Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2004, 09:22   #1
sverhoeven
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.02.2004
Posty: 5
sverhoeven w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z aktualizacja biosu dla HP 9100 plus

Witam
Oto wlasnie stalem sie "szczesliwym" posiadaczem przyrzadu do wypalania pt: HP 9100 plus (8:4:32). Z nagrywarka dostalem plyte na ktorej jest soft IN CD, EASY CD i jeszcze jakies tam rozne dziwy bez NERO niestety.
No i przeczytalem sobie na stronie firmowej HP, ze urzadzenie ma taka dziwna wade. ze jak komputer postoi sobie troszke wlaczony to nagrywarka nie rozpoznaje zadnej czystej plyty tzn. pomieli pomieli i mowi ze w napedzie nic nie ma :-(
Ale ow serwis wspomniany wczesniej wspanialomyslnie udostepnia nowy bios dla nagrywarki, ktory powinien sobie z softem zainstalowanym oryginalnie z plyty poradzic z problemem tzn. powinien uaktualnic sie w nagrywarce. I tu wlasciwie tkwi moj problem.
W chwili uruchomienia tego execa (znaczy niby tego biosowego ualtualnienia) mowi ze nie znajduje zainstalowanego softu do nagrywarki. Tyle tylko ze wszystko mozliwe co bylo na tej plycie zostalo przeze mnie zainstalowane. Na stronie oczywiscie tez nic wiecej nie pisza.
Jesli ktokolwiek mial cos podobnego z tym wspanialym nagrywaczem to prosze pomozcie, a moze wiecie jak w inny tajeny sposob uaktualnic bios nagrywarki?
dzieki

sver

ps: posta umiescilem na pl.comp.pecet ale bez odpowiedzi
sverhoeven jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2004, 09:30   #2
para
Guru
 
Avatar użytkownika para
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Gdzieś tam
Posty: 1,754
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=HP+9100
para jest offline  
Stary 20.02.2004, 09:52   #3
sverhoeven
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.02.2004
Posty: 5
sverhoeven w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
"Ja tylko instalowałem bios 1.0c, ale nie zauważyłem żadnych zmian.
żeby go uaktualnić musisz mieć zainstalowanego CD-Writer + czy coś takiego (easy cd creator w wersji do HP) inaczej zima."

to jest cytet z dyskusji z Twojego linka
Problem w tym, ze ja mam zainstalowanego CD-Writer + z oryginalnej plyty, a mimo to program upgradeujacy wlasnie ten 1.0c mowi ze go nie mam zainstalowanego (softu do HP) i tutaj tkwi problem

ale dzieki za zainteresowanie

sver
sverhoeven jest offline  
Stary 20.02.2004, 10:00   #4
para
Guru
 
Avatar użytkownika para
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Gdzieś tam
Posty: 1,754
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie dodałem, że aktualizację robiłem dawno, jak miałem Win98 SE, może to stanowi problem.
para jest offline  
Stary 20.02.2004, 10:21   #5
sverhoeven
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.02.2004
Posty: 5
sverhoeven w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=para]Nie dodałem, że aktualizację robiłem dawno, jak miałem Win98 SE, może to stanowi problem

niestety to nie jest to. W przypadku aktualizacji na systemie innym niz 9x mowi ze tylko ten system jest dla niego sluszny i wychodzi.
Zainstalowalem wiec tylko dla niego 9x i niestety nic z tego nie wychodzi
Moze jakies upgrady byly do direct cd i przez to nie chce zobaczyc go i sie zupgradeowac bios.
Cos tam sciagnalem i sprobuje ale wlasciwie to stracilem juz nadzieje

Dlaczego takie wielgie firmy pokroju HP musza zawsze stosowac swoje jedyne sluszne rozwiazania :-(
Upgradeowalem kiedys stara Yamahe uruchomienie execa 8 sekund migania diodkami i final i to samo z LG.
Tutaj musze miec zainstalowany jedyny sluszny soft do wypalacza, ktory moze przeciez mi nie odpowiadac, bo nie lubie kolejnych 2 ikonek w trayu :-)


sver
sverhoeven jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.