![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Problem z 4 miesięcznym Liteonem 40125W
Mój 4 miesięczny Liteon nie chce nagrywać płyt bezfirmowych (no name) i małofirmowych (Platinium, Esperanza) z prędkością wyższą niż 12x.
Co można na to ewentualnie poradzić ?
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: Problem z 4 miesięcznym Liteonem 40125W
Cytat:
dodaje bodajże obsługe najnowszysych nosników. Jeśli nadal bedzie ci nagrywał z taką prędkością to nic innego nie możesz zrobić niż nagrywac na firmowych nośnikach lub na noname 12x. 3maj się. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Cytat:
Ja mam pytanie który litek lepszy 40-125S czy 40-125W Jeśli odpowiedź brzmi 40-125W to PORAŻKA Bo ja mam 40-125S i wszystko działa OK (nagrywa na noname, platinum i wszystkim) Oprócz d-Vision 800MB nie iwem dalej co z nimi....
|
|
|
#4 | |
|
<<<Watcher>>>
![]() |
Re: Re: Problem z 4 miesięcznym Liteonem 40125W
Cytat:
sam posiadam litka 40s moge nagrywac wszystko ale o wersji w nie bede sie wypowiadał. Całkiem możliwe jest iż moja rada u kolegi poskutkuje.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Re: Re: Re: Problem z 4 miesięcznym Liteonem 40125W
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
To nawet lepiej, ze ci nie pozwala bo jak przynajmniej nagrasz x12 to odczytasz zawartosc tych plyt.Z wyzsza predkoscia moglo to byc nie mozliwe. Poza tym, te plyty to moga byc przedruki tych z nizsza predkoscia. Producent nawalil pelno plyt. np x12. A pozniej zmienil tylko napisy na jakas wyzsza predkosc aby ludzie kupili. A wogole nie napisales jaka predkosc maja te plyty.?? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Prawdziwy Shider ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
u mnie chodzi wszystko pieknie
pali na wszytskim na niektorych ocenia predkosc nawet za wysoko co w przypadku badziewiastych plyt prowadzi do ich uszkodzenia (za duzo bledow) jaki masz bios jesli starszy niz WS05 to koniecznie wgraj nowy jesli WS05 to albo robisz cos zle albo nagrywara jest skopana
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
chyba nie jestem na czasie
ale S nagrywa Z-CLV a W P-CAV - i to by byla w sumie jedyna roznica miedzy nimi hehe, oczywiscie wystarczy zmiana biosu
|
|
#9 | |
|
<<<Watcher>>>
![]() |
Re: chyba nie jestem na czasie
Cytat:
wersja s ma zapis p-cav oraz mount rainera. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mój Litek W chodzi jak należy. Po wgraniu nowego biosu wszystkie płyty odzczytuje.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
Cytat:
i jaka predkosc, platinumy 24 jade z 40x inne 16x z np 24x i szybciej
|
|
|
#12 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
Re: Re: chyba nie jestem na czasie
Cytat:
jak kupisz w sklepie (ja ponad miesiac temu jak kupowalem to nie bylo S z mr i p-cav) to mozesz trafic na naped ze starym biosem.
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Nagrywarka ma oznaczenie W - czyli nagrywa tym P-CAV (mam nadzieję bo była kupowana na początku czerwca). Najpierw nagrywałem na płytkach MMORE 700 - kilka pudełek.. Pod koniec miałem jedno pudełko skopane... tak mi się wydawało. Potem kupowałem Platinium, systuacja podobna, po nagraniu kilku pudełek (3 może 4 pudełka po 10 sztuk) nie chce nagrywać z prędkością wyższą niż 12x. Teraz na próbę kupiłem Esperanza - totalna porażka - to samo max 12x. W międzyczasie kupowałem Dysany - (na pewno nie oryginalne bo wykrywało mi całkiem inne płytki
- te nagrywało spoko - nawet 40x. Te wszystkie płytki (Platinium, Esperanza) mają na pudełku Multispeed up to 40x (platinium), Esperanza up to 48x. Chociaż ja zawsze nagrywałem z 24x. |
|
|
|
|
#14 |
|
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
problem moze lezec w twojej plycie glownej.
ja mialem podobny problem.tylko ze ja milem S a nie W. Odkat zmienilem swoja plyte glowna wszystkie plytki nagrywa mi bez problemu.przedtem nagrywal mi tylko na verbatimkach i tdk. problem moze lezec tez w tym ze masz polaczona nagrywake razem z twardym. trzecia mozliwosc to taka ze trzabylo kupic S:-D |
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
![]() |
Przecież nagrywarka z oznaczeniem W na końcu jest lepsza niż z oznaczeniem S - bo ma ten nowszy standard zapisu. Wątpię, czy to wina płyty głównej bo na początku nagrywała ok - a płyta główna nie była zmieniana. Zresztą to Soltek więc firma raczej małoproblemowa.
Nagrywarka jest podpięta na oddzielnym kabelku jako master. (Twardy dysk też jest jako master). |
|
|
![]() |
|
|