![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
kompilacja NERO (*.nri) - zna ktoś strukturę ?
Często kopiuję/wypalam zawartość dysku - wybrane katalogi (jest tego dużo). Chciałem skorzystać z zapisanej za pierwszym razem kompilacji. Ale nic z tego, bo o ile katalogi są stałe, to ich zawartość już nie. Pół biedy, gdy zapisany w kompilacji plik nie istnieje - NERO go bez bólu usunie. Ale za chińskiego boga nie dopisze pliku, którego przy ostatniej modyfikacji kompilacji nie było. Pytanie: jak w temacie. Jestem zdesperowany i koniecznie chciałbym móc gdzieś na boku zmodyfikować zawartość kompilacji. Tylko nie piszcie: utwórz sobie nową kompilację ! Ja chcę zmienić istniejącą. Mam parę pomysłów na zmyślne wybieranie plików do skopiowania, tylko ta struktura
![]() Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... bardzo prosto:
- najpierw tworzysz nową kompilację - w kolejnych sesjach wybierasz "kontynuuj multisesję" z zaznaczeniem kasuj pliki usunięte - odświeżanie sesji następuje automatycznie, lecz gdyby nie nastąpiło, masz jeszcze w odwodzie "odśwież kompilację" z menu Plik
#3 |
Nowy na forum
![]() |
czy dobrze zrozumiałem ?
1 - tworzę kompilację, multisesja (?)
2 - zapisuję kompilację 3 - wypalam czystą płytę kolejność 2 i 3 obojętna, a następnym razem 4 - wkładam czystą płytę (?) 5 - otwieram wcześniej zapisaną kompilację 6 - zaznaczam kontynuowanie multisesji z opcją "usuń z kompilacji pliki skasowane" (?) 7 - jak 3. Jeśli już, to w p. 6 chyba raczej opcja "dodaj nowe pliki do kompilacji". Robiłem 1 - 3, ale w zupełnie innym celu. Otóż dla kilku(nastu) tysięcy plików prawie zawsze weryfikacja zapisu wskazuje kilka(naście) błędnych zapisów. Druga sesja służyła więc do ponownego zapisu uszkodzonych plików - i to zadziałało. Zdębiałem jednak, gdy po ponownym otwarciu kompilacji zobaczyłem jak w p. 6. Nie wiedziałem bowiem, że można kontynuować istniejący dysk wielosesyjny na nowej płycie 8) . Wszystko pięknie, tyle że (jak mniemam) z opcją "dodaj..." otrzymam w kompilacji WSZYSTKIE pliki z katalogów, a to już mi nie pasuje ![]() Jak wspomniałem, zamierzam posiadać w kompilacji nazwy plików, które sam wybiorę jakimś automatem - maska na nazwie, długość, data itp. Tak więc moje pytanie o strukturę kompilacji jest nadal aktualne. Żałuję i pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
chyba cię nie do końca rozumiem, jeśli masz takie zaznaczenia jak na obrazku, to każda nowa sesja dorzuci ci nowopowstałe pliki i usunie te skasowane już z twardziela.
#5 |
Nowy na forum
![]() |
próba uporządkowania
1 - nie potrafiłem zmusić NERO do JAKIEGOKOLWIEK dodania nowych plików do kompilacji, używając zapisu jednosesyjnego - pliki skasowane BYŁY usuwane z kompilacji (na życzenie)
2 - po wybraniu "pojedyńcza sesja" (czy jakoś tak) opcje są niedostępne 3 - jak zrozumiałem z Twojego poprzedniego postu: aby dodać nowe pliki należy wybrać "kontynuacja istniejącego dysku wielosesyjnego", mimo wypalania całkiem nowej i czystej płyty, z opcjami jak na Twoim obrazku. 4 - jeśli p. 3 jest prawdą, to opcja "dodaj nowe pliki do kompilacji" spowoduje dodanie do kompilacji WSZYSTKICH plików z wybranych katalogów, których w kompilacji nie było. Nie było w kompilacji, co nie znaczy, że nie było ich na dysku. Po prostu w czasie tworzenia nowej kompilacji usunąłem część plików Z KOMPILACJI i nie chcę ich nigdy. Dodać chcę tylko te pliki, których nie było na dysku i się pojawiły jako NOWE. Takich możliwości NERO nie posiada (chyba, że się mylę), więc chciałbym ZEWNĘTRZNYM programem manipulować kompilacją, czyli plikiem *.nri, poszerzając przy okazji funkcjonalność o dodawanie/usuwanie grupowe - maska na nazwie, długość, data itp. Do tego potrzebuję wiedzy nt struktury. Podglądając *.nri nie potrafię wszystkiego wydedukować ![]() Żałuję i pozdrawiam. P.S. A co ze strukturą ? Zdradzisz mi tę tajemnicę ? ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
jeszcze jedno wyjaśnienie
wypalam ZAWSZE nową płytę od deski do deski (no, prawie). Chcę dodać NOWE pliki, NIE CHCĘ dodawać plików, które były na dysku, a nie było ich w kompilacji.
|
![]() |
![]() |
#7 |
liniejący leming
Zlotowicz
chyba cię zrozumiałem, chcesz przenieść kompilację na nową płytę z pełnymi ustawieniami starej płyty, tego neruś chyba rzeczywiście nie potrafi, edytowanie pliku *.nri też nic nie da, niestety, ale problem poruszyłeś ciekawy, trzeba go sprzedać chłopakom z Ahead'a, może uwzględnią to w nowej wersji Nereczka :cool:
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 11.09.2002 o godz. 17:41 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Żałuję i pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() A z tym sprzedawaniem ... to jak, spóła ?:-D Ja nie mam kontaktów ... :o |
|
![]() |
![]() |
#10 |
liniejący leming
Zlotowicz
... wyskrobię na dniach do nich maila, raz już mi uwzględnili prośbę, choć trwało to pół roku, może więc i tym razem pomogą :cool:
![]() ![]()
|
|