zripowałem audiograbberem i hula.
Pomyślmy jeszcze o tym, że taki programy jak audiograbber zrzuci taką "audio" ścierzkę wolniej, np. z synchronizacją. Nie mówię już o doskonałym (pozwolę sobie powiedzieć najlepszym wg mnie) EAC'u, który jeszcze dokładniej sczyta taką ścierzkę. Dlaczego uważam, że lepiej taką płytę zrippować, niż przy pomocą cdfs'a zrzucać? Sam autor tego newsa powiedział, że płyta nie może być porysana. I dobre spostrzeżenie, bo nie ma na niej kodów korekcji jak napisano. Ryska i dowidzenia. A taki Eac, to jakoś może zsynchronizuje. Tak mi się wydaje. Rzeczywiście, metoda dość czasochłonna, ale rzadko się zdarza, żeby była konieczna. Niemniej, co o tym myślicie? pozdrawiam artoor |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Z innej beczki ale na temat.
Ile danych wejdzie w ten sposob na 80min i czy to nie jest zalezne od jakosci nosnika? Nie mam RW 700mb bo bym sprawdzil :-( |
![]() |
![]() |
#4 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Wszyscy jednak wiedzą, że siedemsetka nie jest równa siedemsetce, więc trudno powiedzieć. pozdro
![]() |
#5 |
Gość
|
a ja mam problemik z wypaleniem w RAW.
Po prostu nagrywara nagrywa nagrywa nagrywa.. i nic sie nie dzieje, nie ma postepu w %-tach Jak wylacze RAW to nagra ale dane beda uszkodzone, tzn RAR lub ZIP Nagrywalem wersja 4.0a cdrwina Nagrywarka Teac W516EB Pozdro. |
![]() |
#6 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#7 | ||
Forumator
![]() |
Cytat:
To znaczy, ja jeszcze robiłem to bez włączonego RAW, bo mam LG 8x4x32 i ona takich rarytasów nie obsługuje. Bez rawa też się da! To tak na marginesie ;-) Hej artoor
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.12.2000
![]() |
to dziwne bo jak zrzucilem z powrotem na HDD to pisalo ze CRC error, ale ja tworzylem ZIP'a. Moze to musza byc wylacznie RAR'y?
Pozdro. |
![]() |
![]() |
#9 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
rar lepszy bo w wypadku uszkodzenia jak był dobrze zrobiony z danymi naprawczymi to się powinno dać naprawć a jak coś walnie w zipie to zwykle kaplica i zadne tam zip recovery nie pomogą
taki już urok algorytmu kompresji użytego w zipie rar rulez ![]() pozdro
|
|