Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.02.2003, 07:38   #1
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Lite-On 40125S

Mam problem , ostatnio kupilem nagrywarke taka jak w temacie, czyli lite-on 40125S (40x12x48x). moj problem tki w tym iz ma ona jakis dziwny firmware o nazwie ZPS6 (tak identyfikuje go Nero Info Tool i w dodatku predkos odczytu plytek CDR jest tylko 40x, a nie 48x). Czy moglby mi ktos powiedziec co to jest za bios ?!?!?!?!? Lub podac mi jakis inny program do identyfikacji sprzetu. Bo moim zdaniem powinien byc jakis standardowy ZS0A, lub cos kolo tego . Dzieki za pomoc
icemac jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.02.2003, 11:17   #2
Karqs
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 31.10.2002
Karqs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja kupilem identyczna w listopadzie i mialem bios zson (wtedy byl najnowszy). Kupiles wersje box czy oem?
Karqs jest offline  
Stary 24.02.2003, 11:53   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kupilem wersje OEM, juz tylko taka znalazlem w sklepie we Wrocku , innych juz nie bylo, a co do wypalania to jeszce nie palilem, bo nie mialem czego . A czy do nich sa jakies nowe biosy ?!?!
icemac jest offline  
Stary 24.02.2003, 22:13   #4
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
icemac napisa***322;(a)
kupilem wersje OEM, juz tylko taka znalazlem w sklepie we Wrocku , innych juz nie bylo, a co do wypalania to jeszce nie palilem, bo nie mialem czego . A czy do nich sa jakies nowe biosy ?!?!
Jasne, że są tu masz adres[http://www.cdrinfo.pl/software/stronaspw.php3?oneid=2037120106
Pozdrawiam
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 24.02.2003, 22:19   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
madmax2 napisa***322;(a)
Jasne, że są tu masz adres[http://www.cdrinfo.pl/software/stronaspw.php3?oneid=2037120106
Pozdrawiam
Link is dead...
Stary 24.02.2003, 23:14   #6
kowanski
Guru

kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wgraj sobie bios ZS0N (.bin), w trybie MS-DOS programem MTKFlash, Jak chcesz mogę Ci przesłać na e-mail (tylko podaj mi adres).
Stary 24.02.2003, 23:38   #7
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uwaga !!

Najpierw zrób kopię zapasową tego firmware'u ! Bo może się okazać, że wersja z boxa Ci nie zadziała ! Co prawda, to mało prawdopodobne, bo oznaczenie Twojego firmware'u zaczyna się na Z, ale warto na wszelki wypadek to zrobić.
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 25.02.2003, 07:28   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

poprobowac moge, ale mam ja na gwarancji wiec chyba sie pofatyguje do sklepu i bede walczyc. Moim zdaniem bios od boxa lub retaila chyba nie pojdzie . ale dzieki za pomysly, sam o tym myslalem, ale nie chce stracic gwarancji
icemac jest offline  
Stary 25.02.2003, 21:43   #9
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Maciej napisa***322;(a)
Link is dead...

Racja is dead. Usprawiedliwia mnie to, że pierwszy raz umieszczałem link w poście i pewnie coś poparałem. Sprawdziłem, jednak po skopiowaniu linku do paska adresi IE działa.

Pozdrawiam
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 26.02.2003, 00:14   #10
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
icemac napisa***322;(a)
poprobowac moge, ale mam ja na gwarancji wiec chyba sie pofatyguje do sklepu i bede walczyc. Moim zdaniem bios od boxa lub retaila chyba nie pojdzie . ale dzieki za pomysly, sam o tym myslalem, ale nie chce stracic gwarancji
Teraz to nie rozumiem... Ja mialem 40125s oema i jakos te biosy ze strony liteona nigdy nie rozgraniczaly nagrywarek na boxowe i oemowe. Flashowalem ja na 10 strone (roznymi biosami, niekoniecznie od niej) i wszystko chodzilo jak trza. Przeciez boxowa wersja nagrywarki od OEMowej rozni sie tylko naklejka www.liteonit.com, pudelkiem, 2 czystymi plytkami, srubkami, plyta z nero i kabelkiem do karty dzwiekowej. Sama nagrywarka to jest dokladnie to samo.
Stary 26.02.2003, 00:26   #11
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie zawsze, niestety...
Marius_The_Mad jest offline  
Stary 26.02.2003, 07:14   #12
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
Nie zawsze, niestety...
i wlasnie o to chodzi . Dzwomilem do serwisu i gosciu sam zglupial, ze taki firmware mozna miec w tej nagrywace , ale nic nie poradzil wiec oddam ja na gwarancje, a moze do tygodnia czasu od kupna jest jakas rekojmia :chytry:
icemac jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: