![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.04.2005
![]() |
problem z APE (takiego chyba jeszcze nie było;)
przeczytałem juz wszystkie chyba tematy z tym powiązane, ale dalej nie znalazłem odpowiedzi, mozliwe że przeczytałem żle
mój problem: mam plik .ape (jeden) i do niego .cue, chce go nagrać na płytę cd (jako osobne utwory oczywiście ![]() 1. mozna nagrac bez rozpakowywania, ale potrzebny jest plugin do nero [tego nie sprawdzałem, bo ze strony http://neroplugins.cd-rw.org/ nie moge ściągnąć nie wiem czemu, dlatego byłbym ogromnie wdzięczny gdyby ktos mógłby mi go podesłać na sccode@o2.pl ![]() 2. bez plugina, trzeba plik .ape rozpakować (np. Monkey's Audio, którego ja używam) na wave i nagrać normalny obraz płyty, tylko trzeba zmienic 3 linijke w .cue, ale nie jestem pewny jak, z tego co zrozumiałem to tak: jesli nagrywamy z plliku .ape bez rozpakowania: "nazwa pliku.ape" APE jesli nagrywamy z rozpakowanym: "nazwa pliku.wav" WAVE probowałem zrobić tak jak było opisane tutaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...&highlight=ape niestety ponieważ nie mam pluginu, po rozkompresowaniu chciałem nagrac z .wav w nero, odczytał .cue ale przy nagrywaniu ciągle są błedny przy zamknieciu pierwszego utworu (nie może go zamknąć) i nie wiem co zrobić bardzo prosze o pomoc, najlepiej podanie (jak dla mocno zielonego, czyli dla mnie ![]() bede naprawde bardzo wdzięczny za pomoc PS. jesli admini uznaja temat za nipotrzebny, zrozumiem, ale prosze poczekajcie z jego kasowaniem chociaz pare dni (bedzie można dodac go do rozwiazanych problemów, bo problemy z ape czesto sie pojawiały ![]() pz. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
idzie na emalie. mając wtyczkę w trzeciej linijce .ape" WAVE
edit: jeśli nie zadziała, to może oznaczać uszkodzony plik proponuję zassać foobar2000 i sprawdzić czy gra. Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 29.04.2005 o godz. 21:46 |
![]() |
![]() |
#3 |
Samotny jeździec
Data rejestracji: 08.07.2003
![]() |
problem z APE (takiego chyba jeszcze nie było;)
1.Proponuje utworzyć katalog roboczy,skopiować do niego plik .ape i .cue.
2.Zdekompresować plik.ape w Monkey's Audio,po dekompresji masz plik .wav. 3.I teraz proponuje skorzystać z EAC(Exact Audio Copy). 4.Klikasz prawym na pliku .cue i wybierasz z listy EAC ,jeżeli nie ma go na liście klikasz wybierz program,jeżeli dalej go nie ma na liście w otwartym oknie klikasz przeglądaj i podajesz lokalizacje w którym katalogu go zainstalowałeś. 5.Kiedy już plik cue otworzy się w edytorze układu płyty w EAC wybierasz "płyta" i "wypal".
![]() Ostatnio zmieniany przez T-rex1 : 29.04.2005 o godz. 22:48 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
zrobiłem jak napisał T-rex1 tylko bez rozpakowania i nagrał dobrze!! sukces
próbowałem tez po rozpakowaniu tylo wtedy trzeba zmienić ten .cue mam jeszcze tylko jedno pytanie, czy można nagrać to w nero bez pluginu, po rozpakowaniu do .wav? jesli tak to co trzeba pozmieniać w .cue |
![]() |
![]() |
#5 |
Samotny jeździec
Data rejestracji: 08.07.2003
![]() |
Żeby nagrać w nero nie trzeba nic zmieniać w .cue.
W otwrtym oknie nero wybierasz "Nagrywarka" i "Nagraj plik obrazu..." i tu wybierasz plik .cue.Tak robiłem i było wszystko ok.
#6 |
Nowy na forum
![]() |
to nie wiem czemu, ale ja nagrać nie mogłem, błąd w 3 linijce zawsze wyskakuje,
próbowałem jedna płyte nagrać na razie, może to było z nią coś nie tak (chociaż w EAC'u nagrał dobrze), zmieniałem w .cue na .wav" WAVE i zaczynał nagrywać, potem przy końcu pierwszej piosenki zawsze były błedy i chrzanił płyte ale dzieki za pomoc juz nagrałem potrzebne rzeczy Pz. |
![]() |
![]() |
|
|