Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2002, 18:13   #1
slan
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.09.2002
slan w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kompilacja NERO (*.nri) - zna ktoś strukturę ?

Często kopiuję/wypalam zawartość dysku - wybrane katalogi (jest tego dużo). Chciałem skorzystać z zapisanej za pierwszym razem kompilacji. Ale nic z tego, bo o ile katalogi są stałe, to ich zawartość już nie. Pół biedy, gdy zapisany w kompilacji plik nie istnieje - NERO go bez bólu usunie. Ale za chińskiego boga nie dopisze pliku, którego przy ostatniej modyfikacji kompilacji nie było. Pytanie: jak w temacie. Jestem zdesperowany i koniecznie chciałbym móc gdzieś na boku zmodyfikować zawartość kompilacji. Tylko nie piszcie: utwórz sobie nową kompilację ! Ja chcę zmienić istniejącą. Mam parę pomysłów na zmyślne wybieranie plików do skopiowania, tylko ta struktura . Tak więc ??
Pozdrawiam.
slan jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.09.2002, 19:19   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... bardzo prosto:
- najpierw tworzysz nową kompilację
- w kolejnych sesjach wybierasz "kontynuuj multisesję" z zaznaczeniem kasuj pliki usunięte
- odświeżanie sesji następuje automatycznie, lecz gdyby nie nastąpiło, masz jeszcze w odwodzie "odśwież kompilację" z menu Plik
Stary 11.09.2002, 14:32   #3
slan
Nowy na forum

czy dobrze zrozumiałem ?

1 - tworzę kompilację, multisesja (?)
2 - zapisuję kompilację
3 - wypalam czystą płytę
kolejność 2 i 3 obojętna, a następnym razem
4 - wkładam czystą płytę (?)
5 - otwieram wcześniej zapisaną kompilację
6 - zaznaczam kontynuowanie multisesji z opcją "usuń z kompilacji pliki skasowane" (?)
7 - jak 3.

Jeśli już, to w p. 6 chyba raczej opcja "dodaj nowe pliki do kompilacji".
Robiłem 1 - 3, ale w zupełnie innym celu. Otóż dla kilku(nastu) tysięcy plików prawie zawsze weryfikacja zapisu wskazuje kilka(naście) błędnych zapisów. Druga sesja służyła więc do ponownego zapisu uszkodzonych plików - i to zadziałało. Zdębiałem jednak, gdy po ponownym otwarciu kompilacji zobaczyłem jak w p. 6. Nie wiedziałem bowiem, że można kontynuować istniejący dysk wielosesyjny na nowej płycie 8) .
Wszystko pięknie, tyle że (jak mniemam) z opcją "dodaj..." otrzymam w kompilacji WSZYSTKIE pliki z katalogów, a to już mi nie pasuje .
Jak wspomniałem, zamierzam posiadać w kompilacji nazwy plików, które sam wybiorę jakimś automatem - maska na nazwie, długość, data itp.
Tak więc moje pytanie o strukturę kompilacji jest nadal aktualne.
Żałuję i pozdrawiam.
slan jest offline  
Stary 11.09.2002, 15:23   #4
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
chyba cię nie do końca rozumiem, jeśli masz takie zaznaczenia jak na obrazku, to każda nowa sesja dorzuci ci nowopowstałe pliki i usunie te skasowane już z twardziela.
Dołączone obrazki
File Type: png kompilacja.png (11.5 KB, 175 oglądane)
Stary 11.09.2002, 16:35   #5
slan
Nowy na forum

próba uporządkowania

1 - nie potrafiłem zmusić NERO do JAKIEGOKOLWIEK dodania nowych plików do kompilacji, używając zapisu jednosesyjnego - pliki skasowane BYŁY usuwane z kompilacji (na życzenie)
2 - po wybraniu "pojedyńcza sesja" (czy jakoś tak) opcje są niedostępne
3 - jak zrozumiałem z Twojego poprzedniego postu: aby dodać nowe pliki należy wybrać "kontynuacja istniejącego dysku wielosesyjnego", mimo wypalania całkiem nowej i czystej płyty, z opcjami jak na Twoim obrazku.
4 - jeśli p. 3 jest prawdą, to opcja "dodaj nowe pliki do kompilacji" spowoduje dodanie do kompilacji WSZYSTKICH plików z wybranych katalogów, których w kompilacji nie było. Nie było w kompilacji, co nie znaczy, że nie było ich na dysku. Po prostu w czasie tworzenia nowej kompilacji usunąłem część plików Z KOMPILACJI i nie chcę ich nigdy. Dodać chcę tylko te pliki, których nie było na dysku i się pojawiły jako NOWE. Takich możliwości NERO nie posiada (chyba, że się mylę), więc chciałbym ZEWNĘTRZNYM programem manipulować kompilacją, czyli plikiem *.nri, poszerzając przy okazji funkcjonalność o dodawanie/usuwanie grupowe - maska na nazwie, długość, data itp. Do tego potrzebuję wiedzy nt struktury. Podglądając *.nri nie potrafię wszystkiego wydedukować
Żałuję i pozdrawiam.
P.S. A co ze strukturą ? Zdradzisz mi tę tajemnicę ?
slan jest offline  
Stary 11.09.2002, 16:44   #6
slan
Nowy na forum

jeszcze jedno wyjaśnienie

wypalam ZAWSZE nową płytę od deski do deski (no, prawie). Chcę dodać NOWE pliki, NIE CHCĘ dodawać plików, które były na dysku, a nie było ich w kompilacji.
slan jest offline  
Stary 11.09.2002, 17:29   #7
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

chyba cię zrozumiałem, chcesz przenieść kompilację na nową płytę z pełnymi ustawieniami starej płyty, tego neruś chyba rzeczywiście nie potrafi, edytowanie pliku *.nri też nic nie da, niestety, ale problem poruszyłeś ciekawy, trzeba go sprzedać chłopakom z Ahead'a, może uwzględnią to w nowej wersji Nereczka :cool:

Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 11.09.2002 o godz. 17:41
Zetoxa jest offline  
Stary 11.09.2002, 17:43   #8
slan
Nowy na forum

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
edytowanie pliku *.nri też nic nie da, niestety.
Jeśli "edytowanie" rozumieć jako "popraw", to masz rację. Ale jeśli "dodaj, usuń, popraw" to jak najbardziej da. Taki IMPORT - "dodaj, usuń, popraw" - EXPORT. Trza "tylko" znać strukturę Bo jakaś jest, w podglądzie widać nazwy katalogów, plików, wygrzebałem jeszcze długości plików. Reszta to "krzaczki" i na razie wymiękam :o .
Żałuję i pozdrawiam.
slan jest offline  
Stary 11.09.2002, 17:50   #9
slan
Nowy na forum

Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
problem poruszyłeś ciekawy, trzeba go sprzedać chłopakom z Ahead'a, może uwzględnią to w nowej wersji Nereczka :cool:
Dzięki za uznanie.
A z tym sprzedawaniem ... to jak, spóła ?:-D Ja nie mam kontaktów ... :o
slan jest offline  
Stary 11.09.2002, 22:33   #10
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

... wyskrobię na dniach do nich maila, raz już mi uwzględnili prośbę, choć trwało to pół roku, może więc i tym razem pomogą :cool:

Twoje uprawnienia: