![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2003
![]() |
problem z nagrywarka lite on sohr 5238s
Kupilem nagrywarke lite on sohr 5238s i mam problem z nagrywaniem plyt cdr datex-podczas nagrywania wyskakuje mi blad zapisu przy zakanczaniu sesji lead in lead out(inne plyty mi nagrywa bez problemu-probowalem z cdrw datex i mediastore),ewentualnie przy okolo 70-80 % tez jest bląd zapisu.Zmienilem bios nagrywarki z 4s06 na 4s07(najnowszy)-ale dalej to samo(na starsze biosy sie nie da zmienic)Co jeszcze mozna zrobic (oprocz zmiany na stale plytek?)Chce nagrywac WSZYSTKIE plytki a nie tylko niektore.Prosze-pomozcie.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Zainstaluj sterowniki ASPI, wlacz DMA, nagrywarka na drugi kanal IDE jako master, najnowsze nero (aktualnie 6.6.0.6) jak to nie zadziala bedziemy myslec dalej ale o ile pamietam datexy mi dzialaja na tej nagrywarce, mam taka sama, mozliwe ze trafiles na zla partie
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
Jezeli jedne płytki Ci nie działaja to sie nie baw w ASPI,DMA i kanały- na tym forum to standardowa odpowiedź. Jak masz problemy z nagrywarka w ogóle to jest standardowy pakiet do sprawdzenia, ale jeżeli to problem z jednymi konkretnymi płytkami to raczej nic poza firmwarem nie pomoże.
Czy sprawdzałeś na innych CDR bo napisałeś, że na CDRW tak, a co z CDR? Jak szybko nagrywasz? To, że poprzednikowi działa a Tobie nie może oznaczać, że mace CDR na różnych podkładach- często jedna seria ma jeden a kolejna drugi. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2003
![]() |
Wyjasnilo sie-zanioslem nagrywarke do sklepu a tam mi wymienili na inna ktora jak na razie nagrywa wszystkie plyty ktore testuje.Czyli wina byla wadliwej nagrywarki...Powiedzieli ze im sie juz z tym liteonem tak zdarzalo.Dziekuja za pomoc.
|
|