Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.06.2002, 19:31   #1
dopplereffekt@o2.pl
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.06.2002
dopplereffekt@o2.pl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ponowne wykorzystanie płyty

czasami zdarza sie iz plyta ulega zniszczeniu (przerwanie nagrywania) czy jest sposob aby ponownie taka plyte wykorzystac? czest jest to wiecej niz polowa jej pojemnosci. korzystam z easy cdcreatora bo moja nagrywarka ( samsung sw 216) nie obsluguje nero
dopplereffekt@o2.pl jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.06.2002, 19:51   #2
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Niestety, ale nie ma sposobu, no chyba, ze masz burn-proof. A jak to CD-RW, to możesz skasować.
Mnie się udało jednak zachować kilka płyt audio, dzięki temu, że nie finalizowałem CD. Później zwykle dopisywałem następne sesje do tych plyt (dane), dzięki czemu nie szly do kosza.
Stary 01.06.2002, 20:01   #3
DomanR
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.04.2002
DomanR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam.

Można wykorzystać. Jeżeli nagrywałeś płytę w trybie TAO (Track At Once) to Lead-Out (informacje o zawartości płyty czy coś takiego) nagrywane są po nagraniu danych. Oznacza to że można w takiej skopanej płytce zamknąć sesję i jeżeli zostanie jeszcze trochę miejsca normalnie coś na nią nagrać. Program powinien poinformować że na płycie są już dane (te które się nagrały przed uszkodzeniem płyty) i mogą nie być po nagraniu do odczytania. Po prostu trzeba kliknąć żeby kontunuował. Dane nagrane za drugim razem będą traktowane jako druga sesja, więc metoda ta nie przyda się do nagrywania muzyki, bo wieże HI-FI widzą tylko pierwsze sesje.

Niestety jeżeli płyta została zapoczątkowana do nagrywania w trybie DAO (Disc At Once) to jej już nie odzyskamy, bo informacje o danych zawarych na płycie są zapisywane na samym początku (jeszcze przed danymi) i płyta ta automatycznie po nagraniu tego początku staje się tylko i wyłącznie do odczytu (chyba że jest RW :-)

Pozdrawiam.
DomanR jest offline  
Stary 01.06.2002, 22:00   #4
oldgringo
old Member

Data rejestracji: 31.01.2002
oldgringo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
dopplereffekt@o2.pl (01-06-2002 19:31):
czasami zdarza sie iz plyta ulega zniszczeniu (przerwanie nagrywania) czy jest sposob aby ponownie taka plyte wykorzystac? czest jest to wiecej niz polowa jej pojemnosci. korzystam z easy cdcreatora bo moja nagrywarka ( samsung sw 216) nie obsluguje nero
Oczywiście ,że można wykorzystać.Do gry w ringo. ;D
Stary 01.06.2002, 23:20   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ludzie, dzielicie wlos na czworo...ja mam lepszy sposob i przyjemniejszy:
1. wlasnie skopales plytke
2. jestes wkurzony jak diabli
3. wyciagasz 3 piwka z lodowki, ktore oczywiscie zawsze tam sobie czujnie stoja
4. wypijasz je i przechodzi ci zlosc
5. sprzedajesz puste flaszki w skupie
6. za otrzymana kasiore kupujesz sobie nowa plytke i jestes happy
PS staraj sie nie skopac wiecej niz 3 plytki dziennie ;D
Stary 01.06.2002, 23:57   #6
oldgringo
old Member

Data rejestracji: 31.01.2002
oldgringo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grzeniu (01-06-2002 23:20):
Ludzie, dzielicie wlos na czworo...ja mam lepszy sposob i przyjemniejszy:
1. wlasnie skopales plytke
2. jestes wkurzony jak diabli
3. wyciagasz 3 piwka z lodowki, ktore oczywiscie zawsze tam sobie czujnie stoja
4. wypijasz je i przechodzi ci zlosc
5. sprzedajesz puste flaszki w skupie
6. za otrzymana kasiore kupujesz sobie nowa plytke i jestes happy
PS staraj sie nie skopac wiecej niz 3 plytki dziennie ;D
Ojej ,grzeniu.Ale narobiłeś mi smaka!!!A ja dzisiaj nie przygotowany.Nie mam browca.Tylko jakiś cienki wińczak.
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: